Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


tiistaina, kesäkuuta 07, 2005

Heikki Kouhi

Nyt tulee edetä rauhassa

Nyt tulisi tutkia ja keskustella rauhassa. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Heikki Kouhi (kok) toteaa, että nyt kun selvitys on saatu, se tulee tutkia rauhassa, neuvotella ympäristöviranomaisten kanssa eri vaihtoehdoista ja tehdä sen jälkeen suunnitelmat.
-Käsitys, jonka mm. KHO:n presidentti Hallberg on esittänyt, on, että liito-orava ei estä järkevää rakentamista, sanoo Kouhi.

Vaasa ja asuntomessut
Asuntomessu- idea tuli Vaasalle Suomen Asuntomessut Osuuskunnan aloitteesta. Ilmeisesti vuodelle 2008 ei ollut muita oikein sopivia hakijoita. Kireän aikataulun vuoksi virkamiehet olivat osittain skeptisiä. Kaupunkilaisia messujen järjestäminen kuitenkin innosti ja yleisön paine oli melkoinen.

Vaihtoehtoisia paikkoja alettiin selvittää kiireellä ja hyvin pian todettiin, että ainoa kohde, jossa messut tässä aikataulussa voitaisiin toteuttaa, on Suvilahti. Messuille saataisiin lisäksi mielenkiintoinen teema: 70-luvun asumalähiön täydennysrakentaminen, uudistuminen ja merenläheinen asuminen.

Kaupungin hallitus päätti esiselvitysten pohjalta yksimielisesti, Vihreitten edustaja muiden mukana, että messuja haetaan. Ne mm. tukisivat hyvällä tavalla ”Lisää asukkaita Vaasaan”-projektia. Mitään luontokartoituksia ei siihen mennessä ollut mahdollista tehdä ja eiväthän talvella tehdyt liito-oravaselvitykset kelvanneet Mustikkamaallakaan.

Messualueen suunnittelun valmistelu on täydessä käynnissä. Sitä pohjustetaan mm. luonto- ja ympäristöselvityksillä, joita kaavoituksen ja muun suunnittelun pohjaksi tarvitaan. Suvilahdessa on pidetty myös laaja kansalaistilaisuus, jossa anomuksen perusteita esiteltiin ja jossa jokainen sai esittää epäilynsä ja pelkonsa ja tehdä kysymyksiä. Mitään ei ole valmisteltu salassa, kuten Osala väittää. Liito-oravienkin olemassa olo Suvilahdessa oli tiedossa, mutta ei se silloin noussut esteeksi vaikka Osalakin oli paikalla.

Asuntoaluea ei uhkaa liito-oravan elinaluetta
Olen nyt nähnyt liito-oravaselvityksen. Kartta on pilkutettu täyteen lisääntymis- ja levähdyspaikkoja sekä ulostepapanalöytöjä. Näitä Osala markkinoi ”järkyttävänä” esiintymänä. Ne ovat pääosin messualueen ulkopuolella. Selvitys toteaa myös, että alueella on 3-5 lisääntyvää naarasta, joiden arvioidut pesäpaikat eivät nekään tule messualueelle.

Siltä on löytynyt ”lajille sopiva alue”, jolla ei kuitenkaan papanoita ole esiintynyt. Lähellä on myös kaksi syönnösalueeksi arvioitua paikkaa. Lisäksi on löytynyt kaksi pientä aluetta, joissa on todettu kiimaleikkejä. Toinen on lähellä messualueeksi tarkoitetun alueen rajaa ja toinen taas niin lähellä jäähallia, että halli on varmaan Osalan logiikan mukaan suljettava.

Jatkossa tulee edetä rauhassa
Nyt kun selvitys on saatu, se tulee tutkia rauhassa, neuvotella ympäristöviranomaisten kanssa eri vaihtoehdoista ja tehdä sen jälkeen suunnitelmat. Käsitys, jonka mm. KHO:n presidentti Hallberg on esittänyt, on, että liito-orava ei estä järkevää rakentamista. Sen pesintäpaikkoja vain on säästettävä, tarvittaessa tehtävä uusia pönttöjä ja turvattava riittävä puusto sen liikkumiselle.

Tämä kaikki on ollut ennakkoon tiedossa ja niin on ollut tarkoitus toimia myös Suvilahdessa. Asuntomessut voidaan siten edelleen toteuttaa suunnitellulla tavalla ellei aikataulua valituksilla tuhota. Perusteettomienkin valitusten käsittelyaika on niin pitkä, että niihin aikataulu ei jousta. Se taitaakin olla Osalan viimeinen valtti.

Heikki Kouhi

29Kommenttisi:

At 5:30 ip., Blogger Vaasalainen said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 
At 5:33 ip., Blogger Vaasalainen said...

Asuntomeassut ovat Vaasalle niin tärkeä tapahtuma, että kaikki asiattomat viestit tullaan poistamaan.

 
At 8:01 ip., Anonymous Anonyymi said...

Onko asuntomessuista tullut Kouhin ja Osalan välinen duelli, jossa meidän tavallisten vaasalaisten halu säästää Suvilahden rannikko on poliitikkojen silmissä merkityksetön?

Nimimerkki Paljasjalkainen vaasalainen

 
At 9:18 ip., Anonymous P.K said...

Minusta Kouhin puheenvuorossa on merkittävää se, että virkamiehillä todella tuntuu olevan halu huomioida liito-oravat vaikka suunnittelu jatkuu ja niin sen pitää tietysti olla.

Kouhin puheenvuorosta selviää myös se, että mitä tahansa saattaa vielä sattua.

Toivottavasti kaikki päättyy Vaasan kannalta onnellisesti ja asuntomaessut saadaan ja liito-oravatkin säästyvät.

 
At 11:25 ip., Anonymous Anonyymi said...

Nyt menee kyllä tältä saitilta pointti, jos ei edes asiallisia kommentteja saa lähetettyä läpi. Eli tästä tulikin hyvin puolueellinen foorumi. Mielestäni kommenttini siitä, että messujen omakotialue oli suunniteltu keskelle keskeisintä liito-orava-aluetta oli täysin asiallinen ja kaikenlisäksi totta! Kouhihan on väittänyt jotain ihan muuta...

 
At 11:26 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ja asuntomessujen tärkeys Vaasalle on myös hyvin subjektiivisesti tulkittavissa!

 
At 11:29 ip., Anonymous Anonyymi said...

Pahoittelen, väärä hälytys, postitin sen kommentin vahingossa tuonne alempaan liito-oravafoorumiin ja siellähän se on edelleen! Anteeksi!

 
At 11:48 ip., Anonymous Anonyymi said...

Vai että "...ellei aikataulua valituksilla tuhota". Minkähän takia mikään ei edisty Vaasassa aikataulujen mukaan tai ylipäätänsä ollenkaan, olisikohan juuri valitusten?

Jäämme odottelemaan (taas) suurta valitusten määrää...

 
At 1:01 ap., Anonymous Anonyymi said...

Mitä Asuntomessut maksaa meille? Mitä hyötyä niistä on?

Minkä arvoinen on viihtyisä rantaraitti rahassa?

Onko meillä varaa Asuntomessuihin - mistä säästetään sen sijaan?

 
At 1:15 ap., Anonymous Anonyymi said...

Guru (Kouhi toistaa kahteen kertaan) sanoo: liito-orava ei estä järkevää rakentamista

Jos siis pitää Asuntomessuja "järkevänä" niin liito-oravan reviireistä ei tarvitse välittää?

EU komissiollekin kelpaa tämä vaasalainen tulkinta?

 
At 6:55 ap., Anonymous Obscurantti said...

Osala sanoo tämän päivän (8.6.2005) Pohjalaisessa että ei tule valittamaan. Se on Osalan uskottavuuden kannalta tärkeä lausunto, mutta ei vielä tarkoita sitä etteikö joku muu tulisi valittamaan.

Yleisella tasolla keskustelu liito-oravista ja asuntomessuista on avannut aivan uudenlaisen interaktiivisen kansalaiskanavan, joka on hieno asia.

 
At 7:47 ap., Anonymous Anonyymi said...

Olipa hyvä että tuli tuo Kouhin kirjoitus. Minä jo ehdin ajatella, että tämä on jonkinlainen osalasaitti.

Besserwisser

 
At 8:04 ap., Anonymous Anonyymi said...

Koska asuntomessujen tärkeydestä juuri suositulla rantaraitilla ei olla ulkoilijoiden ja luonnonystävien parissa vakuuttuneita niin on aivan aiheellinen pelko että valituksia tulee ja aikataulu pettää.

Viisaalla on varaa antaa periksi...HIGH RISK - LOW REWARD -sanoisi Tami.

 
At 8:10 ap., Anonymous Anonyymi said...

Osala esittää tämä päivän Pohjalaisessa, että Asuntomessut tulisi siirtää vuoteen 2010 tai 2012 ja paikkana olisi Gerbynniemi.

Minulla on mielestäni parempi ehdotus. Siirretään vaan tulevaisuuteen, mutta tutkitaan yhdessä Mustasaaren kunnan kanssa, jos Vaasan ja Mustasaaren raja-alueilta rantaviivalta tai rannan tuntumasta löytyisi ihan uusi alue.

Tällainen yhteistyö auttaisi molempia löytämään yhteisiä intressejä. Joku ehkä osaisi sano, mistä tällainen alue löytyy?

 
At 8:32 ap., Anonymous Kiitti etukäteen said...

Tuo Vaasa-Mustasaari juttu kiinnostaa. Voisko joku mennä Vaasan kaupungin karttasivulle

http://www1.vaasa.fi/map/

ja klikkailla itsensä karttaruutuun missä näkyy Vaasan ja Mustasaaren raja ja jätää tänne linkin.
Tai jonkun muun karttalehden mistä näkis onko ideassa mitään jytyä.

 
At 9:12 ap., Anonymous Anonyymi said...

Hosumalla ei hyvää tule ja kiville voi poikinen hanke hyvinkin mennä.

Hyvä idea tuo Vaasa-Mustasaari.
Västervikin pohjoispuolella olisi kovaa rakennusmaata kuntien rajalla.

 
At 9:22 ap., Anonymous Anonyymi said...

Täällä naapurikunnassa ihmetellään,miksi vaasalaiset valitsevat valtuustoon jarrumiehen,joka on todella suuri este kaupungin kehitykselle.

 
At 10:38 ap., Anonymous Anonyymi said...

Mustasaari voi olla vaikea pala. Jos sinne asuntomeassut saataisinkin niin miten varmistua siitä, että sinne muuttavat eivät missaan tapauksessa PUHU SUOMEA.

 
At 11:00 ap., Anonymous G. said...

Tuo on kyllä sellainen asiaton viesti, jonka pitäisi poistaa. Kieliongelma ei voi olla esteena jos tehdään suunnitelmia, jotka hyödyntävät kaikkia osapuolia.
Täydellisesti kaksikielisenä en näe mitään ongelmia.

 
At 11:06 ap., Anonymous Anonyymi said...

Hienoa että Heikki Kouhi puuhaa Suvilahteen suurella innolla uusia asuntoja pakolaisille, vaikkakin siinä menee paljasjalkavaasalaisilta heidän suuresti rakastama ulkoilureitti ja liito-oravilta pesäpaikat. Kyllähän ne pakolaisten asunnot Vöyrinkaupungilla ovatkin jo rempan tarpeessa, vaikka eivät ole kuin pari vuotta vanhoja, ja monessa taloudessa perheenlisäystä tulossa.

Nimim. kyllä me veronmaksajat maksamme iloisin mielin.

 
At 11:10 ap., Anonymous Jyki said...

Hei, hei
Mitä pakolaisia ja minne kohtaa Suvilahtea? Tässä keskustelussa puhutaan asuntomessualueesta ja liito-oravista.

Mene kuule sellaiselle keskustelualueelle missä puhutaan pakolaisista, esim Suomi24.fi.

Mahdolliselle asuntomesualueelle tulevat asunnot ovat kyllä tavallisen ihmisen tavoittamatgtomissa. Jos asuntomessut sadaan niin niihin taloihin ja asuntoihin muutta ns. parempi väki.

 
At 11:19 ap., Anonymous Anonyymi said...

Mitä? Ovatko pakolaiset tabu, joista ei saa puhua kuin Suomi24.fi -palstalla? No, jopas on!

 
At 11:20 ap., Anonymous Kurre said...

Liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkojen hävittäminen ja heikentäminen on lailla kielletty (luonnonsuojelulain 49 §). Silti tuo EU-maista ainoastaan Suomessa, levinneisyysalueensa länsilaidalla elävä, jo vuonna 1923 rauhoitettu laji laji on vähentynyt täällä tasaisesti. Sen määrä on vähentynyt viime vuosikymmenellä 20-30 %, joillain paikoin enemmänkin, jonka vuoksi laji on uhanalaisluokituksessa v. 2000 määritelty valtakunnallisesti vaarantuneeksi (VU). Useimmat arviot Suomen liito-oravien parimäärästä vaihtelevat 10 000 ja 40 000 välillä. Suomella onkin EU-maista päävastuu liito-oravan tulevaisuuden turvaamisessa. Liito-oravan tappaja joutuukin pulittamaan valtiolle noin 1 000 € ja sakot.
http://www.saunalahti.fi/~kspiiri/liitis.html

 
At 11:30 ap., Anonymous Anonyymi said...

En tiedä olenko tavallinen ihminen, kun saan työstäni palkkaa vain 1000 euroa kuukaudessa enkä saa asumistukea, mutta tuohon väitteeseen, että Suvilahteen rakennettavat asunnot ovat tavallisten ihmisten ulottumattomissa, haluisin vain sanoa, että niin ovat myös ainakin minulta ikuisesti tavoittamattomissa ne Vöyrinkaupungin ja keskikaupungin asunnot, jotka ovat pakolaisten asuttamia. Sen valossa pidän itsestään selvänä, että myös nämä Kouhin puuhaamat Suvilahden luxus-asunnot annetaan pakolaisten käyttöön.

nimim. kyllä me veronmaksajat maksamme iloisin mielin.

 
At 12:06 ip., Anonymous Anonyymi said...

"Nyt se myrkyn lykkäs!"
Aamun Pohjalaisessa (8.6) vihreitten edustaja haluaa siirtää asuntomessut Gerbyn niemelle!. Siellä on liito-oravan perinteinen asuinalue. Siellä on Haukineva ,johon kala edelleen nousee kutemaan. Alueella on monipuolinen kasvillisuus, on lehtoa, korpea ja rantametsää. Alueella pesii vuosittain mm. lehtopöllö, kurki, lehtokurppa, lukuisia yölaulajia, jne.
Aluetta käyttävät ala-asteet ja päiväkodit luontoretkikohteenaan. Koska se on lähes kaupungin ytimessä, sinne pääsevät pienetkin koululaiset vaivatta pyörillä.
Ihmisen kannalta siellä on sama ongelma kuin Suvilahdessakin:meri on todella matala, liejuinen ja kesällä kasvillisuuden peittämä. Luonnollisen maankohoamisen lisäksi Påttin puhdistamon päästöt ovat rehevöittäneet vedet pahasti. Etelätuulilla voivat gerbynniemeläiset haistella Påttin tuoksuja! Tosin nythän ollaan ilman ympäristöaktiivien vastustusta valmistelemassa purkuputken jatkamista laivaväylälle Ristihaminan selälle. Täältä jätevedet(tehtyjen virtausmittausten mukaan) leviävävät demokraattisesti koko läheiseen huvilasaaristoomme ja takaisin kaupungin rannoille.

Gerby-Vestervik on Vaasan suurin asuntoalue ja suurimpien liikenneongelmien takana. Pelkäänpä, että on melkoinen poliittinen itsemurha sille, joka profiloituu alueen ongelmien kasvattajaksi ja alueen tuhoajaksi.
Jos nut Gerbynniemi tuhotaan ja sinne muuttaa suuri joukko "autoja", mitä siitä seuraa liikenteellisesti? Taitaa insinööreillä olla ainoa vaihtoehto suunnitella pengertie lahden yli Vikinganrantaan. Siihenhän uppoaisi valtava määrä sitä kiusallista täytemaata ja ajan kanssa voitaisiin täyttää penkereen itäpuoli ja tehdä siihen uusi "merellinen asuinalue".
Mitä tämä kaikki on?
Vaasan historian ehkä merkittävin luonnon-, asuin- ja virkistysalueen tuhoaminen, joka kohdistuu kaupungin suurimman asuinalueen ihmisiin. Pitää muistaa, että he ovat äänestäjiä. Heitä on tuhansia, jotka aamu- ja iltaruuhkassa istuessaan muistavat vaaleja silloinkin,kun niihin on vielä kolme vuotta!

Mitkä ovat vaihtohedot?
1. Myrgrundissa on tien itäpuolella laaja hakkuiden, louhoksen ja asutuksen rikkoma-alue, joka on liikenteellisesti loistavassa paikassa. Sieltä näkyisi Vaasan kaunein julkisivu ja se saisi Vaasan näyttämään suuremmalta, kun lahden toisella puolella näkyisi asutusta.
2. Kronvikin satama-alue olisi todella haastava ympäristötekonakin ja oikeasti merellinen kohde.
3. Vaskiluodon raiskattu ydinalue puiston länsipuolella olisi aivan kaupungin tuntumassa, hyvien yhteyksien päässä ja se parantaisi alueen tilaa ratkaisevasti. Kunnallistekniikkakin on jo valmiina.
Kohteissa 1. ja 2. tulee ehkä kuitenkin ongelmaksi, että ne sijaitsevat ns. "pyhällä maalla" ja saattavat vaikuttaa alueen kielitasapainoon.

 
At 1:00 ip., Anonymous Oskari said...

Tavallisena veronmaksajana haluan tietää, paljonko Suvilahden asuntomessujen valmisteluin kuluu rahaa jos niitä ei tule.

Lisäksi haluan tietää, miten paljon uusi mahdollinen kaava ja alustavat työt tulisivat maksamaan veronmaksajille, oli paikka sittenmissä tahansa, vuoden 2010 tai 2012 oletettaqvan kustannustason mukaan.

Eli mitä olisivat veronmaksajalle koituneet kustannukset yhteensä?

Vielä haluan jonkinlaisen arvion siitä, mitä todellista hyötyä asuntomeassualueen rakentamaiseen suvilahteen koituisi.

Ja haluampa tietää vielä senkin, että jos asuntomessut joskus suunniteltaisiin Gerbynniemeen niin aikoisiko Osala valiataa siitä edellä olevaan kirjoitukseen viitaten.

 
At 3:41 ip., Anonymous Anonyymi said...

Myrgund oli yksi vaihtoehto kun messualueita haettiin kiireellä. Kaupunki on vuokrannut louhoksen jollekin yksityiselle - siinä syy ettei sinne menty!! Olipa heppoinen syy jos on totta.

Kronvik on mielenkiintoinen.

Gerbynniemeltä on maata hankittu jo kauan nimenomaan asuntoaluetarkoituksiin. Jos siitä samalla tulee Asuntomessualue niin mitä sitten?
Se on iso alue verrattuna Kuparisaaren rantakaislikkoon. Hyvällä suunnittelulla voi jättää Haukinevat ja muut arvoalueet koskematta. Eihän siitä vetovoimaista aluetta muuten saakaan!
Gerbynniemenn saadaan silti paljon suurempi Asuntomessu-alue kuin Suvilahti-Kuparisaareen.


Antaa mutien olla rannassa -ei niihin tarvitse koskea. Tehdään pitkä laituri!

Pääasia että ne varatut miljoonat säästetään Suvilahden messuista (eikös sinne tulisi kovin vähänkin niitä asuntoja) ja rantaraitti säilyy!

Vielä ei ole varmaan paljoa rahaa palanut mutta joka päivä menee lisää...

 
At 3:50 ip., Anonymous Anonyymi said...

Naapurikuntalaiset pysyy nyt vaan kehittämässä omaa kuntaa. Voi olla että maalaisilla on vähän eri käsitys kehityksestä kuin kaupunkilaisilla.

Rantaraitin säilyttämisen puolesta taistelu on ylevä teko. Tällaisten asioiden vuoksi äänestin Osalan valtuustoon - jätkässä on poweria. Jatka vaan samalla tavalla! Joo-joo miehiä on aivan liikaa - ja noita maaltamuuttaneita "kehittäjiä".

 
At 10:51 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kouhi ei kannattanut asuntomessuja!

Etsin niitä kustannuksia mutta löysinkin tällaista vaiettua asiaa:

ASUNTOMESSUT VAASAAN 2008 – 2010

Kaupunginhallitus 20.9.2004 366 704/2004

Osuuskunta Suomen asuntomessujen hallituksen puheenjohtaja, asuntorahaston ylijoh-taja Teuvo Ijäs vieraili Vaasassa 16.9.2004 ja tiedusteli mahdollisuutta järjestää asun-tomessut Vaasassa vuonna 2008 tai sen jälkeen.

Asuntomessujen järjestäjän on täytettävä tietyt kriteerit (LIITE). On syytä selvittää millä ehdoilla ja millä alueilla asuntomessut ovat järjestettävissä Vaasassa vuosina 2008 – 2010.

Apulaiskaupunginjohtaja HL 3

Kaupunginhallitus merkitsee tiedoksi, että tekninen apulaiskaupunginjohtaja nimeää työryhmän selvittämään mahdollisuutta järjestää asuntomessut Vaasassa vuosina
2008 – 2010.

Päätös Otettiin käsiteltäväksi.

Österholm esitti, että päätös kuuluisi seuraavasti:

Kaupunginhallitus merkitsee tiedoksi, että tekninen apulaiskaupunginjohtaja nimeää työryhmän järjestämään asuntomessut Vaasassa vuosina 2008 – 2010.

Koska Österholmin esitystä ei kannatettu, niin se raukesi ja esittelijän päätösesitys hyväksyttiin.
..................
Siis Kouhi ei ollut kovin innokas asuntomessujen suhteen!

SIITEN VIELÄ
ASUNTOMESSUT 2008

Kaupunginhallitus 15.11.2004 462 704/2004

Kaavoitusarkkitehti JH

Kaupunginhallitus 20.9.2004 § 366.

Apulaiskaupunginjohtajan nimittämä asuntomessutyöryhmä (Juhani Hallasmaa pj, Harri Nieminen, Seppo Ylimannila, Pertti Reinikainen, Timo Martonen, Markku Lit-manen, Clas-Göran Herrgård , Annaliisa Koskenmäki) on kartoittanut toimeksiannon mukaisesti ne alueet, jotka on mahdollista osoittaa vuoden 2008 asuntomessujen koh-dealueiksi. Alueiden tulee työryhmän mukaan täyttää mm seuraavat asuntomessujen sisältöön ja kaupungin yleiseen maankäyttöön liittyvät perusedellytykset:

Maankäytöllinen sisältö:
- Alueiden teemat tukevat kaupungin kehittämisvisioita
- Alue antaa positiivisen kuvan Vaasasta asuinympäristönä
- Hanke on kaavoitusohjelman mukainen ja tukee kaupunkirakenteen kehittämistä
- Alue on pääosin kaupungin omistuksessa ja sillä on jonkin asteinen kaavallinen valmius (kaavoitusohjelma, yleiskaava tai asemakaava)
- Alueen kunnallistekniikan toteutusaikataulu on realistinen ja alueen toteutus kuu-luu kaupungin lyhyen aikavälin hankkeisiin.

Soveltuvuus messualueeksi:
- Asuntomessutoimintaan soveltuva teema
- Maisemallisesti tai teemallisesti mielenkiintoinen alue
- Rakentamistapa ja maankäyttö asuntomessualueeksi sopivaa– eli alueelle voidaan osoittaa vaihtelevan tyyppistä asuntorakentamista
- Alue helposti rajattavissa ja valvottavissa
- Hyvät kulkuyhteydet ja riittävät pysäköinti- ja näyttelyalueet
(pysäköintialueiden kehittäminen messujen jälkeen).

Työryhmä löysi edellä mainittujen kriteerien pohjalta kolme potentiaalista asuntomes-sualuetta ja niitä koskevaa perusteemaa:

Sundom
- Kyläasutuksen tiivistäminen ja elinkaariasuminen/ maa-ainestenottoalueen
kehittäminen virkistyskäyttöön
Mustikkamaa
- Kaupunkimainen pientaloasuminen ja vaihtoehtoiset julkisen liikenteen ratkaisut
Suvilahti
- Maankohoamisilmiön hyödyntäminen vanha lähiöalueen kehittämisessä –
merellinen täydennysrakentaminen.

Näistä kaupungin kehittämistavoitteiden ja messujen sisällöllisen annin kannalta parhaana kohdealueena pidettiin kuitenkin Suvilahtea.

Esitys asuntomessuhakemukseksi vuodelle 2008 sekä Suvilahden asuntomessujen alustava kustannusarvio ja mahdollista hakemusta koskevat jatkotoimet esitellään
kokouksessa

Apulaiskaupunginjohtaja HL 9

Kaupunginhallitus päättää hakea vuoden 2008 asuntomessuja Suvilahden kaupungin-osaan.

Päätös Kouhi esitti Raija Kujanpään kannattamana, että päätösehdotukseen lisätään seuraava lause: Ennen hakemuksen jättämistä kaupunginhallitukselle annetaan karkea arvio kustannuserittelystä.
Päätösesitys hyväksyttiin.

Kouhin lisäysesitys hyväksyttiin yksimielisesti.
----------------
Kustannukset ovat salaisia? Esitetty vain kokouksessa klimppisummana? Ei kirjattu summaa lainkaan!

Herää myös kysymys: kun vuotta 2010 tarjotiin niin miksei ihmneessä otettu sitä vuotta kun kerran tiedettiin liito-oravista? Myös mudan päälle rakentaminen vaatisi ainakin kahden vuoden painopenkereen. Jos menee kiville niin itseä saa Kouhi ja kumppanit syyttää!

 

Lähetä kommentti

<< Home