Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


sunnuntaina, helmikuuta 13, 2005

Päivystykset Vaasassa

Meneekö sormi suuhun, jos tulee hätä käteen?

Ei mene, sanoo vanha sanonta, sillä siitä pääsee käden käänteessä. Päteekö tämä sääntö Vaasassa jos tarvitset päivystysapua kiireellisessä tapauksessa: hammasta särkee, tarvitset lääkettä, vesiputki vuotaa, tarvitset hinausapua tai jotain muuta.

Internet auttaa?
Yksinkertaisin tapa etsiä apua on rynnätä Googleen ja kirjoittaa hakukenttään sanat päivystys vaasa. Ensimmäinen hakutulos ohjaa Vaasan kaupungin sivulle. Sivulta ilmenee, että Vaasan terveyskeskuksesa päivystysajat ovat muuttuneet joulun 2004 aikana.

No, hieman tarkemmin lukemalla selviävät terveyskeskusten päivystysajat ja puhelinnumerot, hammashuolto, päihdeneuvonta jne. mutta ne ovat vaikeasti löyderttävissä. Tuo joulukuun päivystys antaa huonon kuvan kaupungin palveluista.

Vaasan kaupungin nettisivuista vastaavat voisivat kerrankin yllättää ja tehdä kunnollinen palveleva päivystysivu, joka sisältää kaupunkilaisen kannalta keskeiset päivystystiedot aina terveyspalveluista auton hinaukseen ja joka on helposti löydettäviss. Se voisi olla omana linkkina heti etusivulta. Yleensä kun apua tarvitaan selailijalla on kiire ja hätä.

Seuraava osuma ohjaa Nuorisoasema Klaaran sivuille, joilta selviää, että apua on saatavilla virka-aikana. Useimmille se riittää, muta todella hyödyllinen tieto löytyy Eniro.fi:stä ., noin periaatteessa. Jo ensimmäinen haku tuo uusia ideoita hakemiseen, vaikka varsinaista apua akuuttiin hätään ei löydykkään.

Hakutuloksen vaasa päivystys ensimmäisenä on Ajan Hammas, jonka linkkiä klikkaamalla selviää, että yritykseen voi lähettää sähköpostia jos vain löytää osoitteen syöttöruudun alaosasta, voi tutkia kartalta yrityksen osoitetta, vieraspaikkakuntalainen voi saada ajo-ohjeet reittipalvelusta ja reittipalvelun saa myös matkapuhelimeen. Juuri näin sen pitää toimia. Paitsi että Ajan Hampaassa ei ole akuuttipäivystystä. Muut hakutulokset ovat kinsitten samat kuin google-haussa.

Tarvitaan ammattilaisen taitoja
Päivystysavun saaminen netistä edellyttää tiedonetsijältä ammattilaisen taitoja. On siis kokeiltava muita hakutapoja. Miten mahtaisi toimia haku apteekkipäivystys vaasa tai päivystävät apteekit vaasa. Ensimmäinen ei toimi, mutta jälkimmäinen vie Vaasan kaupungin sivuille , jolla on paikallisten apteekkien linkit sekä tieto, että apteekkien päivystysvuorot ovat rtf-tiedostossa, jonka voi hakea ja printata erikseen.

Miksi tämä tiedosto ei ole kaupungin sivuilla? Tällä sivulla se ja kaikki muukin oleellinen vaasalainen päivystystieto tulee olemaan vielä tämän viikon aikana.

Periaatteessa kansalaisen elämän helpottaminen ei olisi vaikeata. Se edellyttää vain hiukan vaivannäköä, hiukan tietokoneoptimoinnin tuntemusta ja aitoa halua olla avuksi.

Vaasan päivystävät apteekit netissä
Päivystystietoa

2Kommenttisi:

At 10:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Hieno juttuJos joku saisi aikaan tälle tai vaasan kaupungin sivuille kunnollisen sivun päivystäjistä. Oli sitten kysymys hammas, eläin tai ihmislääkäristä.
Pyhäpäivinä voi tarvita myös putkimiehen ja sähkömiehen apua. Onnistuuko se?

Laita sivu tänne.

 
At 8:28 ip., Anonymous Anonyymi said...

mee.fi/apteekki

 

Lähetä kommentti

<< Home