Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


tiistaina, maaliskuuta 08, 2005

Vaasalaisia kirjailijoita

Onko heitä, ja jos on, niin missä?

Moderni ihminen on tottunut siihen, että etsittävä tieto löytyy netistä parilla klikkauksella. Mitä siis tietää jokamiehen sanakirja Google vaasalaisista kirjailijoista? Haku vaasalaisia kirjailijoita johtaa tälle samalle sivulle. jolla nyt olet. Kukaan ei tässä Art Cityssä ole vaivautunut laatimaan sivua kaupungin kirjailijoista.

Yhtään parempaa tulosta ei anna myöskään sanat vaasalaiset kirjailijat. Sen sijaan haku vaasa +kirjailijat löytää kaksi esimerkkiä: Risto Jalonen ja Pirkko Aitoaho. Ovatko siis Risto Jalonen ja Pirkko Aitoaho ainoat vaasalaiset kirjailijat? Miten vaasalaiskirjailija määritellään? Onko vaasalaiskirjailija sellainen, joka on syntynyt Vaasassa, elää Vaasassa, kirjoittanut Vaasasta, julkaissut yhden tai useamman teoksen Vaasassa? Onko Risto Rasa enää vaasalaiskirjailija tai Helsingissa asuva Jorma Ojaharju?

Mitä ja miten löytyy?
Tässä pohditaan kuitenkin löytämisen vaikeutta. Luonnollisin paikka etsiä vaasalaisia kirjailijoita on Vaasan kaupunginkirjaston kotisivu.. Kirjaston etusivulla täytyy olla linkki, joka johtaa luetteloon vaasalaisista kirjailijoista, eikö niin? Vaan ei ole. Vaasan kaupunginkirjaston etusivu ei auta etsijää..

Vaasalaisia kirjailijoita on siis etsittävä jostakin muualta ja muilla hakusanoilla ja keinoilla. Tavallinen surffaaja luopuu jo tässä vaiheessa ja jättää Vaasan ja vaasalaiset kirjailijat omaan rauhaansa. Mutta koska aihe kiinnostaa minua, on vain jatkettava eteenpäin. Olisiko Vaasan kaupungin sivuista apua?

Kaupungin sivuilla on linkki Kirjastopalvelut, Sitä klikkaamalla saa alavalikkoja, joista kohta aiheistohaku, uusinnat ja varaukset tuntuu lupaavalta. Sitä klikkaamalla saa uuden alasivun, jolla on linkki aineistohakuun Tätä napauttamalla saa eteensä lomakesivun, missä on useita täytettäviä kohtia. Lomakkeen kohtaan aihe/kohde kirjoitettu haku vaasalaiset kirjailijat tai vaasalaisia kirjailijoita, ei anna ainuttakaan tulosta.

Ojaharju ja Kontturi
Vanhana vaasalaisena muistan, että vaasalaiskirjailijoita ovat ainakin Jorma Ojaharju, Venny Kontturi, Risto Rasa ja Leif Färding. Hiukan muistia kaivellen mieleen tulee vielä sellaiset nimet kuin Jarl Hemmer, Gösta Ägren, Anna-Liisa Sahlström. Algot Strömsholm ja Olof Granholm. Aloitetetaan vaikkapa Gösta Ågrenista, joka nykyään on uusikaarlepyyläinen kirjailija.

Ågrenin nimellä googlettaminen johtaa fredrika.net´iin, missä on hyvä tiivistelmä Ågrenista, vaikka Vaasaa ei edes mainita. Asia kummastuttaa, sillä Ågren asui täällä vuosia. fredrika netin haku tuo esille muitakin vaasalaisia resursseja, mutta ei uusia kirjailijoita ellei sellaisiksi haluta laskea kronikoitsija Victor Hovingia tai Vaasasa palosta kirjoittanutta Ann-Mari Häggmannia.

Sitten tulee kuin väläyksenä mieleen Vaasan kaupunginkirjaston Vasaensis kotiseutukokoelma. Siellä täytyy olla linkki listaan vaasalaisista kirjailijoista ja heidän teoksistaan. mutta edellä olevan perusteella varmasti jo arvaatkin, mikä on lopputulos. Vasaensis
http://lib2.vaasa.fi/osastot/fi/vasaensis/

Päätän lopettaa hakemisen
Kolmen tunnin ankaran uurastuksen jälkeen nostan jäteni pystyyn. On sunnuntai ja kello on 11.21. Samalla muistan että satunnainen surfaaja käyttää hakujen tutkimiseen keskimäärin 20-35 sekunttia. Siinä ajassa siis pitäisi saada vastaus kysymykseen onko olemassa vaasalaisia kirjailijoita.

Ovatko Art City käsitteen luojat unohtaneet jotain? Esimerkiksi oululaiset kirjailijat löytyvät hakusanalla oululaisia kirjailijoita http://kotinetti.suomi.net/paivi.weiste/itsenkir.htm

Pohjanmaan kirjallisuus
http://www.svof.fi/kulttuuriportaali/index.asp?open=kirjallisuus&page=kirjallisuus
Pirkko Aitoaho
http://www.kiiltomato.net/?rcat=Kotimainen+proosa&rid=617
Risto Jalonen
http://lib.vaasa.fi/kirjailijat/jalonen.htm
Nanna-Papu Kivimäki
http://www.kiiltomato.fi/?rcat=Kotimainen+proosa&rid=909
Anna-Kaisa Kivsaari’
http://lib.vaasa.fi/kirjailijat/kivisaari.htm
Risto Rasa
http://lib.vaasa.fi/kirjailijat/rasa.htm
Ritva Viljamaa
http://lib.vaasa.fi/kirjailijat/viljamaa.htm
Jorma Ojaharju
http://lib.vaasa.fi/kirjailijat/ojaharju.htm

13Kommenttisi:

At 9:06 ip., Anonymous M said...

Asta Tillanfder? kasittaakseni kirjoittanut ainakin jotain?

 
At 4:19 ip., Anonymous Leena Salminen said...

Vaasan kaupunginkirjaston verkkosivujen virallinen osoite on www.vaasa.fi/kirjasto. Vaasan kaupunginkirjaston sivuja on osoitteessa lib2.vaasa.fi vain siltä osin, kun niillä olevaa sisältöä ei vielä ole ehditty viedä uuteen osoitteeseen. Vasaensis-sivun uusi osoite on

http://www.vaasa.fi/367940.shtml.

Vaasalaisen kannattaisi varmaan korjata sivustoltaan vanhentuneet linkit :)

Kirjailijahakemistoa pelkästään vaasalaisista kirjailijoista ei toistaiseksi ainakaan kirjaston toimesta ole laadittu, sen sijaan hakemisto pohjalaisista suomenkielisistä kirjailijoista löytyy osoitteesta http://web.seinajoki.fi/kirjasto/kirjailijat/ ja vastaavanlainen alueen ruotsinkielisistä kirjailijoista osoitteesta: http://www.fredrika.net/forfattarportratt/. Näiden molempien hakemistojen tuottaminen on aikanaan aloitettu Vaasan kaupunginkirjastossa. Vaasan kaupunginkirjasto toimii maakuntakirjastona. Myös Vasaensis-kokoelmassa on aineistoa, jolla on "kosketuspinta" maakuntakirjastoalueeseen ja sen kuntiin. Tästä syystä näihin hakemistoihinkin on otettu kirjailijoita myös Vaasan kaupungin rajojen ulkopuolelta. Pallas-kirjastoilla, joihin myös Vaasa tätä nykyä kuuluu, on näiden alueellisten/paikallisten kirjailijahakemistojen tiimoilta käynnistymässä valtakunnallinen projekti, jossa on tarkoitus rakentaa käyttöliittymä, jonka kautta kirjailijoiden hakeminen tehdään käyttäjälle helpoksi, että sikäli parannusta on luvassa! Tiedotamme projektin etenemistä heti kun uutta tiedotettavaa löytyy.

Kiitos vinkistä (jonka toki olisi voinut suoraan kirjaston verkkosivujen ylläpitäjällekin lähettää...), lisäämme linkit noihin olemassaoleviin kirjailijahakemistoihin Vasaensis-sivulle.

terveisin

Leena Salminen
IT-suunnittelija
Vaasan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto

 
At 12:54 ip., Anonymous Anonyymi said...

Onhan siellä Jari Ranta, näytelmäkirjailija , kolumnisti ja runoilija.

 
At 2:53 ip., Anonymous Anonyymi said...

Jari Rannan romaani LISTA luettavissa osoitteessa www.barrikadi.fi kokonaisuudessaan ilmaiseksi. Teoksesta Anssi Lehtimäki kirjoitti 7.3.09 valehtelevan kritiikin Pohjalaiseen. Sääli että paha tahto voitti ammattietiikan.

 
At 4:22 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ranta on unohdettava nolla eikä kukaan valehtele hänestä. Hyvä Lehtimäki!!! On hyvä että sanomalehti Pohjalainen tappaa huonot vaasalaiset kirjailijat.

 
At 4:29 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ranta on kansainvälinen huippu.

 
At 9:40 ip., Anonymous Jommi Leppälä said...

No siitä että Lehtimäki valehtelee kritiikeissään ei ole mitään uutta. Se on täysin näköalaton,putkinäön omaava ja siten myös ammattitaidoton ja työnantajaansa Pohjalaista ja pohjalaisen lukijoita kusettava kriitikko, joka ei edes lue aina kirjoja joita arvostelee, rahat tietysti kyllä kelpaa. Seurauksena kritiikeissä on suosia valheita, arvailuja, olettamuksia ja niin edelleen. Ei kestä syvällisyyttä siitä syystä että on intellektuaalin vastakohta. Pitäisi kai ostaa kaverille aapinen etä oppisi edes lukemaan, raukka.
Kaverin aivot on kirjoittamiensa kritiikkiensa perusteella pähkinän kokoiset.

 
At 5:50 ap., Anonymous Anonyymi said...

You have to express more your opinion to attract more readers, because just a video or plain text without any personal approach is not that valuable. But it is just form my point of view

 
At 10:08 ip., Anonymous Anonyymi said...

It is useful to try everything in practice anyway and I like that here it's always possible to find something new. :)

 
At 4:58 ap., Blogger ninest123 said...

louis vuitton outlet, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, air jordan pas cher, prada outlet, chanel handbags, longchamp pas cher, longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin, gucci outlet, ray ban sunglasses, louis vuitton, longchamp outlet, nike air max, louboutin shoes, ugg boots, nike roshe run, louboutin pas cher, tory burch outlet, burberry, ralph lauren pas cher, michael kors, nike free, air max, nike outlet, cheap oakley sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, louis vuitton, ray ban sunglasses, kate spade outlet, jordan shoes, tiffany jewelry, oakley sunglasses, nike free, replica watches, ugg boots, nike air max, prada handbags, sac longchamp, uggs on sale, replica watches, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, longchamp outlet, oakley sunglasses, oakley sunglasses, tiffany and co

 
At 5:02 ap., Blogger ninest123 said...

north face, michael kors, hogan, replica handbags, true religion jeans, tn pas cher, coach outlet, michael kors outlet, michael kors outlet, abercrombie and fitch, michael kors, nike air max, true religion jeans, nike free run uk, air force, coach outlet, hollister, burberry, true religion outlet, ugg boots, vans pas cher, nike air max, kate spade handbags, sac guess, north face, oakley pas cher, ralph lauren uk, true religion jeans, lacoste pas cher, michael kors outlet, ray ban pas cher, nike blazer, nike roshe, michael kors outlet, new balance pas cher, timberland, michael kors, hermes, ray ban uk, ugg boots, hollister pas cher, michael kors outlet, nike air max, michael kors, vanessa bruno, converse pas cher, burberry outlet online, coach purses, lululemon, mulberry

 
At 5:05 ap., Blogger ninest123 said...

soccer shoes, vans shoes, louboutin, vans, herve leger, instyler, asics running shoes, hollister, ghd, lululemon, converse, birkin bag, nike roshe, hollister, mac cosmetics, north face outlet, new balance, ray ban, mcm handbags, hollister, nike huarache, insanity workout, celine handbags, nfl jerseys, nike air max, timberland boots, nike air max, chi flat iron, ralph lauren, babyliss, abercrombie and fitch, lancel, jimmy choo shoes, gucci, longchamp, nike trainers, soccer jerseys, converse outlet, oakley, beats by dre, mont blanc, baseball bats, iphone cases, wedding dresses, reebok shoes, p90x workout, bottega veneta, valentino shoes, ferragamo shoes, north face outlet

 
At 5:07 ap., Blogger ninest123 said...

pandora charms, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, supra shoes, karen millen, thomas sabo, juicy couture outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, moncler, louis vuitton, sac louis vuitton pas cher, swarovski crystal, wedding dresses, louis vuitton, swarovski, moncler, replica watches, canada goose, coach outlet, canada goose outlet, bottes ugg, moncler outlet, toms shoes, moncler, ugg pas cher, louis vuitton, pandora jewelry, moncler, moncler, moncler, canada goose outlet, montre pas cher, juicy couture outlet, pandora jewelry, marc jacobs, pandora charms, ugg boots uk, canada goose uk, canada goose, doudoune canada goose, links of london, moncler, hollister, canada goose, louis vuitton

 

Lähetä kommentti

<< Home