Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


lauantaina, maaliskuuta 26, 2005

Leif Färding

Kaksikymmentäyksi vuotta Lefan kuolemasta


"Me olemme niitä ihmisiä,
joista te varoititte meitä"

En tiedä onko lause Leif Färdingin itsensä keksimä, mutta lausetta hän toisti useasti 60-luvun ja 70-luvun yleisötilaisuuksissa. Lefa nautti hätkähdyttämisestä. Tämän periaatteen hän vei loppuun saakka. Leif Färding löytyi Gerbystä Stårbergetin metsästä jäätyneenä huhtikuussa 1984. Vainaja otsalla oli sammunut kynttilä. Lefa oli asettunut hangelle omasta tahdostaan.

Erilainen poika
En kuulunut Lefan läheisiin tuttaviin, mutta vaasalaisena tiemme risteilivät usein. Muutaman kerran istuin hänen kanssaan kaljalla Birrassa ja kerran hän vieraili luonani. Asuimme myös Helsingissä samaan aikaan ja tapsimme sattumoisin muutaman kerran. Leif kiinnosti minua persoonana ja nyt vuosikymmeniä jälkeenpäin huomaan, että olen tehnyt hänestä muutamia tarkkoja havaintoja.

Leifin varsinainen hovi koostui vaasalaisista nuorukaisista Reima Luukkanen, Hannu Koivisto ja Bosse Viitanen. Jos aivan oikein muistan, niin samassa seurassa nähtiin myös Ilmari Valkama ja Ari Holtti. Poikien kantapaikka oli vanha ”Birra” Kauppapuistikolla. Tämän lisäksi pojilla oli jonkinlainen kämppä Korsholmanpuistikolla. Muita kokoontumispaikkoja oli ainakin kaupunginkirjaston kellarissa ollut loukko.
Lefa taisi myös käydä kirjaston toisessa kerroksessa sijainneessa ”Psyke”-kirjastossa. Kysymyksessä lienee ollut Vaasan Teosofisen yhdistyksen yksityinen kirjasto ja kokoushuone.

Lefa kiinnitti huomiota jo ulkonäöllään. Hän oli langanlaiha. Ryhti oli veltto ja tavaramerkiksi kohosivat samettihousut, liian suuri villapaita sekä ylipitkä kaulaliina. Itse asiassa kysymyksessä olivat boheemin yleisimmät tunnusmerkit. Lefalla oli myös 60-luvun tyyliin ”enkelinhiukset”. Lefan ääni oli ohut, venyttelevä ja nasaaliin vivahtava. Näiden lisäksi nuoren miehen habitukseen kuului kirjanippu, jota hän kanniskeli kaikkialla mukanaan.

Pääsin pariin otteeseen kurkistamaan nipun sisältöä. Kirjoja tai kirjailijoita olivat ainakin Timo K. Mukka, Herman Hesse, George Iwanowitsch Gurdjeff, Krisnamurti, Lobsang Rampa (Kolmas silmä) ja Aldous Huxley (Sääli uutta sukupolvea). Näistä varsinkin Huxley tuntui kiinnostavan Leiffiä kovasti. Huxleyssä Lefaa kiinnosti erityisesti kirjailijan vapaamielinen käsitys kemiallisista mielenmuuttajista. Paikallinen urbaani legenda kertookin, että Lefa ehti nuoruudessaan kokeilla myös erivärisiä pillereitä.

Tämä jälkimmäinen piirre tuli esille eräänä sunnuntai iltapäivänä Vaasan kaupunginkirjastossa järjestetyssä keskustelutilaisuudessa (aihetta en enää muista) kun Lefa ilmoitti olevansa kaupungin ensimmäinen ja ainoa mods. Käsite oli kaikille läsnä olijoille tuntematon ja keskustelussa mukana ollut Jorma Ojaharju epäili, että Lefa on ottanut vääränvärisen pillerin. Pillereitä tai ei, mutta se tuli henkilökohtaisestikin todistettua, että Lefa pössäytteli hasista, jos vain siihen oli tilaisuus.

Helsingissä
Muutimme Helsinkiin samana päivä kuusikymmenluvun lopussa toisistamme tietämättä. Tapasimme sattumoisin Vanhan Kellarin rappusilla. Leif sanoi muuttaneensa Helsinkiin, koska halusi runoilijaksi. Lefa saavutti aseman ”Vanhan” kantapöydissä vain muutamassa päivässä. Pian vakiintuneeseen pöytäseurueeseen kuuluivat ainakin Kalevi Seilonen, Pekka Antti Aunus Kejonen, Leo Lindsten, Ahti Susiluoto, Ahti Lavonen ja hänen vaimonsa. Joskus pöytäseurueessa nähtiin myös dandymaisesti pukeutunut Hans Selo ja Jorma Ojaharju sekä tuntemattomaksi jäänyt vaalea Leena. Joskus myös Carolus Enckell ja J.O. Mallander. Muutaman kerran pöytäseurueessa nähtiin myös tummahiuksinen kiltti opiskelijatyttö, josta tuli Lefan vaimo.

Minä en pöytään koskaan istunut, sillä minua kiinnosti siihen aikaan eräs Ylioppilasteatterin näyttelijätär, joka sittemmin saavutti mainetta aikansa radikaalina. Suhteesta ei kuitenkaan sen valmiimpaa tullut.

Myöhemmin Lefa siirtyi arvolleen paremmin sopivaan Kosmokseen, minne aikaisemmin oli siirtynyt myös Jorma Ojaharju. Kosmoksesta tihkuin aina silloin tällöin anekdootteja ”Vanhalle”. Yksi niistää kertoo, että saatuaan uuden kirjansa lämpimäiskappaleen Lefa kiiruhti Kosmokseen ja kertoi läsnäolijoille, että ”Oikeastaan minua ei tunneta runoilija Suomessa lainkaan, mutta Tiibetissä sitäkin paremmin.”

Useimmiten vain tervehdimme kun kohtasimme, mutta emme jääneet juttelemaan. Kerran tapasimme Kirkkokadulla. Lefalla oli kainalossaan paksu nippu anarkistisia lehtiä, joissa oli hänen kirjoituksiaan. Lehdet oli painettu saman kadun varrella sijainneessa ”Tricontin” painossa. Osoite oli muistaakseni Kirkkokatu 2. Koska oli lämmin kevätpäivä, Lefa houkutteli minut läheisessä Pohjoisrannassa sijainneen laivan, Eilan, kannelle ottamaan aurinkoa. Vietimme päivän laiskasti keskustellen. Se olikin viimeinen kerta kun näin Lefan ennen kuin sitten Vaasassa 80-luvun alussa. Vuosi lienee ollut 1971 tai -72.

Takaisin Vaasaan
Lefa palasi takaisin Vaasaan joskus 1980-luvun alkuvuosina niin kuin minäkin. Mies oli täysin muuttunut ja tuleva kohtalo oli aavistettavissa. Lefa pukeutui huomiota herättävän konservatiivisesti. Varsinkin kylmään aikaan hänelle oli vaalean keltaruskea pitkä takki, siistit housut ja jalkineet ja päässä turkislakki, jonka mallia kutsutaan kansan suussa ”elefantinvituksi”. Asua täydensi ohut kävelykeppi, jolla Leif miekkaili joskus yksikseen jopa kauppatorilla. Muutama kaupunkilainen sai myös maistaa kepistä jos joutui pahana päivä Lefan maalitauluksi.

Tämän ajanjakson aikana keskustelin yhden ainoan kerran Lefan kanssa. Keskustelu oli lyhyt ja jätti oudon tunteen.. Lefa sanoi jotain sellaista, että näytelmä loppuu pian ja esirippu sulkeutuu, mutta aplodeja ei vain kuulu.. Aavistin että kysymyksessä on jonkinlainen käännekohta, niin kuin sitten olikin.

Hippisukupolven runoilijaksi sanottu Leif Färding (1951-1984) ehti liki kolmetoista vuotta kestäneen uransa aikana julkaista neljä kokoelmaa, viides ja kuudes ilmestyivät postuumina. Esikoiskokoelma, Maailmaa minä rakastan ilmestyi 1971. Luominen 1972, Olen onnen poika 1973, Levoton oksa, keinuva sydän 1977, Ihan kuin ihminen kuuntelisi 1984.

Leif Färding syntyi Gävlessä Ruotsissa 21.5. 51. Hänen kuolinpäiväkseen on merkitty 23.11. 83. Stårbergetin metsästä hänet löydettiin seuraavan vuoden keväällä. Lokakuun 11.päivänä 2001 Stårbergetin metsikköön johtava polku kastettiin Leif Färdigin poluksi.

Valitettavasti en voi elämäkertakirjureille tarjota tämän enempää. Liitän tähän löytämiäni linkkejä Leif Färdingin elämästä.

Linkkejä:

Leif Färding was a good man
Leif
Leif Färding ja Ilpo Tiihonen
Vanha toveri kirjoittaa
Leif Färdiginpolku

Ota kantaa ja anna palaa! Klikkaan alapuolella olevaa comments linkkiä ja jätä oma viestisi Lefasta. Voit lähettää jutun myös kaverillesi klikkaamalla kirjekuoren kuvaketta.

12Kommenttisi:

At 12:07 ip., Anonymous Nimetön said...

Lefa oli varmasti ensimmäisiä vaasalaisia nuoria, joka kokeili cannabista, mutta Lefalle kelpasi myös muskotti ja mahdollisesti myös eriväriset pillerit. Ei Lefa silti mikään "nisti" ollut.

Lefa oli intohimoisen kiinnostunut kaikesta mikä veti pään sekaisin.

Kerran hän selittu meille pitkät jutut "mellow-yellowista" eli kuivatun baanaanin kannasta, jota piti sitten polttaa piipussa.
Lefa taisi mellowyellowia kokeillakin, mutta seurauksena oli vain paha köhä.
"Lefan tuntenut"

 
At 11:48 ap., Anonymous Nimetön said...

Olen syntymnyt 1981, joten minulla ei ole minkäänlaista mielikuvaa Färdingistä, mutta hänen runoistaan pidän. Eka kokoelma "Maailmaa minä rakastan" on lemppareitani:

"Minä en halua sanoa mitään
mutta avatkaa
silmänne,
ikuinen elämä on joka hetki."

Runotyttö

 
At 11:57 ap., Anonymous Nimetön said...

Minä tunsin lähinnä koulupoika-Lefan, sillä olimme Lyseossa samalla luokalla hetken aikaa. Olin mukana kirjaston kellarin jengissä, huutamassa itsenäisyyspäivänä Suomea punaiseksi ja myös teatteriesityksessä, jonka ohjasi Gösta Ågren ja joka esitettiin myös televiossa.

Leif oli näkyvä ja vaikuttava persoona jo kouluaikoina. Hän nautti huomiosta, halusi näyttää oppineelta, halveksi kaikkea arkista ja oli jo tuolloin omaksunut nuoren neron roolin. Hän briljeerasi mielellään sivistyssanoilla ja jäi aina silloin tällöin kiinni siitä, ettei oikeasti tiennyt, mistä puhui.

Lefalla ja Koppelolla (= äidikielenopettajamme Säätelä) oli jonkinlainen viha-rakkaus - suhde. Koppelo tunnisti Lefan ainutlaatuisen lahjakkuuden, mutta Lefa näytti inhoavan Koppeloa. Säätelä oli hiljainen, sisäänpäinkääntynyt mies, jolla ei ollut kovinkaan paljon keinoja myöhäisessä murrosiässä myllertävässä luokassa. Minä muistan Koppelon jotenkin hämmentyneenä ja avuttomana herrasmiehenä, joka oli vilpittömän kiinnostunut äidinkielestä ja kirjallisuudesta. Lefan räiskyvä personallisuus ja Koppelon pidättyvä hämmentyneisyys eivät olisi voineet olla kauempana toisistaan.

Koppelolle koulu oli varmaankin paljon raskaampaa kuin Lefalle. Muistan, miten erään tavallistakin vauhdikkaamman päivän jälkeisenä aamuna rehtorimme Hiksi (=Olavi Niemi) tuli kertomaan Koppelon saaneen sydänkohtauksen ja jäävän pitkälle sairaslomalle. Kouluun Koppelo ei enää minun aikanani palannut. En tiedä, mitkä Koppeon sairastumisen syyt olivat, mutta luulisin Lefan aiheutaman stressin olleen ainakin osasyy. Lefa oli nimittäin armoton kiusankappale, kun sen pään otti.

Radiossa olleessa Lefan muisto-ohjelmassa Lefan isä moitti Koppeloa siitä, ettei tämä tajunnut pojan poikkeuksellista lahjakkuutta, vaan palkitsi tämän aineet nelosella. Itse paikan päällä olleena tiedän, ettei asia ollut aivan näin. Lefa vain kyllästyi ainekirjoitukseen ja huvikseen kirjoitteli satunnaisia sanoja perkäkkäin. Jälkeenpäin hän naureskeli asiaa ja tuumi, mitä Koppelo mahtaisi asiasta tuumia. No, Koppelo oli ymmällällään eikä oikein tiennyt miten suhtautua. Luullakseni hän tajusi provoktaation. Mutta miten arvostella - antaako numero vanhoilla ansioilla vai käsillä olevien näyttöjen perusteella?

En tiedä, miksi Lefa halusi olla minun kaverini (enkä minä mikään hänen ykköskavernsa ollutkaan). Minä olin nynny seurakuntanuori, joka soitti torviseitsikossa baritonilla virsiä. Olin kyllä myös tukevasti vasemmistolainen ja mielelläni haastoin opettajia keskusteluun. Vastustin Vietnamin sotaa, ihailin Beatlesia ja John F. Kennedy - vainaata.

Kävin pari kertaa Lefan mukana heidän Korsholmanpuistikon kämpällään. Siellä hän kertoi minulle Mark Twainin kirjoista Matkakirjeitä maasta ja Kapteeni taivaassa. Kertoillessaan juttuja näistä kirjoista Lefa nauroi kippurassa. Hän kertoi myös Allen Ginsbergistä, Grecory Corsosta ja Jack Kerouacista sekä tuon beatjengin hillittömästä elämästä. Niin elää oikea taitelija, hän tuntui ajattelevan. Kinasimme hetken, kumpi on Beatlesin tärkein tekijä John vai Paul. Lefa äänesti Johnia, joka oli aito taitelija ja sitäpaitsi Lefan mielestä ainoa, joka osasi soittaa pianoa. Lefa kertoi myös kääntäneensä kavereineen Ruotsissa pianon. Pianon... sellaista teosta en tuntenutkaan. Mutta sanoin, että kyllä minäkin jo olisin valmis kääntämään jotakin ruotsista. Lefa hymyili ymmärtäväisesti ja sanoi: "Kääntänyt siis kaupasta..."

Runoilija Lefa siteerasi ulkoa Saarikoskea ja puhui hänen vaimostaan TuulaLiinana. Hän puhui paljon myös Baudelairesta ja joistakin dekadenteista nuorista boheemeista, jotka hymyssä suin uhmasivat elämäntavoillaan porvarillia arvoja ja kuolemaa, laajensivat kemiallisesti tajuntaansa ja saavuttivat jotakin suurta. Arki, tämä-tässä-nyt oli selkeästi Lefan maailmassa pahasta. Lefan maailmankuva oli ainakin nuorena jotenki messiaaninen. Messias oli nero, suuri runoilija, joka on vapaa porvarillisen, tukahduttavan todellisuuden kahleista. Hänellä on oma moraali, omat säännöt. Mutta hänen kohtalonaan on kärsiä ja ennen kaikkea kuolla nuorena. Miksi - ehkä siksi, että nerous on synti. Nero on varastanut jotakin jumalalle kuuluvaa, siksi jumala häntä vainoaa.

Kirjaston kellarilla Mao oli kova sana. Me opiskelimme marxsismin alkeita, keskustelimme ja mietimme, miten maailma olisi muutettava. Ja joimme viiniä, kuuntelimme levyjä ja leikimme tyttöjen kanssa. Tai siis toiset leikkivät, minä join viiniä ja kuuntelin musiikkia. Viini oli minulle uusi tuttavuus. Ja Lefa liittyi siihenkin. Nimittäin lainasin kerran Lefalle vitosen ja parin viikon kuluttua hän maksoi sen takaisin Linnaviinipullona. Enpä ollut mokomaa ennen maistanut. Lauantai-iltana istuin pimeässä Kirjaston kellarin (jota muuten sanottiin Harmagedoniksikin) nurkassa, skraitassa soi Small Facesin Itchycoo park ("it's all too beautiful...") ja ympäriltä kuului tyttöjen ja poikien vaimeat leikin äänet. Ja minä maistelin linnaviiniä ja tunnustelin, miltä tuntui tulla humalaan. Jälkeenpäin kun valot oli taas sytytetty ja tytöt nauttivat laukuistaan kaivamiaan kotisaaren jugurtteja, minä voi pahoin. Linnaviini oli aika inhaa ainetta. Onneksi oli myös palomestari eli Nordfors - ilman sitä minusta olisi voinut tulla raivoraitis.

Viimeisen kerran tapasin Leifin muistaakseni vuonna 72 tai 73. En ollut nähnyt miestä ainakaan kuukausiin, en ehkä pariin vuoteen. Kerran hän vain käveli kaupungilla vastaan. Ehdotin, että menisimme kaljalle. Leif sanoi lopettaneensa juomisen, mutta ehdotti, että tarjoisin hänelle nipun banaaneja. Sen tein ja menimme Eliteen (miksi juuri sinne, en todellakaan muista). Minä join olutta ja Leif söi banaaneja. Hän puhui laveasti vallankumouksesta ja suunnitteli matkustavansa Kuubaan kouluttautumaan. Jos muistan oikein, hän puhui nimenomaan aseellisesta vallankumouksesta ja sotilaallisesta koulutuksesta. Se oli aika hämmentävää, sillä olin aina pitänyt Lefaa vannoutuneena pasifistina.

Leif vaikutti minuun paljon. Itse asiassa sain painia hänen kanssaan oikein kunnolla, kun tein tiliä menneisyyteni kanssa 70 - 80 - lukujen vaihteessa. Nyt, tästä ajasta ja paikasta nähtynä hänen käsityksensä taiteesta ja taiteilijuudesta vaikuttavat yltiöromanttisilta ja yltiöindividualistisilta. Hänelle elämä taisi olla vain osa taidetta. Taiteilijat ovat kutsuttuja, he ovat myös merkittyjä. He ovat osallisia jostakin - luomisen jumallallisesta sfääristä -, mikä on tavallisilta ihmisiltä kielletty. Osallisuudella on kääntöpuolensa: mitä kirkkaampi liekki, sitä lyhyempi aika.

Minusta on traagista, ettei Leif kyennyt nousemaan tästä ansasta. Miksi ei voisi olla hyvin lahjakas ilman rangaistusta? Millaisen runoilija Leif Färdingin olisimmekaan saaneet, jos hän olisi saanut viljellä lahjaansa ilman demonejaan? Toisaalta, ne olivat hänen demonejaan ja osaltaan tekivät hänestä sen, mitä hän oli... Mutta kuitenkin...

Mörö
alias
Kari Kaijanaho

 
At 12:42 ap., Anonymous Nimetön said...

deciso tetti grandi
prittiest fighetta fotti
donne con tacchi
cameriere arrapate
realita clima
poor spirited amatoriali ass to mouth
trans nere escort
marzia la porca
freddissimo piacente vergine
pergioco
timido media
immagini di donne con cavalli che scopano
fantastico fighette merda
racconti erotici sado
caldo adeguato sposa
piu bollente cowgirl dildo
spavaldo cinema
sublime infermiera strip
strano segretaria orale fotti
fammi un pompino gratis
dildo clima
minigonne ragazze senza mutandine
moglie scopata sul partito
cuttier asiatiche sex
ugo
enormi poppe
fun lesbiche figa fotti
coppie sicilia
mousy cameriera sesso
attraente lesbiche amore
foto esibizioniste gratis
studentessa sesso nella residenza
sborra sorella foto collant
piu freddo eccellente papy
bacheca
lust moglie sperma succhiere
fresco schioccare pancia
angelica bella mpegs
comico cameriera diteggiatura
soldato azione sulla riunione
porno
caldissimo discreto mamma
foto amatoriali di clitoridi
bashful fighetta
superpoppe urinate
it consulting
riservato soldato spogliarello
schioccare fighette figa fotti
giovani ragazze sex
piu bollente cowgirl dildo

 
At 1:06 ip., Anonymous Nimetön said...

Pidin Kari Kaijanahon kirjoituksesta: se on läheltä nähty piirros Leif Färdingistä, ymmärtävä, osaava, sympaattinen ja viisas ja kriittinen teksti.


Tapasin itse Färdingin vain silloin tällöin, satunnaisesti.Viisas mies, hauras.
Pidin hänen runoistaan, joista voisi runoillankin pitää. Niissä "ikuisten kesien nuorukainen" kulkee tietään, eikä
valoa ole siinä pimeydessä, johon hän viimeksi jäänessä kokoelmassaan ajautuu.

Tämä runo on puhutellut minua:Puhuin hänelle.
Tahdoin löytää majan maisemassa,
joka hajosi kaikkiin suuntiin
eikä minua enää ollut.
Minusta tuntui kuin jokin vieras
olisi asettunut minuun.
Ruotsalainen taiteilija alkoi itkeä:
Hän katsoi minuun kuin vanhaan,
arvokkaaseen kaappiin, jonka tarkoitus
oli kantaa pyhää viiniä.
Jotain julmaa josta en tiennyt mitään
oli tapahtunut minulle
ja kuin lapsi
tavoitin karttaa, kompassia ja
rakastavaa kättä.
______
Runo on järkyttävän suoraa puhetta, jossa runon minä tunnustaa avuttomuutensa: hänessä ei ole enää luovuutta, sen on riistänyt jokin "julma".Runon minä on menettänyt otteensa elämästä ja luovuttaa.
"Pyhää viiniä", taiteellista inpiraatiota, luovaa voimaa, ei enää ole. Kaikki on lopussa.

Runo on kuin loppuakordi musiikkikappaleeseen, jonka jälkeen on pelkkää hiljaisuutta.

Runon minältä puuttuu kyky ja mahdollisuus etsiä uusi suunta. Hän on onnen kerjäläinen, joka ei saa ojennettuun käteensä mitään.

Hän ei pysty enää kuuntelemaan kuin lintuja, kiviä, lehtiä. Ja silloin tuntuu kuin ihminen kuuntelisi. Häneltä puuttuu kyky nähdä angstisen tilansa yli.

Ei ole todellista ystävää, ei kuuntelijaa, ei auktoritettia, joka olisi saanut hänet näkemään enemmän ,kauemmas, paremmin.

Leif Färding oli elmämänsä loppupäivinä totaalisen yksin.
Hän näyttää kieltäyneen kuuntelemasta järjen ääntä.

Hän ei kestänyt demonejaan.

Isopata

 
At 3:55 ap., Anonymous Nimetön said...

[p]18) The sole in a real ugg is about a half inch or more, the sole of a fake ugg is very very thin maybe 1/4 inch19) The height can be either taller or shorter than the authentic Ugg boots . UGG boots sale has achieved it easy for those young girls and women [url=http://cheapuggaustraliaboots.webstarts.com]cheap ugg australia boots[/url] to afford these stylish shoes and boots . For market, so unique sorts of cozy shoes will be supplied to us to pick out . And here is a list of cut for sought-after Ugg footwear . At uggssea . But there were some individuals bold enough to take a try and then surprisingly found their [url=http://uggaustraliasaleboots.webstarts.com聽]ugg australia sale boots[/url] best winter boots . This shoe style arena exhibits individuals with as well different elaborate styles and colors . A single feasible [url=http://uggbootschestnut.webstarts.com]ugg boots chestnut[/url] strategy to that is if you are ready to show patience using the all round procedure with online purchasing.[/p][p]All things considered Hawaiian made of wool satisfactory collect boot styles, UGG Collins iron wedge boot styles, UGG boot styles previously mentioned obstruct Collins extraordinarily skills plus a various artistic physical appearance existing models combined with fad in a position, when the is intergrated concerning body [url=http://uggbootspink.webstarts.com] ugg boots pink[/url] structure, helping you to the latest organic health and ease secure . Most women who used a pair of boots get that as the weather conditions got colder, they could not any longer use their other " shoes " . It can lead to a permanent damage . The simple yet sophisticated sheepskin motif makes these boot styles versatile to be the "in" things and their appeal has pasted the test of time . Just log on to [url=http://brownuggboots.webstarts.com] brown ugg boots[/url] panacheshoes . The actual An all-black costume Nike Shox NZ is definitely an remarekable [url=http://shortclassicuggboots.webstarts.com]short classic ugg boots[/url] footweare and contains capped numerous footweare fans listing due to its style and the efficiency that provides . If you are passionate for Ugg boots and are striving hard to get some real hot collection do visit online and set your own style statement . Always refer in your [url=http://uggbootsforsaleusa.webstarts.com]ugg boots for sale usa[/url] consumers' manual.[/p]

 
At 9:11 ip., Anonymous Nimetön said...

Lefa oli aina mun ystävä, vaikka vaikeata oli myöhemmin, kävin gerbyssä puutalon toisessa kerroksessa tervehtimässä vähän ennen kuolemaa.Helsingissä kävin lukemassa Lefan kirjastoa, se oli mahtava.Mun äitini tunsi Lefan vanhemmat, ne oli kavereita, joten seuraava sukupolvi sattui yhteen.Oltiin 60-luvulla kavereita vaikka mä olin vähän nuorempi, ajatusmaailma kun sattui yhteen.Istuin usein kämpällä, ekana hietalahdes, sitten korsholmanpuistikolla, kirjastossa...Lefa, Reima , Bosse, Immu,Irmeli...ja pari muuta...kynttilöitä viinipullossa Joan Baez soiden.Oi niitä aikoja, Lefaa ja ideologista päättäväisyyttä kaipaen ikuisesti Teje Calden

 
At 4:56 ap., Blogger ninest123 said...

louis vuitton outlet, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, air jordan pas cher, prada outlet, chanel handbags, longchamp pas cher, longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin, gucci outlet, ray ban sunglasses, louis vuitton, longchamp outlet, nike air max, louboutin shoes, ugg boots, nike roshe run, louboutin pas cher, tory burch outlet, burberry, ralph lauren pas cher, michael kors, nike free, air max, nike outlet, cheap oakley sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, louis vuitton, ray ban sunglasses, kate spade outlet, jordan shoes, tiffany jewelry, oakley sunglasses, nike free, replica watches, ugg boots, nike air max, prada handbags, sac longchamp, uggs on sale, replica watches, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, longchamp outlet, oakley sunglasses, oakley sunglasses, tiffany and co

 
At 5:02 ap., Blogger ninest123 said...

north face, michael kors, hogan, replica handbags, true religion jeans, tn pas cher, coach outlet, michael kors outlet, michael kors outlet, abercrombie and fitch, michael kors, nike air max, true religion jeans, nike free run uk, air force, coach outlet, hollister, burberry, true religion outlet, ugg boots, vans pas cher, nike air max, kate spade handbags, sac guess, north face, oakley pas cher, ralph lauren uk, true religion jeans, lacoste pas cher, michael kors outlet, ray ban pas cher, nike blazer, nike roshe, michael kors outlet, new balance pas cher, timberland, michael kors, hermes, ray ban uk, ugg boots, hollister pas cher, michael kors outlet, nike air max, michael kors, vanessa bruno, converse pas cher, burberry outlet online, coach purses, lululemon, mulberry

 
At 5:04 ap., Blogger ninest123 said...

soccer shoes, vans shoes, louboutin, vans, herve leger, instyler, asics running shoes, hollister, ghd, lululemon, converse, birkin bag, nike roshe, hollister, mac cosmetics, north face outlet, new balance, ray ban, mcm handbags, hollister, nike huarache, insanity workout, celine handbags, nfl jerseys, nike air max, timberland boots, nike air max, chi flat iron, ralph lauren, babyliss, abercrombie and fitch, lancel, jimmy choo shoes, gucci, longchamp, nike trainers, soccer jerseys, converse outlet, oakley, beats by dre, mont blanc, baseball bats, iphone cases, wedding dresses, reebok shoes, p90x workout, bottega veneta, valentino shoes, ferragamo shoes, north face outlet

 
At 5:09 ap., Blogger ninest123 said...

pandora charms, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, supra shoes, karen millen, thomas sabo, juicy couture outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, moncler, louis vuitton, sac louis vuitton pas cher, swarovski crystal, wedding dresses, louis vuitton, swarovski, moncler, replica watches, canada goose, coach outlet, canada goose outlet, bottes ugg, moncler outlet, toms shoes, moncler, ugg pas cher, louis vuitton, pandora jewelry, moncler, moncler, moncler, canada goose outlet, montre pas cher, juicy couture outlet, pandora jewelry, marc jacobs, pandora charms, ugg boots uk, canada goose uk, canada goose, doudoune canada goose, links of london, moncler, hollister, canada goose, louis vuitton

 
At 9:06 ap., Blogger yanmaneee said...

adidas superstar
supreme clothing
yeezy boost
golden goose
fenty puma
polo ralph lauren
michael kors bags
golden goose shoes
cheapjordans
louboutin outlet

 

Lähetä kommentti

<< Home