Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!



Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


keskiviikkona, maaliskuuta 02, 2005

Pizzakaupunki

Vaasa on Suomen pizza- ja kahvilakaupunki

Vaasan maine Suomen pizzakaupunkina ei paljon imartele. Pizza luo kaupungista rahvaanomaisen kuvan ja se korostaa opiskelijoiden osuutta kaupungin asukkaista aivan liikaa. Vaikka kaupungissa lienee eniten pizzerioita asukaslukuun sovitettuna Suomessa, uusia pizzerioita perustetaan jatkuvasti.

Uusin on Rabbe Grönblomin American Dinersin tiloissa ennen vappua avattava pizzaristorante. Lehtitietojen mukaan kysymyksessä on Kotipizza Ristorante, joka tarjoaa laajennetun pizzamenun. Käytännössä se tarkoittaa kalliita ja niukkoja alkupaloja, viiniä sekä olutta. Tuleva kesä osoittaa, toimiiko konsepti.

Paras pizzeria
Kaupungin maine pizzakaupunkina pohjaa Kotipizzaketjun luomaan maineeseen. On tietenkin makuasia, haluaako mennä kaikkialla Suomessa samalla tavalla kalustettuihin pizzerioihin, joissa tuote maistuu samalta Hangosta Petsamoon. Minusta konsepti on standardisoitunut liikaa ja käynyt mitäänsanomattomaksi. Ilmeisesti olen väärässä, koska uusia kotipizzoja perustetaan jatkuvasti eripuolille maata.

Itse olen viime vuosina etsinyt vaihtoehtoisia pizzerioita ja niitähän Vaasassa riittää. Pitkän kokeilun ja empimisen jälkeen on olen löytänyt kielelleni ja lompakolleni sopivan pizzerian. Kysymyksessä on kaupunginteatteria vastapäätä sijaitseva Pikku Quatro. Pizzeria on sopivan pieni, tuotteet maistuvat erinomaisilta, pizzan hintaan sisältyy runsas ja monipuolinen salaatti sek leipä, jonka nimeä en tiedä, ja juoma. Paketin hinta on hyvin kilpailukykyinen. Pikku Quatro on kaupungin paras.

Kahvilat
Vaasassa myös lienee eniten kahviloita suhteutettuna väkilukuun. Kahvilat ovat huomattavasti vaikeammin luokiteltavissa oleva asia kuin pizzeriat. Ne ovat jo olemukseltaan kulttuuripaikkoja, mitä pizzeriat eivät ole. Eri asia on sitten, onko Vaasassa riittävä kirjo kahviloita, jotta tuo pieni mutta tarpeellinen ero syntyisi.

Tavallisessa katukeskustelussa vaasalaisia kahviloita vertaillaankin hinnan perusteella. Tästä vertailusta kaikki ovat yksimielisiä: suurimmassa osassa Vaaasan kahviloita on sikakallis kahvikupin vaikka errot kahviloiden välillä ovat lähes olemattomat. Vain pari kahvilaa kohoaa muiden ylitse sekä tarjontansa monipuolisuuden että viihtyisyyden osalta.

On todennäköistä, että vuoden kuluttua vaasalaisia kahviloita on huomattavasti vähemmän. Minulla on käsitys siitä, kuka tai mitkä tippuvat ensimmäisinä, mutta en sano. Siitä pitää huolen talouselämän logiikka. Tästä huolimatta kaupungissa avataan uusi kahvila ns. Black Jackin eli hienommin Tornikeskuksen tiloissa lähiaikoina.

On asiassa pari valopilkkuakin. Vaasassa voi juoda kahvikupposensa myös alle eurolla. Paikat ovat Halpa-Hallin kahvila ja Jupiter-säätiön kahvila entisissä Cafe Dagnyn tiloissa kauppahallissa. Kupillinen maksaa 85 senttiä, maistuu mainiolta ja ympäristökin on kaupungin kiinnostavin. Kauppahallin Jupiter-kahvilan kannattaa testata. Kahvila on kaupungin paras.

Eri mieltäkin saa olla.

Ylläolevan kirjoittamisen jälkeen sain tietää, että Vaasan halvin kahvikupillinen on Cafe Ann-Mari nimisessä kahvilassa. Kahvikupillinen maksaa 0.50 €. Paikka sijaitsee Academillissä, osoitteessa Rantakatu 2. Kävin tsekaamassa paikan ja tosi on. Cafe on siisti, savuton ja tarjolla on myös edullisia sämpylöitä opiskelijahintaan. Kahvikin maistui hyvältä. Kuka panee paremmaksi?

Ota kantaa ja anna palaa! Klikkaan alapuolella olevaa comments linkkiä ja jätä anonyymiviesti tai viesti omalla nimelläsi. Voit lähettää jutun myös kaverillesi klikkaamalla kirjekuoren kuvaketta.

4Kommenttisi:

At 10:45 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kahvikupillisen hinnat keskustassa ovat todella sikamaisen korkeat. Ei niillä hinnoilla opiskelija kahvia juo.

Sopii vain toivoa, että kilpailu tekee tehtävänsä ja hinnat putoavat ihmilissiselle tasolle.

Ja kiitti vihjeestä: Taidan käydä katsastamassa Cafe Ann-Marissa.

 
At 3:13 ip., Anonymous Anonyymi said...

Vaikka jutussa on perää ja aihe on mielenkiintoinen, täytyy minun pilata vaasalaisten ennenaikainen ilo kunniasta jota asukaslukuun suhteutettuna suurin pitserioiden lukumäärä kaupungille toisi. Asia on ratkaistu ainakin City-lehden puolesta jo aikoja sitten oululaisten hyväksi - ja syystä. Vuoden vaasalaisuutta kokeilleena voin kokemuksen syvällä rintaäänellä sanoa pitserioita olevan Vaasassa vielä ihan liian vähän. Tästä kertonee myös Vaasan korkeammat pitsahinnat.

 
At 7:03 ip., Anonymous Anonyymi said...

Vaasassa todella on kymmenittäin pizerioita. Hullu veikkaukseni on 50 kappaletta. Etnisiä pizzerioitahan Vaasasta löytyy Pohjalaisen mukaan reipas kolmisenkymmentä. Rahvaan kuvanhan se antaa, eikä suotta, sillä ilmeisesti Vaasalaiset eivät ole valmiita maksamaan pizzastaan viittä tai kuutta euroa enempää. Käsittääkseni tuosta ei jää juuri mitään itse yrittäjälle. Mutta onko todella niin, ettei esimerkikis pikku quatron, Marco Polon tai Ravintola Ensiavun pizzoista voi maksaa enempää? Kaikissa niissä on loistava pizza ja ainakin kahdessa näistä on lisäksi loistava tunnelma. Onhan se helvetin typerää ja koko ravintolamaailmaa halventavaa, että Vaasalaiset nauttivat pizzansa viidessä minuutissa, nuolevat lautasensa ja lähtevät pois. Ravintolan, myös Pizzerian kuuluu olla viihtyisä elämys, joka antaa uutta virtaa raskaan päivän keskelle. Kiitos vain Grappe ja Iranin kurdit, siitä että olette tuhonneet koko ravintolakulttuurin. Kahvilakulttuuristakaan tuskin voi Vaasassa puhua, vaikka kahviloita kyllä piisaa. Kulttuurittomuudesta kertonee jo pelkästään tämä viestiketju, joka heti alkuunsa etsii Vaasan edullisinta kupposta. Onhan se toki liikaa maksaa kahvistaan 3 euroa, mutta ystävät hyvät, ettehän te kahvista maksa, vaan tarpeeseen tulleesta tauosta, hyvästä palvelusta ja yleensäkin elämyksestä. Kahvi on tuote, mutta kahvila ei. Itse olen kyllä opiskelija, mutta ei minua haittaa kaksi tai kolmekaan euroa. Vitosenkin olen maailmalla maksanut kahvistani. Ei minua huoleta näiden kahviloiden tai ravintoloiden hinta vaan se kuinka ne itsekin suostuvat myymään arvokkuutensa havalla ja kilpailemaan näiden köyhien Vaasalaisten senteistä ja euroista. Minua ainakin hävettää maksaa vähän hyvästä ruuasta ja hyvästä palvelusta. Tiivistyksenä todettakoon, että köyhät syökööt tuotteensa missä tahtovat, ostakaa vaikka mikropizzat kaupasta. Ja mitä tulee näihin yrittäjiin, jotka myyvät itsensä saatanalle videllä eurolla ja samalla tuhoavat sitä rikasta kulttuuria, voisitte tehdä palveluksen ja sulkea ovenne.

 
At 5:00 ap., Blogger Unknown said...

louis vuitton outlet, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, air jordan pas cher, prada outlet, chanel handbags, longchamp pas cher, longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin, gucci outlet, ray ban sunglasses, louis vuitton, longchamp outlet, nike air max, louboutin shoes, ugg boots, nike roshe run, louboutin pas cher, tory burch outlet, burberry, ralph lauren pas cher, michael kors, nike free, air max, nike outlet, cheap oakley sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, louis vuitton, ray ban sunglasses, kate spade outlet, jordan shoes, tiffany jewelry, oakley sunglasses, nike free, replica watches, ugg boots, nike air max, prada handbags, sac longchamp, uggs on sale, replica watches, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, longchamp outlet, oakley sunglasses, oakley sunglasses, tiffany and co

 

Lähetä kommentti

<< Home