Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


perjantaina, toukokuuta 13, 2005

Paljonko on paljon?

Pizzerioita riittää Vaasassa, vaikka..


Päivän teoreettinen kysymys Vaasassa kuuluu, että kuinka monta pizzeriaa tämän kokoinen kaupunki pystyy elättämään niin että työantajamaksut, verot, vuokrat sekä muut liiketoimintaan liittyvät maksut tulevat maksetuiksi ja myytävien tuotteiden raaka-aineiden ja työn laatu pysyy lain vaatimalla tasolla?

Tämä kysymys siis kohdistuu kaikkiin pizzayrittäjiin ketään erikseen osoittamatta. Ajatus tuli mieleen kun huomasin, että Vaasanpuistikko 20:een oli ilmestynyt uusi pizzeria nimeltään Palma. Tämä on järjestyksessä toinen pizzeria Vaasaan keskustassa puolentoistaviikon aikana. Vappunahan avattiin torilla Pizzeria Ristorante.

Kohtuullinen määrä kilpailevia pizzerioita Kotipizza monopolia vastaan on aina paikallaan. Mutta nyt tilanne näyttää hallitsemattomalta.

Muutoinkin tilanne ruokapaikkojen suhteen alkaa olla kriittinen. Kaupungin keskustassa ei tällä haavaa liene ainuttakaan ruokapaikkaa, joka tarjoaisi kohtuuhintaista, hyvää ja maittavaa ”kotiruokaa”.

Onneksi vain hieman keskusta-alueen ulkopuolelta löytyy ainakin Kesmo Silmukkatiellä ja Helenan kahvila Koulukadulla sekä rekkamiesten suosima erinomaista ja kohtuuhintausta ruokaa tarjoava ruokapaikka rekkaterminaalissa Vaskiluodossa.

Jos tiedät montako pizzeriaa tai pizza-kebap paikkaa Vaasassa on, niin kerro siitä kommenttiosuudessa. Samalla olisi mukava ttää kuinka monessa paikassa ylimalkaan tässä kaupungissa tarjotaan pizzaa ja kebabia?
Ota kantaa ja anna palaa! Klikkaa alapuolella olevaa comments linkkiä ja jätä mielipiteesi kommenttialueelle.Voit lähettää jutun myös kaverillesi klikkaamalla kirjekuoren kuvaketta.

37Kommenttisi:

At 8:33 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ketä kiinnostaa verot sun muut maksut? Pääasia että saa hyvää pizzaa halvalla. Hyvä että joku pistää kotipizzalle kampoihin.

 
At 10:55 ap., Anonymous Anonyymi said...

Ulkomaalaiset ovat Suomenmaassa löytäneet porsaanreiän, samat yrittäjät avaavat uuden pizzamestan ja saavat valtiolta aloitusrahan, sielä sitten koko suku töis.En ole rasisti mutta on vaan niin että jotkut mamut vaan käyttävät hyväksi tätä meidän valtion "paapomis-systeemiä". Hetihän kyllä rasistiksi leimataan jos ääneen sanoo että olisi mukavaa että eläisivät maan tapaan, ei toimi tämä maassa maan tavalla muutakun jos itse lähtis ulkomaille.

 
At 2:18 ip., Anonymous Anonyymi said...

Joo näinhän se on, että samat naamat näissä vaasan pitserioissa pyörii tiskin takana. Ravintolan nimi vain vaihtuu. Aina löytyy "serkulle" töitä. Rasistiksihan sitä leimautuu jos puhuu näistä asioista niinkuin asiat ovat. Tämä on väärin, sillä itsehän etniset ravintoloitsijat oman maineensa luo. Yhtä laillahan asiasta puhuttaisiin jos vaikka Rabbe tekisi samaa kotipizzallaan.

Saas nähdä mennäänkö Vaasassa vielä samanlaiseen hintakilpailuun kuin Oulussa, jossa saa parilla eurolla pitsaa .. Tällaisessa pudotuspelissä heikoilla ovat kyllä ne jotka rehellisesti maksavat palkat ja verot. Tosin voihan täällä olla jonkinlainen keskinäinen sopimus että alle neljän euron ei pitsaa myydä.

Pikaisesti laskien mieleen tulee 16 pizza/kebab -paikkaa ja kotipizzat vielä päälle (9). Varmasti on enemmänkin sillä en varmaankaan tiedä kaikista paikoista täällä.

-lansis

 
At 2:20 ip., Anonymous Anonyymi said...

Niin ja unohtui, että jonkinlaisia viitteitä kebab-ravintoloiden määrästä vaasassa saa seuraavalta sivustolta: http://www.kebabille.com/arvostelut/kunta.php?kid=399

-lansis

 
At 2:32 ip., Anonymous Anonyymi said...

Saattaahan tuossa perää ollakin, mutta ei niitä starttirahoja kyllä ihan niin vain kaikille jaella. Asiaan vaikuttaa mm. se minkälaisesta yritystoiminnasta on kyse ja esim. kampaamoalan ja ravintola-alan yrityksille, kioskeille ym. on vaikeata saada startti -rahoitusta.

 
At 6:50 ip., Anonymous Anonyymi said...

Periaatteessa on ihan o.k, että mamut perustaa yrityksiä ja jotku jopa työllistää suomalaisia.

Näin ennakkoluulot vähenee. Nyt vaan tuntuu siltä, että kaverit kaivaa omanhautansa. Ei kukaan pysty syömään pizzaa määränsä enenpää.

Mikseivät mamut perusta toisentyyppisiä etnisiä ravintoloita. Luulisi että Vaasassa on paikka ainakin intialaiselle, indonesialaisella ja thai raflalle.

 
At 7:21 ip., Anonymous Anonyymi said...

On päivänselvää, että suurin osa ns. etnisten ravintoloiden yrittäjistä on rehellisiä tai ainakin haluavat olla, koska kysymys on jatkuvuudesta ja perheen elättämisestä ja ympäristön arvostuksesta.

Tämän väen ulkopuolella tuntuu olevan myös hieman hämärämpiä bisneksiä.

Ei voi olla mahdollista että Vaasassakin on pari, ehkä kolme -ns. etnistä paikkaa, joissa ei koskaan näy asiakkaita, mutta paikat vain ovat edelleen olemassa.

Mieleen tule ensimmäisenä investointi tulevaisuuteen. Mutta saattaahan olla niinkin, että paikkojen perustamiseen on rahat tulleet bisneksistä, jotka eivät päivänvaloa kestä.

Tällainen sijoitus voi aivan hyvin kasvaa vaikka muutaman vuoden negatiivista korkoa kun voittona on oma kiinteistö ja puhdas maine.

Ihmettelevä

 
At 10:56 ap., Anonymous Anonyymi said...

Syy siihen että monet paikat pysyvät pystyssä on se että kauppaavat työlupia, onhan se joksenki outoa että keittiössä on samaan aikaan jopa 5 aiukuista miestä. Tuskin se pizzanpaistaminen mikään joukkuelaji ole.

 
At 12:11 ip., Anonymous Anonyymi said...

Minua kiinnostaa kovasti näiden pizzerioiden taustat. Yksi mielenkiintoinen havaianto on, että kaikki 4 euron mainokset on painettu samalla fontilla ja samalla formaatilla paikasta riippumatta.

Se voi tietysti olla vain sukulaisrakkautta, mutta voi kertoa myös siitä että paikkojen omistus on keskittynyt.

 
At 3:37 ip., Anonymous Anonyymi said...

On turha odottaa pizzassotaa ja 3:n euron pizzoja. Vaikka sellainen aika tulisikin niin tilanne normalisoituu nopesti.

Lopulta eloon jäävät ne, jotka selviävät kilpailutilanteesta ja jotka noudattavat sitä, mitä laissa on säädetty.

Nyt tuntuu siltä, että mamujen keskuudessa on syntymässä jonkinlaista liikettä. Huomasin sen kun kävin syömässä yhdessä uusimmista pizzerioista. Koetin hieman kysellä kilpailuatilanteesta mutta seurauksena oli, jos ei nyt ihan vihamielinen, niin sensorttinen hiljaisuus.

Kokeilija

 
At 4:29 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ällöttävin asia mitä tiedän on kikkara karva tummun tekemäs pitsas! Kuka noita pystyy syömään jos esim. yli 40:ssä prosentissa tummujen pitserioista on syömiskelvotonta salaattia? Melkeen joka toisessa paikassa! Ihmettelen todella millä rahalla näitä yrityksiä pyöritetään. Ei se ainakaan mistään asiakas virrasta tule ku semmosia ei ole.

 
At 4:35 ip., Anonymous Anonyymi said...

Haloo,
en ole koskaan saanut ns. mamujen pizzerioissa nahistunutta salaattia.

Slaattia en ole muuten saanut enää vuosiin Kotipizzakaan. Salaatit loppui silloin kun Rabbe ryhtyi rakentamaan omenahotelliketjuaan.

Kiva nähdä mitä kotipizzoista seuraavaksi vähennetään kun laivabisnes ei tunne oikein pyörivän.

Tosijuttu on että esim. Pikku Quatron pizza pesee kotipizzat mennen tullen.

Siitä kikkarasta karvasta en oikein tiedä. Miten se olisi pizaan elsynyt?

 
At 10:24 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kaupunginjohtaja Lumion vaimokin on "mamu"!

Hyvää ja halpaa pizzaa mamut tarjoavat. Tiedättekö paljonko pizzab ainekset maksavat? Kyllä 2-5 €sta hyvin makssa verot ja palkna sivukulut.

Kun rasistit ja/tai kilpailussa hinta/laatu-suhteessa häviävä "Koti"mainen ketju laski huhun liikkeelle näiden pizzerioiden raaka-aineista niin terveystarkastajat ratsasivat ne. Tulos : ei mitään huomauttamista ulkomaisomistuksessa olevista pizzerioista! Kysykää terveystarkastajilta jos ette usko! Julkista tietoa!

Kuka muuten on kertonut että "mamujen" pitäsi olla varattomia? Miksi heidän omaisuutensa alkperää pitää epäillä? Onko veronmaksajilla hotellibusineskonkurssinsa maksattanut jotenkin parempi? Siitä on sentään näyttöä!
Lindassa on ylivoimaisesti Vaasan paras hinta-laatusuhde. Yess! Pitää olla tosi iso nälkä jos jaksaa koko annoksen syödä (kokeile vaikka Jumbo-keba'ia!) - onneksi saa viedä loput kotiin. Siellä on suomalainen kiva tarjoilija!

Siis menkää huoletta ja hyvällä omallatunnolla syömään hyvää ja halpaa ruokaa mamupizzeriaan!Kiva kun ovat niin ahkeria ja työllistävät itsensä ja ovat iloisia veronmaksajiakin!

Välttäkää sitävastoin McDonaldsin kulttuuri-imperialistista roskaruokaa! Vainoavat ammattiyhdityksiin kuuluvia ja maksavat huonoa palkaa!

 
At 11:48 ip., Anonymous Anonyymi said...

Juu, onhan noita pizzerioita joka kulmassa. Ei Vaasassa ainakaan nälkään kuole. On Vlora, Noora, Palma, Sarajevo, Edonna, jne jne. Kotipizzojakin on keskustassa aivan riittävästi. Juurihan siihen taas yks torille avattiin. Yks Rewellissä, kauppapuistikolla, torilla. Vielä kirkkopuistikollekin on oma saatu ja korsholmanpuistikollekin. Voi elämä. Palosaarellakin on oikein kummassakin päässä saarta pizzeria. Kunnon kotiruokaa tarjoavia ei tosiaan löydy hirveän paljoa. En tiedä Center-Herkun nykyisestä tasosta mitään mutta ainakin ennen sieltä sai kelpomuonaa. Itse on mamupizzerioissa käy. Minulle riitti se että kaksi ystävääni saivat ruokamyrkytyksen. Siitä lähtien olen pizzani ostanut joko kotipizzasta tai sitten tehnyt itse. Ainut ulkomaalaisen pitämä ruokapaikka missä käyn on Olympia-korttelissa sijaitseva Italialainen ravintola. Suosittelen muillekin. Ruokalistassa on muutakin kuin pizzaa ja kebabbia. Itse asiassa, kebabbii ei vissiin oo ollenkaan. Pizzoja, pastoja ja pihvejä jne. Hintakaan ei ole paha ja annos on iso. Lisäksi juu, meinas jäädä aiva sanomatta. Elekee hyvöt ihmiset käykö nuissa mäkkäreis ja heseis. Paskaa ruokaa. Kerran pierasee niin on maha tyhjä ja ihan sikahinta.

 
At 2:07 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kävin tänään syömässä Hot-Kebakin tässä uudessa Palma-Pizzeriassa Vaasanpuistikolla.
Hyvää oli ja kaveri oli ystävällinen ja paikka oli aistikkaasiti sisustetu ja puhdas ja raikkaan tuntuinen.

 
At 9:27 ip., Anonymous Anonyymi said...

Mikä mahtaa olla pizzanpaistajan ansaintalogiikka? Paljonko maksaa pulla, paljonko täytteet, vuokra, sähkö, työpalkat jne.

Arvelen, niin kuin täällä on jo todettu, että yhden pizzan kustannukset ovat n. 3 euroa.
Jos tämä on totta niin seuraava looginen kysymys kuuluukin, että "kuinka suuren slicen Rabbe "syö" jokaisesta ostamastasi pizzasta!?

 
At 2:56 ip., Anonymous Anonyymi said...

Tervetuloa lounaalle Kultsacafé:en
Raastuvankatu 30
ma-pe 11.30-13.30 Lounas 4-4.50e

 
At 9:53 ap., Anonymous Anonyymi said...

Boikotoikaaa hyvät vaasalaiset niitä Kotipizzoja. Rabbe pilasi jo myös vanhan Helsingin Osuuspankin konttorin. Naurettava pizza-lippu liehuu talon tornissa... Ja kaamea mainostaulu siinä oven päällä.
Kaikki, mihin Rabbe koskee, menee pilalle.

Itse ulkovaasalaisena boikotoin aina Kotipizzoja. Onneksi täällä pääkaupunkiseudulla on noita "karvakäsipizzerioita" enemmän kuin tarpeeksi.

Vaasassa tosiaan on K-pizzoja 100 metrin välein. Missään muussa Suomen kaupungissa en ole moista tiheyttä havainnut. Raben idea kun on, että nuo yrittäjävetoiset K-pizzat saavat ja voivat kilpailla keskenään! Tosi tervettä.
Ihmettelen, kuka edes viitsii ryhtyä K-pizzayrittäjäksi.

Vaatikaa vaasalaiset jo kunnon ruokapaikkoja Vaasaan!

Vastustakaa S-ketjun amarillorossofransmannimössö-standardiruokaloita ja K-pizzoja.

Virkistävä yritys oli American Diner- ja Rafla-ravintolat. Valitettavasti menivät konkkaan.

Vaasasta puuttuu ainakin nepalilainen (loistavaa ruokaa!) ja intialainen. Kunnon italialainen ja thaikkupaikka varmaankin puolustaisivat paikkaansa.

 
At 1:48 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hyvä italialainen ravintola meillä on: Primavera (kevät) samasa talossa Matkahuollontorin varrella kuin Olympia kioski.
Aivan mahtava ruoka!
Pena

 
At 12:17 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kotipizzan pääkonttorihan on nykyään Vaskiluodossa

 
At 3:16 ip., Anonymous Anonyymi said...

Niin on.
Toivottav asti tilalle tulee paikan arvoinen yrittäjä.

 
At 9:09 ap., Anonymous Anonyymi said...

Löytyypä myö kaksi kiinalaista ravintolaa, Palosaarentiellä sekä "Black Jackin" 1. kerroksessa. 2. kerroksessa löytyykin sitten tuttavan erinomaiseksi kehuma Vietnamilainen ravintola.

Intialainen, Kreikkalainen ja Thaimaalainen ravintola toivomuslistalla.

 
At 11:25 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kävimme "kahteen pekkaan" syömässä Primaverassa pastat. Oikein myönteinen kokemus!

 
At 5:20 ip., Anonymous Anonyymi said...

Tässähän tulee nälkä, taidan lähteä ettiin "nakitjamuusi -paikkaa", löytyyköhän...hungry but not angry...

 
At 3:02 ip., Anonymous Anonyymi said...

Pizza yrittäjät eivät starttirahaa saa.

 
At 4:10 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hyvää ja edullista lounasruokaa,siis perus kotiruokaa saa tuolta vaasanpuistikolta, Halpa-hallin lounaskahviosta. Saa itse ottaa sen kokoisen annoksen minkä jaksaa syödä. Siis ihan normaalia ruokaa.suosittelen

 
At 9:22 ip., Blogger Roberto Iza Valdes said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 
At 11:21 ap., Anonymous Anonyymi said...

ulkomaalaiset ei tarvi maksaa ALVia kahteen vuoteen, suomalaiset pitää maksaa, ja ulkomaalaiset saa tukea kans varmasti aika paljo!! on se aika väärin "omia" vastaan. Six niillä on halvemmat pizzat koska ALVi on about 20% hinnasta! ja six ne vaihtaa yrittäjää että saa uusia tukea... näin olen kuulut...

 
At 11:21 ap., Anonymous Anonyymi said...

ulkomaalaiset ei tarvi maksaa ALVia kahteen vuoteen, suomalaiset pitää maksaa, ja ulkomaalaiset saa tukea kans varmasti aika paljo!! on se aika väärin "omia" vastaan. Six niillä on halvemmat pizzat koska ALVi on about 20% hinnasta! ja six ne vaihtaa yrittäjää että saa uusia tukea... näin olen kuulut...

 
At 4:34 ap., Anonymous Anonyymi said...

No toi selvittäis noita hintoja
jo jonkin verran...

Sit muuten, vietnamilainen ravintolahan vaihtoi ittensä
thaimaalaiseksi, safkat on samat.
Tai ainaki samanlaiset, ehkei niiden
keittiöden välillä ookkaan mitään eroa? Hyvää se on silti niinku perk*le!

Lopuks, jos Vaasaan saadaan intialainen tai nepalilainen
ravintola, niin tiedän kyllä mihin rahani kannan! (Toivottavasti Suomen laki ei kiellä beteliä...)

 
At 4:44 ap., Anonymous Anonyymi said...

HTTP/1.0 404 Object Not Found

 
At 4:46 ap., Anonymous Iivana Julma said...

HTTP/1.0 404 Object Not Found

Noin niinku puoles jutuista mitä täältä löytyy..

WebMaster, this is your wake up call...

 
At 7:21 ip., Blogger Iza Roberto said...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 
At 11:20 ap., Anonymous Anonyymi said...

"Samalla olisi mukava ttää kuinka monessa paikassa ylimalkaan tässä kaupungissa tarjotaan pizzaa ja kebabia?"
-> www.kebabille.com

 
At 2:39 ip., Anonymous Anonyymi said...

Onhan sielä Primaverassa hyvät ruuat juu, mutta muistatteko aikaa kun se avattiin.. Pankkikortti ei käynyt, "maksa sitten ensi kerralla" sanottiin. Kassaan lyötiin ruuan summa, mutta samantien painettiin delete-nappia. Eihän veroja tarvitse maksaa kun ei ole kulujakaan..

 
At 9:49 ip., Blogger Loan Lending said...

Hyvä herra / rouva,

Olen Paul Moritz hyvämaineinen, laillinen ja akkreditoitu rahaa lainanantajalle. Minä lainata rahaa yksittäisille ja yhteistyötä elinten tarvitsevat taloudellista apua. Onko sinulla huono luotto tai olet tarvitsevat rahaa maksaa laskuja? Tarvitsetko lainaa tai rahoitusta jostain syystä haluan käyttää tätä keskipitkän ilmoittaa, että minä maksan luotettavia saajan apua mielelläni tarjota sinulle lainaa alhaisella korolla. Tarjotun palvelun ovat:
jälleenrahoittaa
keksijä lainat
Auto laina
velkajärjestelyihin
yrityslainojen
Henkilökohtaiset lainat
Ystävällisesti kirjoittaa takaisin, jos olet kiinnostunut, joihin vaste te postitetaan lainahakemuksen täytettäväksi. (Ei sosiaaliturvaa eikä luotto tarkistaa, 100% taattu) Odotan, että saan palvella teitä. voit ottaa yhteyttä sähköpostitse: paulhelpfund@yahoo.com

Kiitos kun Odotan, että saan olla palvelujen sinulle ...
Paul Moritz
E-mail: paulhelpfund@yahoo.com

 
At 4:55 ap., Blogger dong dong23 said...

ugg boots
ray ban uk
hermes outlet
dolce and gabbana sunglasses
ugg boots
canada goose
ray ban sunglasses
cheap mlb jerseys
botas ugg
pandora jewelry
201711.9wengdongdong

 

Lähetä kommentti

<< Home