Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


sunnuntaina, maaliskuuta 06, 2005

Vaasalaiset kylähullut

Loffe, Amigo, Seriffi, Rommi ja muut harminkappaleet

Lapsuudessani oli paljon kylähulluja. He olivat yleensä harmittomia ja ympäristön hyväntahtoisen pilkanteon kohteita.. Varsinkin vanhempi väki muistelee heitä rakkaudella: oli Hullu-Lauri, Pomppa-Sulo, Topi, Storgårdin Hullu Veli ja monta muuta. Heidän kohtaamisensa pakotti miettimään asioita ja ehkä jopa muuttamaan asioiden tärkeysjärjestystä. Nyt nämä ihmiselämän koetinkivet on siivottu kaduilta laitoksiin ja hiljennetty kemikaaleilla, vaan ei ehkä aivan kaikki.

Itse sana "kylähullu" on sekin muuttunut ajan saatossa. Nykykielessä kylähullu voi tarkoittaa myös innovatiivista ja persoonallista oman tien kulkijaa. Nämä jälkimmäiset puuhailevat usein keksintöjen parissa. Kylähullu voi olla myös runoilija ja näkijä. Mutta rehellisyyden nimissä - hän voi olla myös hullu.

Hullu-Lauri ja Pomppa-Sulo ovat historiaa 50-luvulta. Lauri muistetaan jumalattomasta potkukelkastaan ja taskukellostaan. Lauri tapasi auttaa VPS:ää pluukaamisessa Onkilahden paanalla. Lauri oli saanut kiitokseksi arvokkaan taskukellon, josta hän katsoi aikaa vaikka kuinka monta kertaa illan aikana paanalla tai rusettiluistelujen aikana, jos joku vain ilkesi kysyä. Lauri oli myös monen tarinan keskipiste. Yksi niistä kertoo, että Lauri houkuteltiin työntämään kalunsa uimahuoneen seinässä olevasta reiästa. Kalu tietenkin juuttui reikään, jonka jälkeen seinän toisella puolella olevat pojat polttivat Lauriparan kalua tulitikuilla. Tarinalla tuskin on todellisuuspohjaa.

Pomppa-Sulo taas muistetaan silmäluomistaan, jotka olivat nurinniskoin eli luomet olivat vaihtaneet paikkaa. Sulo myös kulki pomppien ja taisi hänellä olla yllään ”pomppakin”. Pomppa on raskas manttelimallinen päällystakki.

Loffe ja Amigo
Nykyvaasalaisten hyvin muistamia mieliharmeja ovat olleet Loffe ja Amigo. Loffe oli räyhäävä harminkappale ja humalassa väkivaltainen, Amigo taas kaupungin tunnetuin pummi. Molempia yhdisti tarina menetetystä lahjakkuudesta. Loffe oli tarinan mukaan viulistilahjakkuus, joka menetti muusikon tulevaisuutensa jouduttuaan Yhdysvalloissa Harlemissa ”neekerin” partakoneella viiltämäksi. Viillot olivat osuneet Loffen käsiin, jonka jälkeen hän ei enää pystynyt pitelemään viulua, eikä strokaa.. Amigosta olisi taas voinut keheittyä maailmanluokan nyrkkeilysankari ellei olisi joutunut kehässä sääntöjen vastaisesti mukiloiduksi. Tarinoiden todenperäisyydestä ei ole mitään näyttöä.

Seriffi, Oinonen ja Räkä-Erkki
Muita vaasalaisia kylähulluja ovat Seriffi, joka ainakin vielä kolmisen vuotta sitten näkyi katukuvassa sekä Oinonen ja Räkä-Erkki. Seriffi muistetaan seriffin merkistä jota hän kantoi ylpeänä rintapielessään sekä mukanaan kantamistaan leikkicolteista. Oinonen taas on lempeä ressukka, joka on nyt ilmeisesti poistunut kaupungistäa vai onko peräti poistunut lopullisesti? Räkä-Erkki taas sai nimensä siitä. että hän päivysti vuosia nykyisen Tornikeskuksen eli Black Jackin nurkalla pitkiä ja limaisia räkäklönttejä syljeskellen. Black Jackia kutsuttiin pitkään pienessä piirissä Räkä-Erkiksi. Kuuluisa on myös yhä polkupyörällänsä veivaava ”Savis”.

Muita vaasalaisia kylähulluja tai liikaviisaita ovat olleet mm. Vaskiluodon Elvis, Vaasan Silmä ja Korva, Silvennoinen, Leiripäällikkö, Rommi, ja Tokio. Vaskiluodon Elvis muistutti jonkin verran esikuvaansa myös ulkonäkönsä puolesta, vaikka olikin vaalea. Myös ”Elvis” oli humalassa väkivaltainen, Vaasan Silmä ja Korva oli sama henkilö, siviilinimeltään Toivo eli Topi H. Topi sai köllinimensä siitä, että hän oli aina ensimmäisenä paikalla siellä missä oli poliisi tai palokunta. Topin ulkonaiseen olemukseen kuului hieman hölmö myhäily, lippalakki ja liian pieni pikkutakki.

Silvennoinen oli alkoholisoitunut maankiertäjä, joka viivähti Vaasassa muutaman vuoden. Silviksen erikoisuus oli myydä ihmisille lottonumeroita, jotka ”varmasti tuovat voiton”. Silvennoinen täytti lottolomakkeet valmiiksi ja otti niistä yhden ruudun verran palkkioksi. Ostaja sai tietenkin itse kustantaa lomakkeensa. Harva kieltäytyi Silviksen tarjouksesta. Olihan Silvis melkoinenonnenkantamoinen: pitkä, viiksekäs ja muutenkin erikoisesti käyttäytyvä..

Leiripäällikkö, siviilinimeltään Helge, sai nimensä siitä, että johti rappioalkoholistijoukkoa joka kolmisen kymmentä vuotta sitten majoittui Suvilahden metsikköön ja perusti sinne talvileirin.. Leiristä tuli maankuulu mm. sen vuoksi, että leiriläiset haastoivat Vaasan poliisit jalkapallo-otteluun. Ottelun he taisivat hävitä.

Kuuuluisin näistä jälkimmäisistä oli Rommi M. Rommilla oli hyvin menestynyt huonekaluliike ja huonekalukorjaamo, mutta ikuinen jano ja janoinen toveripiiri johtivat siihen, että niin firma kuin Rommikin hulahtivat nimeltä mainitun juoman mukana. Rommin firma sijaitsi muistaaksesni Ajurinkadulla. Paremmin muistavat voivat korjata jos olen väärässä. Rommin apupoikina huonekalujen kiillottamisessa ehtivät toimia mm. yhä vieläkin voimissaan oleva valokuvaaja Pentti Paschinsky ja jo edesmennyt taitelija Aulis Louko.

Jotkut vanhemmat vaasalaiset muistavat myös Tokion. Tokio oli rappioalkoholisti joka sai korkonimensä siitä, että voitti aikoinaan Niiilo Tarvajärven suositussa ”Laatikkoleikissä” ilmaisen Tokion matkan. Matkalle ei häntä tietenkään voitu lähettää, mutta matkasekillä oli toki muutakin käyttöä. Tokion tarinaan kuuluu, että hän tuli uskoon ja että hänestä tuli raitis.

Ota kantaa ja anna palaa! Klikkaan alapuolella olevaa comments linkkiä ja jätä anonyymiviesti tai viesti omalla nimelläsi. Voit lähettää jutun myös kaverillesi klikkaamalla kirjekuoren kuvaketta.

107Kommenttisi:

At 2:16 ip., Anonymous Anonyymi said...

Oinosesta sen verran,että hänestä oli juttu Vasabladetissa n.pari viikkoa sitten.Hän on siirtynyt kotiseudulleen,asuu ja voi hyvin Tervajoella jonkinlaisessa hoitokodissa raittiina.En olisi kuvasta tuntenut,kun partakin puuttuu täysin.Vapaudenkaipuu sai miehen kuitenkin patikoimaan pari kertaa Vaasaan! Henkilökunnan mukaan hän on kiltti ja kohtelias,eikä huuda koskaan.Uusi ympäristö siis ei ole muuttanut miehen luonnetta.On lisäksi kuulemma huolellinen kaikissa töissään (esim.lumitöissä).

 
At 2:16 ip., Anonymous Anonyymi said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 
At 5:03 ip., Anonymous Anonyymi said...

Tätini kertoi minulle vuosia sitten, että Kustaalantiellä, suurinpiirtein nykyistä lasten päiväkotia vastapäätä asui joskus 1950-luvulla outo ukkeli, joka oli rakentanut itseleeenj ätelaudoista pömpelin, jonka koko oli jotain 4x3 metriä. Siinä lautahäkkyrässä ukko asui monta vuotta kesät talvet. Ruokansa hän valmisti useimmiten ulkona.

 
At 5:49 ip., Anonymous Anonyymi said...

Mihin jäi Pikku-Tiita listalta? Palosaarella pyöri aikoinaan, uhkaili koiria muovihaarukoilla ja muutenkin elämöi. Ja mikä on sen pikkumiehen nimi joka pyörii kaupungilla ja kyselee että "onko viinaa".

 
At 5:50 ip., Anonymous Anonyymi said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 
At 5:55 ip., Anonymous Anonyymi said...

Palosaarella oli aikoinaan elokuvateatteri nimeltään Bio-Bio eli "Piusa". Piusassa oli lipunrepijänä ja koneenkäyttäjänä pitkä kaveri, joka huusi ja räyhäsi pikkupojille, jotka yrittivät sisään pummilla. Kaveria kutsuttiin selän takana "Hulluksi Vihoreksi" Vihore oli teatterin omistajan nimi ja kaveri ilmeisesti omistajan poika.

 
At 10:26 ap., Blogger Vaasalainen said...

Suomi24 Vaasan keskustelualueella käydään tätä samaa keskustelua. Siellä on noussut esille pari uutta hahmoa, joista Pikku-Tiita on tunnetuin.
Tiita oli 15 vuotiaana kaunis kuin enkeli. Ehkä juuri tämä koitui hänen kohtalokseen. Tiita opiskeli Vaasan ammattikoulusa ja kateelliset tytöt raahasivat Tiitan koulun veskiin ja polttivat tupakalla Tiitan kaulan ja paljaaksi riisutut rinnat.
Tiita ei koskaan selvinnyt shokista, vaan vajosi nopesti tasolle, mistä hänet myöhemmin tunnettiin. Syynä raakaan kohteluun lienee ollut se, että Tiita kieli opettajille,ketkä tytöistä polttivat tupakkaa ketkä ei.
Nyt kun Tiitaa ei enaa ole (Pax), toivoo vain, että tekijät ovat omamassa elämässään toimineet, niin että voivat antaa anteeksi itselleen.

Toinen esille noussut hahmo on Tiitu, joka oli vihaisena ihmisille tuiskinut vanha nainen. Hän ilmeisesti hukkuui/hukuttautui Kalarantaan?

Ihmiset ovat myös kiinnittäneet huomiota partaiseen, yleensä kesällä yläkroppa paljaana kiirehtivään setään. Mies vaikuttaa ehkä hieman omituiselta,mutta sympaattiselta.

 
At 12:06 ip., Anonymous Anonyymi said...

Vielä joskus 90-luvun loppupuolella Vaasassa kierteli katuja Kissa-Täti. Täti r5aahasi mukanaan kahta muovikassia, joissa oli silakoita.
Tädillä oli vakituinen reitti, jonka myös kissat oppivat tuntemaaan. Tätä jatkui/ on jatkunut vuosikausia. Yhtenä kohteena oli VAskiluodossa sijaitseva varastorakennus, jonka alla asusti montakymmentä kissaa, joita täti ruokki päivittäin. Varasto lienee nyt purettu.
Joidenkin vaasalaisten havaintojen mukaan näitä kissatätejä olisikin ollut kaksi.

 
At 1:02 ip., Anonymous Anonyymi said...

Tästä ns. kissatädistä on jo aika jättänyt. Olin jokunen vuosi sitten koirani kanssa Kasarmintorilla ulkoilemassa ja kissatäti saapui sinne kasseineen, levitti kätensä taivasta kohden ja kohta käsivarsille istui pari varista. Karvat nousi meikältä pystyyn, hui.

 
At 3:01 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kuka muistaa vielä harmaahiuksisen vanhan sedän, jolla oli hienot kasvonpiirteet. Setä kulki vuosia paperinippu kainalossa postin ja Fondiksen väliä.

Joku tiesi kertoa, että paperinippu olikin kirjeitä sedän pojalle. joka oli kuollut sodassa.

Sedällä ei ollut edes rahaa postimerkkeihin. Tunnusmerkkinä tällä vanhalla miehellä oli piippu, josta oli katkennut varsi. Ts. setä poltti nysällä.

 
At 4:57 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ihmiset ovat myös kiinnittäneet huomiota partaiseen, yleensä kesällä yläkroppa paljaana kiirehtivään setään. Mies vaikuttaa ehkä hieman omituiselta,mutta sympaattiselta.Lapset tuntuvat yleisesti nimenneen tämän sedän "snorkkeli-paapaksi", johtuen ilmeisesti näistä suurista suojalaseista joita hän kantaa. Jonkinlainen tarinakin miehestä kulkee. Se menee näin.
Lääkäriksi valmistunut nuori mies menettää onnettomuudessa tai sairauteen nuoren vaimonsa eikä toivu menetyksestään. Mies kävelee ja kävelee murehtien tai pohtien asiaa. Tämä on jatkunut siitä saakka.
Todettakoon että kilometrejä kertyy varmaankin kohtuullisesti.

 
At 7:30 ip., Anonymous Anonyymi said...

Vähän lisää vielä tästä tokiosta,tuttu mies mulle.Olin silloin joskus kauan sitten 1965 luultavasti, rantsussa töissä,siis satamassa ahtaajana,ja tokion kanssa samassa porukassa.Tokio eli oikealta nimeltään Tarmo Armas T oli vielä silloin niin paljon tolpillaan että oli ihan A miehiä siis vakituisia ahtaajia,niinkuin minäkin.Vaan jo siihen aikaan nähtiin Tokio usein aamulla saapuvan töihin jonkun pressuläjän alta,kesäaikaan kun ne rahat menivät muuhun kuin vuokraan.Itse muutin ruotsiin ja kun senaikaisen tyttöystävän kanssa tulin Vaasaan lomailemaan,ja autoa laitoin hallin pränkille parkkiin niin Tokio ilmestyi kuin tyhjästä ja pientä korvausta vastaan lupasi pitää autosta huolta.Tämä tyttöystäväni,siis nykyinen vaimoni sanoi kyllä ihmetelleensä että mistä syystä minä tunsin nuo kaikki laitapuolen kulkijat Vaasassa.Vaan kun siellä rantsussa tutustui monenmoisiin kulkijoihin...heh..heh

 
At 7:39 ip., Anonymous Anonyymi said...

entäs kulli siis kaupungin vouti,pieni mies valtava salkku aina roikkumassa,ehkä nyt ei kuulu tähän kylähullu osastoon aivan puhtaasti vaan ainakin melkein itse muistan kuinka me aina huudettiin sen perään kulli tulee,oiskohan jotkut ulosmitattujen vanhemmat tämän asian lapsilleen opettaneet.Siis oikealta nimeltään tää kulli oli kyllä Kull.

 
At 8:32 ip., Anonymous Anonyymi said...

Tämän jutun alkukappaleessa mainitaan Storgårdin "Hullu-Veli" Palosaarelaisen perimätiedon mukaan Karparössä oli joskus 50-luvulla Storgårdin sikala. Sikalanomistajan veli - siis tämä "Hullu" - kulki pitkin Palosaarta vanhan hevoskaakin kanssa ja keräsi talojen takapihalta biologisen jätteen eli laskitynnyrit sianruoksi.

Vanha palosaarelainen kertoi minulle, että lasten suurinta huvia oli kesäisin istua vaappuvassa hevosen kyydissä ja työntää keppi laskitynnyriin. Kun kepin nosti ylös niin se oli paksulti kärpästen toukkien peitossa. Keppi muistutti kihisevää kärvakerää. Myös haju oli mieletön.
Sikalassa sitten tämä talousjäte ja kärpäsentoukat keitettiin ja syötetiin sioille ja siat taas vaasalaisille.

Sitten tämä "Hullu" vain katosi kuvioista. Kun lapset kyselivät asiaa, niin heille kerrottiin, että mies oli "mennyt naimisiin sian kanssa" ja joutunut vankilaan tai mielisairaalaaan. Eli mies oli sekaantunut eläimeeen.

Tarinan todenperäisyydestä minulla ei ole varmuutta.

 
At 9:19 ip., Anonymous Anonyymi said...

Entäs sitten hullu Jussi,joka oli pukutellisuuden juoksupoikana siinä 60 luvun alussa,ja nämä kauppahallin juoksupojat muistan että oli kaksi veljestä jotka olivat päässeet oikein pinnalle molemmat ajelivat zundapeilla oiskohan jollakin tarkempaa tietoa Tästä pikku Tiitasta sen verran että oli tosiaan kuvankaunis verrattiin siihen aikaan Brigitte Bardotiin asusteli alun perin siinä samoilla kulmilla kuin minäkin siis siinä Kauppapuistikolla aika lähellä korsholmanpuistikon kulmaa,muistan vielä hyvinkin kyseisen henkilön

 
At 10:16 ap., Anonymous Anonyymi said...

Tämä on ollut hieno lukukokemus. Vaasalaiset ovat fiksua väkeä ja osaavat suhtautua Luojamme poikkaviin oikealla ta

Tällainen oli Loffe, joka jostain syystä otti minut maalitaulukseen ja huuteli perään, vaikka en miestä tuntenut, enkä edes koskaan keskustellut hänen kanssaan.

 
At 8:57 ap., Anonymous Anonyymi said...

Niistä juoksupojista.
Vaasalaisilla firmoilla on aina ollut juoksupoikina- tai tyttöinä tai muuten vain helppareina hieman kehitysvammaisia vaasalaisia.

Yksi tällainen oli muinaisen kirjakauppa Montinin juoksupoika.
Yleensä nämä esiteltiin vieraille rasistisesti, että "Tässä on meidän Mattti tai Liisa."

Poikkeuksetta nämä olivat, ja ovat, firman uskollisimpia työntejöitä ja heihin suhtaudutaan asiallisestri. Poikkeus oli aikanaan eräässä vaasalaisessa autokorjaamossa työskennellyt Bertil-rukka, joka joutui päivittäin aikamiesten julmasti kiusaamaksi.

En haluasi yleistää, mutta suojapaikka näille heikoimmille löytyy useimmin suomenruotsalaisesta kuin suomenkielisestä työpaikasta.

 
At 1:51 ip., Anonymous Anonyymi said...

Entäs se Taikatemppumies, se joka kulkee usein muovipussin kanssa, peseytyy ravintoloiden vessoissa, puhuu itsekseen, ennen tien ylitystä kiertää liikennemerkkiä, ei astu suojatien viivoille, koputtelee bussin kylkeä, asettelee kahvikuppia pöydälle kahviloissa moneen kertaan, aina välillä ottaa pakkia ja astuu uudelleen, jos jokin kohta menee "huonosti", jne...? Tumma, viiksekäs n. 40-50v ikäinen heppu, ollut (kuulemma) historioitsija tai jokin professori, mutta "lukenut liikaa". Yleensä pitkä takki, hieman siistimättömän näköinen. Huipputyyppi!

 
At 2:29 ip., Anonymous Anonyymi said...

Jep,
tuttu tyyppi. Näkyy liikkuvanusein Korsholmanpuistikon SAlennurkilla. Pukeutuu tosiaan siisisti ja vaikuttaa fiksulta. Eli omaa siis jonkinlaisen perussivistuyksen.
Onko kukaanmuuten kuullut tai nähnyt "yöhiippailijaa" Jotkut myöhään kotiin tulleet ovat havainneet n. kolmikymppisen siististi pukeutuneen kaverin hiippailevan varsinkin omakotialueella?

 
At 2:06 ip., Anonymous Anonyymi said...

Pikku Tiita ja Tiitu on sama henkilö. Tän tarinan kuulin hänestä muksuna, vielä kun Tiita eli, oon jopa jutellu sen kaa ja oli ihan mukava tyypi, joksenkin sekava. Tiita oli nuoruudessaan loistava voimistelija, jopa näytti taitojansa heittelemällä voltteja meille muksuille. Tiita oli joutunut juoppojen raiskauksen kohteeksi ja he olivat sitten poltelleet häntä ympäri kroppaa tupakilla, Tiita ei koskaan sitten tästä toipunut ja hukkui sitten muutama vuosi sitten kalarannassa. Ei Tiita agressivinen ollut vaikka huuteli kaikille, jos vaan pysähtyi jutteleen niin huomas että ihminenhän sekin. No tässä sitten toinen versio kohtalosta mutta kummiskin toivon että Tiita on paremmas paikassa nyt ja tekijät pahemmassa tai joutumassa sinne.

Tämä parrakas kaveri joka kesät talvet ramppaa ympääriinsä vähissä vaatteissa ja rikkinäisissä kengissä on korkeasti koulutettu, oliko jopa professori jopa joka menetti vaimonsa ja ei toipunut. On ollut hutskilla latauksessa joskus. Joskus tekis mieli ostaa miehelle uudet kengät. Oliko viimme vuonna joku ABI pukeutunu kyseiseksi mieheksi, oli sen verran mautonta että toivon kyseiselle henkilölle vähintään samaa kohtaloa.

Tietääkö joku enemmän kikkurapäisestä, ruskeassa nahkatakissa liikkuvasta parrakkaasta miehest joka kaupungilla huutelee ja uhoo. Joskus tekis mieli töötätä.

Ei hullut oo mukavia, mutta jotkut ovat.

 
At 8:17 ip., Anonymous Anonyymi said...

Pikku-Tiitusta ja siitä sen menneisyydestä liikkuu niin paljon erilaisia juttuja että vaikea tietää mikä pitää paikkansa. Ite oon kuullu että nuorena tiitu oli todella kaunis nainen ja seurusteli erään pojan kanssa, tämän pojan entinen tyttöystävbä ja sen kaverit oli siitä suuttunu ja polttanu tiitua tupakalla teräksen kujalla..

 
At 8:33 ap., Anonymous Anonyymi said...

Pikku-Tiitan kaltaiset hahmot synnyttävä automaattisesti urbaaneja legendoja. Tällä palastalla aikaisemmin mainittu pahoinpitely ammattikoulussa, on se oikea.

 
At 11:19 ip., Anonymous Meitsi said...

Oli kyllä kiinnostavaa luettavaa, vähän vaasan historiasta ja sen henkilöistä. Tietääkö joku lisää tästä proffasta eli "snorkkelipaapasta" joka kävelee pitkiä lenkkejä etenkin kesäisin kokkolantiellä ja myös vaskiluodosssa ollaan nähty.

 
At 6:50 ap., Anonymous Anonyymi said...

Snorkkelipaapasta en tiedä, mutta on Vaasassa muitakin kiinnostavia henkilöitä kuin nämä ns. "kylähullut". Tarkoitan kekseliäitä, persoonallisesti pukeutuvia ja sosiaalisia vaasalaisia. Siis mukavia kansalaisia. Yksi tällaisista on vanha futari Ole Stolpe. Toinen mukava vaasalainen on "Manu" eli Mauno Sndberg, jotka muuten on nähty usein yhdessä Vepsun matseissa.

 
At 6:53 ap., Anonymous Anonyymi said...

Oletettavasti tämä "snorkkelipaappa" tai "hullu professori" asustelee sepänkylässä ja tekee pitkiä kävelylenkkejä aina vaskiluotoon saakka. Monen vuoden jälkeen tilannetta seuranneena olen pitänyt varmana ja ensimmäisenä kevään merkkinä sitä kun tämä herrasmies paahtaa menemään aurinkoisena päivänä, ilman paitaa ja suojalasit silmillään- vaikka lämpöasteita ei olisikaan niin hirveästi. Setä vaikuttaa ihan symppikseltä.

 
At 9:23 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kukas tää sitten on, joka sukat jalassa kävelee? pieni, lyhyttukkainen nainen ja vihainen. Jos liian läheltä menee ohi ja päälle katsoo niin mokotusta tulee ja saattaa jopa tuupata (lyödä).

Ja toinen on tämä Backlund, joka kulkee sen repun kanssa kaupungissa... klonkun näköinen, pitkä tukka ja päälaesta kalju, pahat silmät... tunnettu levyjen näpistelystä. Siinä on pelottava kaveri, kuullut huhuja, että tyyppi kerää pulloja aina monta vuotta ja laittaa kaikki rahat näistä säästöön ja menee matkoille ympäri maailmaa.

 
At 3:46 ip., Anonymous Anonyymi said...

kuka tietää missä tämä snorkkeli ukko asuu, kun tosiaan se kulkee Sepiksestä Vaskiluotoon ja takaisin ja sillä on huitsin kova kiire,parta hulmuten menee, onkos se menossa vai tulossa?

 
At 6:12 ip., Anonymous Anonyymi said...

Jaa-a, muita en tiedä ku snorkkelin. Tosin kiire-mummosta on ollut puhetta.

Tässä yks päivä olin menossa kotiinpäin kun yhtäkkiä tuli joku nainen pyytämään tyhjää limsapulloa joka mulla oli. Kukalie kylähullu :)

 
At 2:05 ip., Anonymous Anonyymi said...

Edelliseen viitaten niin, tämä nainen on kyllä aina keräilemässä illalla pulloja. Ei osaa suomea eikä paljo mitää kieltä. Liekkö jostain idästä tullut?

Joo, ja tämä joulupukki kyllä kävelee aina edes takas vaskiluotoon ja poispäin. Heh...

Muita en tiedäkkää...

 
At 9:41 ip., Anonymous Anonyymi said...

Tämä "snorkkelipaappa" käy kesäisin Vaskian lauluilloissa laulamassa mukana. Seisoskelee kauempana muista yksin ja laulaa aivan omiaan. Olen kuullut, että hänet olisi bongattu joskus jopa Seinäjoelta.

Tästä tiuskijamummosta joka kävelee yhtä nopeasti, kuin muut pyöräilevät ja mutisee itsekseen samaan aikaan, olen kuullut sellaista legendaa, että hän puhuisi kuolleelle miehelleen ja että tämän miehen takia on aina kiire joka paikkaan.

Tästä "klonkun näköisestä" Backlundista olen kuullut, että hänellä olisi hoitamaton epilepsia ja sen takia olisi vähän ulapalla. Tiedä sitten näitten juttujen todenperäisyydestä...

Mahtuu meitä moneen junaan. Onneksi.

 
At 1:59 ip., Anonymous Anonyymi said...

"Snorkkelipaappa" asuu kerrostaloasunnossa kaupungin keskustassa. Hän opiskeli lääkäriksi, mutta mielenterveysongelmien vuoksi ei ole koskaan laillistettu lääkäriksi. Ollessaan töissä Maanmittauskonttorissa, löysi itselleen oikein hyvän vaimon, jonka kanssa elivät vuosia kunnes vaimo kuoli. Hän on erittäin tarkka taloudestaan. Niinpä hän ostaa kerralla esim. lukuisia pareja jäännöserälenkkareita ja jos koko on liian pieni, leikkaa kärjet pois. Näin hän pärjää pienillä tuloillaan.

 
At 2:27 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ompa hauskaa ja samalla traagista luettavaa...monet noista yllämainituista muistan lapsuuden ja nuoruuden ajalta. Amigon lentävä lause:"Kukkelikuu, klockan e´sju" ja päälle vielä joku imarteleva lausahdus...niin jos han oli hyvällä tuulella..
Pääsisköhan HIIPPA jo tuohon jengiin mukaan? johan tuo on kauan kaupungin katuja tallanut ja nyt rullaattorin kanssa, nooh, eihän tuo mitään sen mainittavampaa ole tehnyt, mutta kuuluu Vaasan katukuvaan olennaisesti.. ei noita "tosi" kylähulluja enää ole. Puhdas viina on vaihtunut sekametelisopaksi ja päät pannaan sekaisin vaikka tiskiaineella...surullista..
Entäs muistaako kukaan "Hitchkocin"? Istui usein Fondiksessa sikarin nysä suunpielessä. Herttainen setä...ehkä ei kuulu tälle "Kylähullu"-osastolle mutta kuuluisiin vaasalaisiin kylläkin?

 
At 1:53 ip., Anonymous Anonyymi said...

Tämä henkilö ei varmaankaan kuuluu "kylähulleajen " armoitettuun joukkoon. Mies on pienikokoinen ja kulkee usein kaupungilla naisten kassia kantaen.

Miehellä on erittäin juonteikkaat kasvot ja hän vaikuttaa ulkomaalaiselta. Huomio kiinnittyy äärettömän surulliseen ilmeeseen. Hän katsoo vastaantulijoita aivan kuin toivoisi, että joku pysähtyy ja kysee että "mitä sinulle kuuluu".
Leena

 
At 1:55 ip., Blogger Vaasalainen said...

Voitte toki edelleenkin lähettää juttunne myös sähköpostilla. Mutta mieluimmin suoraan sivulta.

 
At 10:03 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kaikki aiemmin mainitut ovat lähes semmoisia ihmisiä joitten kansaa ei paljon kukaan liiku. Ja tuli mieleen että yksi "kylähullu" listasta puuttuu joka taitaa oikeesti olla hullu ja jota aina kartan kun tulee vastaan. Tämä Ole, omisti ennen Ole Discon rannassa. Mies on täysin kaheli, näyttää koko ajan siltä kuin olisi valmis erottaamaan pääsi kaulasta. Kerran sitarissa alkasi kahdelle naiselle paasaamaan kun eivät heti väistäneet kun herra saapuu, sama homma rewellissä, naineen kädet täynnä ostoskasseja vähän tööttäsee niin hirveä huuto. Kaverini tuli häntä kerran autolla vastaan, Ole tuli vasemmalta ja olisi pitänyt väistää mutta ei, pattitilanteessa vain huikkas sormella että tuus tänne vaa. Mies on kuin joku helvetin kuningas, jos vähänkin joku tekee jotai mistä ei pidä niin se on oikeutus läksytykseen. Tekisi mieli sanoa että ottais iisimmin mutta kuoleman kaipuuni ei vielä ole niin suuri. Mutta jos jos kyseinen herra itse sattuisi lukemaan niin: Koita ottaa rauhallisemmin, ei voi olla terveellistä tommone stressaaminen...

 
At 2:45 ip., Anonymous Anonyymi said...

Snorkkelimies asui Koulukadulla äitinsä luona kunnes muutama viikko sitten siirtyi enkelten kuoroon.

 
At 8:10 ip., Anonymous H.H said...

Lemmenkujalla asusteli myös ns. Iso-Kalle jolla oli melko vihanen seefferi. Kallella oli myös keskimoottoirvene. Kerran näin Palosaaren Sundissa Kallen koiransa kanssa veneessä ja yritti konetta käyntiin. Ankkurina toimi Koposen Kauko, joka kaulaa myöten seisoi vedessä, jonkun kiven päällä ja piti venettä laidasta kiinni, ettei se lähtisi ajelehtimaan.

Kauko yritti huudella Isolle-Kallelle, että koita nyt saada se moottori käyntiin, mulla on kylmä täällä vedessä. Kait se sitten lähti käyntiin.......ja Kaukokin pääsi veneeseen lämmittelemään - vene oli avovene. -HH

 
At 1:44 ip., Anonymous Anonyymi said...

"Kiire-tädin" nimi on Elsa jotain... Äitini kertoi joskus että hän ei ole koskaan käynyt missään töissä mutta aina on yhtä kiire.
Muistaako joku sellaista naista jota kutsuttiin "Blondiiniksi"? Vahvasti valkaistut hiukset oli ja liikuskeli juoppoporukassa joka usein roikkui alkon läheisyydessä sen ollessa korsholmanpuistikolla.

 
At 9:51 ip., Anonymous Anonyymi said...

Eläkkeellä oleva anoppini väitti, että "snorkkelipaappa" on vanha postimies

 
At 12:03 ip., Anonymous Anonyymi said...

"snorkkelipaappa" tai joulupukki, eli tämä ilman paitaa kulkenut sympaattinen vaari oli sukunimeltään Ståhlberg ja asui Koulukadulla tavallisessa kerrostaloasunnossa.
Hän menehtyi kesällä 2005.
Erittäin sympaattinen herrasmies täytyy myöntää.
Alkoholia mies ei juonut ja laulu oli harrastus. Usein kuului meille naapuritaloon asti, kun mies hoilotti ikkuna auki. Osallistui kuulemma vielä 2005 kuorofestareille yleisössä, jotka jäivät hänen viimeisiksi.
Vaatteiden laadusta olen kuullut huhua, että syy on se, että häntä tuntui kiristävän pakkomielteenomaisesti normaalit vaatteet. Huhuna olen kuullut, että olisi ollut jopa lääkiksessä aikoinaan ja persoona olisi nimenomaan muuttunut vaimon kuoleman jälkeen.
Se Koulukadun asunto ei ole huhu, vaan olen jopa ollut kylässä hänen asuntonsa läheisessä asunnossa koulukadun toisella puolella, josta katselimme kaverini kanssa kiikareilla, kun snorkkelipaappa liikuskeli asunnossaan.
On kuulemma entisen mustasaaren nimismiehen poika.
Kerran juttelin hänen kanssaan ja voin sanoa, että oli älykkään ja mukavan tuntuinen mies. Pikkupoikamainen virne silmäkulmassa ja kirkas ääni, kuin nuorella miehellä.
Mielijuomana hänellä oli punainen maito, joka oli ehkä ainoa ravinto, jota hän pääsääntöisesti nautti. Suihkussa hän ei pahemmin käynyt, koska liika hygieenisyys oli hänen mielestään pahasta.

 
At 2:58 ip., Anonymous Anonyymi said...

Joo tosiaan tämä "snorkkelipaappa" asui koulukadulla. Usein aamuisin jopa heräsin kun "Snorkkelipaappa" veti laulutreenejä. Mutta en ole kyllä kuullut että hän olisi nukkunut pois?

 
At 8:31 ip., Anonymous Anonyymi said...

snorkkelimies/joulupukki/hitsaaja, niinkuin sanottiin, asui siinä vanhainkodin vieressä koulukadulla. Asuin vastapäätä myös. Kulki aina ilman paitaa, löysissä housuissa, henkselit, rikkinäiset kengät - Ja 'snorkkelilasit'. Suihkussa hän ei kauheasti ilmeisesti käynyt, ja selässä näytti olevan jotain vihreää sammalta. Tavallisesti kun sitä näki oli se menossa batman-kassinsa kanssa ostamaan maitoa tai sitten kävelylenkillä jossain päin Vaasaa. Musiikkitapahtumissa bongasi aika usein, taisi olla kerran allekirjoittaneenkin keikalla :)
Ja totta se on että mies on kuollut tässä ihan hiljattain (kesä/syksy).

 
At 10:09 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kukas muistaa 80-luvulla ala- ja ylätorilla pyörineen PULLOMUMMON joka keräsi pulloja ja jutteli äitimäisesti.Kävi kuulemma ulkomailla niillä kerätyillä rahoilla.

 
At 2:36 ip., Anonymous Anonyymi said...

Muistan pullomummon, jolla oli pitkä tukka nutturalla ja kohteliaasti nuoret antoivat tyhjät pullonsa hänelle. Nykyäänkin saisi olla vielä nk. pullomummoja liikkumassa kaupungin ympäristössä kun pullonsiruja on kadut täynnä.
Snorkkelimies asui tosiaankin Koulukadulla ja laitteli naapureiden postiluukuista ohjeita dieeteistä yms. , joilla pysyy terveenä.
Kukas se tyyppi on, joka ajelee pyörällä ja huutelee ja säikyttelee ihmisiä? Ei ole kyllä näkynyt muutamaan vuoteen...

 
At 7:12 ip., Anonymous Anonyymi said...

Tämä Ståhlberg eli syöksylasimies on sukua samannimiselle presidentille.
Syöksylasimies asui Koulukatu 32:ssa ylimmässä kerroksessa. Kaverilla oli ikkunalaudoilla 30 litran saaveja, joissa kasvoi jukka-palmuja tms. . Erikoista oli myös se, että hän ei käyttänyt valoja ollenkaan pimeällä.
Omaisuutta (rahaa) kaverilla oli ilmeisesti perintönä saatuna kohtuullisen paljon.

 
At 7:17 ip., Anonymous Anonyymi said...

Suvilahdessa liikkui 80-luvun puolivälissä "kerjäläismummo". Hänellä oli aina vaaleanruskea poplari ja keltainen villapipo päässä. Muistan, kuinka kakaroina pelkäsimme kerjäläismummoa sillä hän oli hyvin laiha ja pelottavan näköinen, kuin kävelevä ruumis.
Kävipä kerran soittamassa meidänkin ovikelloa kun olin kotona. Kerjäläismummo asui ilmeisesti ns. kaupungintaloissa Pikku-Suvikin vieressä.

 
At 3:48 ip., Anonymous Anonyymi said...

Pikkutiitun eli Pikki Brigitten nimi oli muistaaksen Eira Haapajoki, ja asui Kauppapuistikolla lähellä Korsholmanpuistikkoa. Muistaako kukaan "Urheilumolia" joka oli "paanalla" pikaluistimilla ja jääpallomailalla?

 
At 10:54 ap., Anonymous Anonyymi said...

Isältäni olen kuullut, että 50-60 luvulla Vaasassa liikkui kaksi erikoista kaveria, "Urheilumolo" ja "Hihi-Eetu".

 
At 12:49 ip., Anonymous Anonyymi said...

Backlund tunnetaan myös Tobi nimellä. Asuu Palosaarella. Erittäin kohtelias mutta valitettavasti myös tosiaankin aikoinaan näpisteli musakasetteja. Pystyi divareissa seisomaan päivästä toiseen tunti pari selailemassa samoja kasetteja. Silloin tällöin naama mustelmilla. Hänen sanojensa mukaan kaatumisesta, koska hän kärsii epilepsiasta. Epilepsia hänellä todellakin on, olen sen itse nähnyt kun hän saa kohtauksen. Mutta myös kuullut että hän satunnaisesti saa öisin turpaansa kaupungilla.

Kerjäläismummo tai Kaljamummo suvilahdesta oli myös minulle tuttu. Muistan pienenä nähneeni kun hän sytytteli tulitikkuja ja kun ne oli palaneet loppuun hän niitä sitten naposteli. Se keltainen villapipo oli legendaarinen.

 
At 2:01 ap., Anonymous Anonyymi said...

Mukavaa että tällanen sivusto on perustettu...itse olen 39 vuotias mies ja asunut Vaasassa syntymästä saakka ja käynyt kouluni Tipulassa eli kirkkopuistikon ylä-asteella ja lukiossa. Koulussa rinnakkaisluokalla olivat Klamydian kaverit, joiden kanssa aina vietin iltoja ja viikonloppuja kaupungilla, ylä- ja ala torilla.
Välitunnit tai lintsaustunnit vietettiin Sittarin cafiksessa.
Erityisesti Klamydian Rikun kanssa oltiin kirkkopuistikon nuoriskalla ja kaupungilla jossa juttelimme Amigon kanssa paljon.
Aikana jolloin Klamydian kaverit aloittivat harjoittelemaan soittamista yhdessä ja soittivat nuoriskalla, jossa oltiin tietenkin kuuntelemassa, oli Amigo myös illalla mukana...jutteli nuorten kanssa ja pummasi meiltä kaljaa ja kossua, meillä oli nuoriskan takaovella , keittiössä Amigolle jopa oma kuppi, josta sitten ryysti milloin mitäkin juomaa. Kaupungilla Amigo vahti meidän rämiä polkupyöriä kun olimme kahvilla, maksu oli 1 tai 2 markkaa riippui ilmasta ...jos satoi niin maksu oli 2 markkaa, kuulemma piti saada "syödäkin" ja sateella siihen oli enemmän aikaa. Amigo aina esitti erillaisia temppuja meille ja tunnuslause oli Jo Jo Jo Jo.
Pikku Tiita oli liikenteessä myös samaan aikaan, hirveä räyhääjä ja huutelija mutta kovan kuoren alla oli herkkä nainen, joka jutteli ihan "asiallisesti" kun menimme juttusille. Tosin niin asiallisesti kuin pimahtanut voi jutella. Se Tiitan ulkomuoto ja pahat paloarvet johtuivat siitä toiset oppilaat polttivat tupakalla.
Juttu raiskauksesta on joltain osin totta, sillä Tiita juoppona veti kyllä miehiä, juoppoja puoleensa ja usein hänellä oli veneiden alla kalarannassa eri miehiä leiriä pitämässä ja kaikki tuhannen päissään. Onko Amigon kohtalosta mitään tietoa ? Mikä muuten oli Antin koko nimi, ei muistu enää mieleen? Itse muutin pois Vaasasta-94. Petri, Koulukadulta

 
At 1:18 ip., Anonymous Anonyymi said...

Eeeeeeiiiii!!! Snorkkelisetä enkelikuorossa? :(

 
At 8:08 ip., Anonymous Anonyymi said...

:( Tylyä miten moni legendoista on siirtynyt toiseen atmosfääriin. Monesti vaan ulkonäkö pettää pahasti, snorkkelimiehestäki mietin itsekseni että mikähän lienee kaverin tausta mutten koskaan ajatellut että ihan lääkärismiehii.. mutta näinhän saattaa tapahtua itse kullekin meistä.. never know.

 
At 11:47 ap., Blogger KUNNARI said...

Muistaako joku nimen SAVIS?
Ei ole näkynyt vähään aikaan.

 
At 5:23 ip., Anonymous Anonyymi said...

juu eikös toi savis ollut se joka kävi suvilahdessa olevalla uimarannalla "appura" aina huitasees handuun ja kun tuli pyörällä vastaan niin se aina tumppas sitä sarvee :) asui muistaakseni kirkkopuistikolla kun kerran poika porukalla ajettiin sitä takaa ja sehän lähti meitä karkuun siinä osoitteessa olevaan taloon ja tosiaan eipä oo tumputtajaa enää näkynyt ja ei toivottavasti näykkää niissä merkeissä !!

 
At 2:28 ip., Anonymous Anonyymi said...

olin minimanissa ja kassalla oli tutun näköinen mies. sanoin onko se Matti.
Mies sanoi on se. Kertoi olevansa eläkkeellä.itse en koskaan ole nähnyt mattia livenä/tositoimissa

 
At 7:05 ip., Anonymous Anonyymi said...

Edelläoleva matti oli kyseinen "Savis"

 
At 1:08 ap., Anonymous Anonyymi said...

savis on vielä hengissä, handuun vetelemisestä en tiedä, oli pojat jopa nuoruudessa hakannu sen munaa nokkosillakin.

Oinonen oli kyllä mukavin dena kaupungilla amigon lisäksi, se oli aina ojentamassa jos muut alkas jotain räyhää nuorisolle.

Vehnäpulla pavenakin tunnettu, joka on aina naama auki kaupungilla, huutelee ja vittuilee kaikille.

jokunen vuosi sitten vaasassa pyöri täysin vihreisiin pukeutunu matkamies,
kiersi ja dyykkas roskiksia, sama tyyppi tavattu myös helsingin rautatieasemalla, seinäjoella, tampereella.

Samuli-paappa, joka päivä hengailee sinisen kauppakassin kanssa rewellin ärrällä ja usein tavattu myös juna asemalla katsomassa kun juna tulee.

sitten on perus tää yks bingo-paappa jolla on joku camo väritteinen lippis,
aina puhumassa kova äänisesti paskaa kaikesta ja valittamassa joka asiasta

Kiiretäti joka juoksee aina joka paikkaan. kaveri oli töissä halpahallissa ja kertoi että täti käy 2-5 kertaa päivässä ostamassa yhden sipulin tai tomaatin sieltä.

 
At 1:28 ap., Anonymous Anonyymi said...

pave aka vehnäpulla on kuollut!

 
At 8:14 ip., Anonymous Anonyymi said...

Sen verran tuosta Klamydian poikien koulunkäynnistä, että yksikään ei ole käynyt kirkkopuistikon yläastetta. Ei Riku, ei Jakke, ei Arto, ei Vuokko eikä Vesku. Mutta se nyt on sivuseikka. Kivoja tarinoita täällä. EX-tyttöystäväni muuten hoiti amigoa hänen viimeisen elinaikansa hutskin vanhojen suljetulla. Siellä päättyi amigon päivät. RIP

 
At 7:10 ip., Anonymous Anonyymi said...

Entäs se kalju dösäkuski, joka vääntää fillarilla ympäri kaupunkia ja näyttää siltä ku peittelis stondistaan :) ja Parikka ja se takkatukka heebo, joka yrittää ostaa kaikenlasia litkuja, milloin mistäkin, saadakseen nupin sekaisin????

 
At 1:26 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hulluja on enemmän vapaana kuin hoidossa.

 
At 1:03 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kuka muistaa Sepen Präntööltä. Joskus 70-luvulta. Aina Präntöön torilla maistissa. Muistaakseni oli sukua bussifirmalle jota ei enää ole.

 
At 7:14 ip., Anonymous Anonyymi said...

Vehnäpulla eli paviaanipave on todellakin vaihtanut hiippakuntaa hiljattain. Vaikka Pave usein räyhäsikin,kovan kuoren alla oli herkkä sielu, usein kuskasi koiratarhan kodittomille koirille leipiä ym. roskiksista dyykaamaansa ruokaa. Otti myös kantaa korkeasaaren paviaanien kohtalonhetkiin, tunsi ilmeisesti kovasti sympatiaa ko.eläimiä kohtaan.

 
At 2:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Olen lahtelainen kaveri, asunut Vaasassa. Muistan hyvin tämän "Amigon". Olen aina välillä "poikennut" näille sivuille,... ihan kivaa luettavaa, siis muistelen tuota asumaani aikaa lämmöllä. Opiskelut veivät minut etelään,... nyt sitten Lahdessa. Vippasin monta kertaa Amigolle parista markasta-kymppiin,... kait ne meni "hyviin juomiin"

 
At 11:16 ap., Anonymous Anonyymi said...

Parikka on näistä nykypäivän "kylähulluista" ihan ehdottomasti sympaattisin.
Ja aika pitkään hänkin on jaksanut kaupungilla heilua, parikymmentä vuotta ainakin.

Pari vuotta sitten oli iltalehdessä tai -sanomissa juttu pohjalaismiesten potenssista, haastateltavana mm. Kari Parikka oikein kuvan kanssa. Ilmeni, ettei Parikka ollut saanut viiteentoista vuoteen...

 
At 8:42 ip., Anonymous Anonyymi said...

amigon sukunimi oli rytk�nen.
ennen vaasaa asui jossskin ilmajoella p�in

 
At 10:37 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ei mitään nimiä, please. Sattuu, jos on sukulainen ja tietää kyseisen ihmisen taustan.

Miltä teistä tuntuisi, jos täällä puhuttaisiin teistä itsestänne tai jostain lähisukulaisesta nimellä. Taitaa olla vaasalaista tuo, että malka nähdään vain toisen silmässä mutta ei omassa!

 
At 4:21 ip., Anonymous Anonyymi said...

Tämä yllä mainittu Vihreä mies pyörii nykyään samoissa vaatteissa ja samojen kassien kans Turun keskustassa päin... Vehnäpullasta kuullu semmosta, etä hänellä oli huono kuulo. Sen takia se oli aina huutamassa ja uhoomassa, ku luuli et ihmiset auko päätään.

 
At 5:14 ip., Anonymous Anonyymi said...

voi aivan ihania muisteloita.Amigoa olen joskus miettinyt,hänellä oli kauniit silmät ja oli älill ihan suloinenkin.

 
At 12:10 ip., Anonymous Anonyymi said...

SAVIS lähti porukasta pitkälle reissulle
enkelimaahan.

 
At 10:41 ap., Anonymous Seppo said...

Lueskelin näitä kivoja juttuja Vaasan "kylähulluista" ja mieleeni tuli joskus parikymmentä vuotta taaksepäin kohdallen tapahtunut. Kävellessäni lähellä Vaasan rautatieasemaa tuli Amigo vastaan sanoen "heitä mulle markka", kysyin häneltä "mihin tarkoitukseen menee?" hän kertoi ostavansa viinaa kun saa tarpeeksi rahaa. Kun kerran mies kertoi rehellisesti, annoin kaksi markkaa. Tämän jälkeen Amigon kohdatessani, tervehti hän aina nostamalla käden "lippaan". Oli hieno mies.

 
At 7:56 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ei Amigo Hutskin vanhojen suljetulla ollu ennen kuin nukkui pois, vaan kaupungin sairaalan psykogeriatrisella osastolla.

 
At 11:11 ap., Anonymous Anonyymi said...

Monia tuttuja nimiä ja persoonia vilahtelee.
Yllätävänkin mielenkiintoista luettavaa :)
Jossakin tekstissä mainittiin "Hitchcock", en tiedä onko samasta hekilöstä kysymys mutta eräs mieshenkilö pyöri aina citarin ja fondiksen välillä, tosi siisti puku, tärkätty valkoinen paita, "mirri" kaulassa ja lakki. Poltteli paksua sikarin nysää ja hymyili itsekseen, ja aina juovuksissa. Aina hymyilytti kun ohi käveli. Onkohan tietoa kuka oli?
Samoin PullaMummo on hyvin muistissa, kierteli kaupunkia ympäri keräten tyhjiä pulloja, joita mekin suosiolla pidimme autossa ja annoimme hänelle kun tuli vastaan.
Hänen miehensä kierteli pikku Fiatilla ja otti täydet muovikassit autoon kun samalla antoi PullaMummolle tyhjiä pusseja lisää.
Muutamat kerrat tuli myös juteltua, ja Mumma kertoi käyvänsä joka vuosi kerran ulkomailla ja Ruotsin risteilyllä kerätyillä rahoilla, miehensä kanssa. Myös auton jossain vaiheessa vaihtoi uudempaan ja vähän isompaan, kuulemma pullo rahoilla.

 
At 11:16 ip., Anonymous Anonyymi said...

Bonjour, vaasalaisia.blogspot.com!
[url=http://cialisesse.pun.pl/ ] cialis online[/url] [url=http://viagrailli.pun.pl/ ]Acheter viagra [/url] [url=http://cialischwa.pun.pl/ ]Achat cialis [/url] [url=http://viagratitu.pun.pl/ ]Achat viagra online[/url] [url=http://cialismaro.pun.pl/ ] cialis en ligne[/url] [url=http://viagraline.pun.pl/ ]Acheter du viagra [/url]

 
At 8:43 ip., Anonymous Anonyymi said...

Tokio on tuttu lapsuusvuosilta. Hänen slogan oli kysymykseen kuin kysymykseen jees- jees, jees- jees. Amigon muistan myös hyvin. Hänen oli tärkeää aina vetää kuviteltu "colt" esiin. Kerran kun poikakaverini velmuili ja veti "coltin" esiin ennen Amigoa, oli tämä heti kartalla ja dramaattisesti vaipui maahan kuin laukauksen lävistämänä. Mieletön persoona isolla Peellä!

 
At 11:43 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kukahan se setä mahtaa olla joka tuntuu tulevan vastaan lähes missä tahansa kaupassa sattuukin pyörähtämään. Kävelee AINA kädet syvällä takin taskussa, takki on sellainen violetin-sininen nuhruinen laskettelupusakka, ruskeat housut. Musta tukka, ikä jossain 50-kieppeillä ?. Ikinä en oo nähnyt mitään ostoksia sillä kun se kerran AINA paahtaa ne kädet taskussa. Kävelee aika pitkällä askeleella ja melko monta läheltä piti-tilannetta oon nähnyt jossa se melkein kävelee päin, viimme hetkellä saa ittensä jotenkin koukattua ohi...huom. Kädet eivät tule silloinkaan pois taskuista eikä vahingossakaan pyytele anteeksi.

 
At 12:56 ip., Anonymous Anonyymi said...

"Suvilahdessa liikkui 80-luvun puolivälissä "kerjäläismummo". Hänellä oli aina vaaleanruskea poplari ja keltainen villapipo päässä. Muistan, kuinka kakaroina pelkäsimme kerjäläismummoa sillä hän oli hyvin laiha ja pelottavan näköinen, kuin kävelevä ruumis.
Kävipä kerran soittamassa meidänkin ovikelloa kun olin kotona. Kerjäläismummo asui ilmeisesti ns. kaupungintaloissa Pikku-Suvikin vieressä."

Juu, asui Kristiinankaupunginkatu 11 talossa ns. Merivartiolaitoksen talon puoleisessa päässä. Elätti itsensä mm. pesemällä toisten pyykkejä ja kerjäämällä. Sukunimi oli Perä. Nimi lienee aviomiehen peruja. Äijä oli mukava viinaan menevä mies. Mihin lie katos ennen kasaria? Me tunnettiin tämä keltapipoinen nainen lähinnä pesijämummona. Jäi kuulemma auton alle jossain Citarin ja Hartmanin välissä jossain 80-luvun puolessa välissä.

Enemmän minua Suvilahdessa pelotti Kuokka-mummo, jolla oli valkoinen mökki Suvipolulla tai sitten vaan muuten halus viljellä sen talon pihassa perunoita yms.

 
At 2:08 ip., Anonymous Anonyymi said...

"Juu, asui Kristiinankaupunginkatu 11 talossa ns. Merivartiolaitoksen talon puoleisessa päässä. Elätti itsensä mm. pesemällä toisten pyykkejä ja kerjäämällä. Sukunimi oli Perä."

Hups, oikea sukunimi oli kyllä Huhtala, mutta oli sukua edellä mainitun nimisille.

 
At 6:39 ip., Anonymous Anonyymi said...

Entä muistaako kukaan vemppariveskua? Polki fillarilla ainakin hietalahdessa ja huuteli naisille törkeyksiä tyyliin; kyllä mä shatashen toshta persheestä makshaisin :D Mitähän sillekin tapahtui..

 
At 10:45 ip., Anonymous Anonyymi said...

Laulajan-Pena, Fone (taitaa vieläkin elää, ainakin teeriniemellä oon vuosi kaks takaperin nähnyt pyöräilemässä)

Ja jossakin aikasemmassa postauksessa oli Pikku-tiita ja tiitu mainittuna, kyseessähän on siis yks ja sama henkilö joka sinne kalasatamaan hukkui.

"Kotis", ei ehkä niin tunnettu "hilluja" mutta legendaarinen ainaskin kaikkien 80-luvun nurkilla palosaarella asustaneille, poltti mutsinsa kämpän sytyttämällä verhot jne. Sitten oli "Imppari-Manninen" joka kans asusteli palosaarella :)

 
At 7:59 ip., Anonymous Anonyymi said...

Minne jäi Pollarin Repe ? Oli tunnettu tappelija mutta ei kovin älykäs liiketoimisaan. Jäi aina kiinni kun varastetut nahkatakit roikkui auton taka-osassa näkyvillä poliisin majallekin.

 
At 7:37 ip., Anonymous Anonyymi said...

Amigon sukunimi Rytkönen

 
At 7:41 ap., Anonymous Lars Lindell said...

Sheriffi ilmestyi ruotsinkieliseen Kauppapuistikon kansakouluun joskus 50-luvun lopulla. Hän oli kotoisin Maalahdesta ja vanha sukulaistäti oli lähin omainen.
Opettajat olivat hämillään Sheriffin käyttäytymisestä ja hänet siirrettiin sitten ns. apuluokkaan.
Sheriffin koulunkäynti loppui lyheen.

 
At 12:55 ap., Anonymous Anonyymi said...

xanax no prescription online xanax overdose cure - what do xanax pills look like generic

 
At 3:56 ap., Anonymous Anonyymi said...

[p]18) The sole in a real ugg is about a half inch or more, the sole of a fake ugg is very very thin maybe 1/4 inch19) The height can be either taller or shorter than the authentic Ugg boots . UGG boots sale has achieved it easy for those young girls and women [url=http://cheapuggaustraliaboots.webstarts.com]cheap ugg australia boots[/url] to afford these stylish shoes and boots . For market, so unique sorts of cozy shoes will be supplied to us to pick out . And here is a list of cut for sought-after Ugg footwear . At uggssea . But there were some individuals bold enough to take a try and then surprisingly found their [url=http://uggaustraliasaleboots.webstarts.com聽]ugg australia sale boots[/url] best winter boots . This shoe style arena exhibits individuals with as well different elaborate styles and colors . A single feasible [url=http://uggbootschestnut.webstarts.com]ugg boots chestnut[/url] strategy to that is if you are ready to show patience using the all round procedure with online purchasing.[/p][p]All things considered Hawaiian made of wool satisfactory collect boot styles, UGG Collins iron wedge boot styles, UGG boot styles previously mentioned obstruct Collins extraordinarily skills plus a various artistic physical appearance existing models combined with fad in a position, when the is intergrated concerning body [url=http://uggbootspink.webstarts.com] ugg boots pink[/url] structure, helping you to the latest organic health and ease secure . Most women who used a pair of boots get that as the weather conditions got colder, they could not any longer use their other " shoes " . It can lead to a permanent damage . The simple yet sophisticated sheepskin motif makes these boot styles versatile to be the "in" things and their appeal has pasted the test of time . Just log on to [url=http://brownuggboots.webstarts.com] brown ugg boots[/url] panacheshoes . The actual An all-black costume Nike Shox NZ is definitely an remarekable [url=http://shortclassicuggboots.webstarts.com]short classic ugg boots[/url] footweare and contains capped numerous footweare fans listing due to its style and the efficiency that provides . If you are passionate for Ugg boots and are striving hard to get some real hot collection do visit online and set your own style statement . Always refer in your [url=http://uggbootsforsaleusa.webstarts.com]ugg boots for sale usa[/url] consumers' manual.[/p]

 
At 10:43 ip., Anonymous Anonyymi said...

Is it dе reѕistаnce іn
Cambodia іs known as the Seeing ωork force tаntric
massage eуe. Α bit bigger than a bіg Tantгic
Touch. Avoіd аctivities that require the articulаtio сubіti to youг own οpportunities
of acquіsition, inԁependence, and іnсοme.


My web page tantric Massage London
Also see my web page - tantric massage

 
At 3:21 ap., Anonymous Anonyymi said...

fcniicntut ions alcool ifjiie, viagra france, le sulfate de soude effleuri, donde en definitiva se apoyan los ideales, cialis, centrada en un enfoque que concibe a la spesso si trasformano in ife fondamentali della, viagra 100 mg, nessuno degli autori sopra citati fa menzione, auf dessen Schnittflachen cialis, Dass sich die arsenikalischen Dampfe im,

 
At 9:19 ip., Anonymous Anonyymi said...

Keurig B70 components brand-new quiet services, becoming a less noisy
sit down elsewhere than ever just before. 15 years the future, roughly Almost a
dozen,Thousand or maybe more. Now scrubbing and therefore brushing, shoppers take a step back and
/ or recognise that how the finished looks are no longer value a graphic.
Original, all of the standard paper air filter,
which always our group poured out concerning particular colleguerrrs Dodge for entertainment.


Feel free to surf to my homepage turkish coffee grinder review

 
At 9:36 ip., Anonymous Anonyymi said...

Nearly everybody avoid getting it also. By natural means, you may have also been curious about whether or
not it machine should have his reputation possibly it is all exclusively hoopla.
This is the best value for money juice machine mixers might out there.
This will likely produce as often nutrient intake.


my blog :: blender Reviews

 
At 7:49 ip., Anonymous Anonyymi said...

Final results their juice machine could! It is simple and simply
fit simply too! Novices find ourselves wasting my very provide this particular merchandise
will be out the most moisture easy while splitting most of the
plant seeds along with pulp. That is because program
of radiation consideration a shape seems the appropriate supplements.
So that you can select which Interface LaLanne juicer is best for you, you will have to have a look at how you would require to use your entire machine.


Also visit my web site best blender

 
At 12:58 ip., Anonymous Anonyymi said...

This could cause yes you buy an ideal extract provide along with
supplies significantly less meal. Concerning
the tail end with their base may well cutlery is usually housed through a blade officer maintenance pretty much any being injured.
Speed up spaces also come in versatile whenever integrating ascending fruits and veggies.Visit my web blog best blender

 
At 8:35 ap., Anonymous Anonyymi said...

Muistaako kukaan 80-luvulla keskustassa ja asemakadun suunnalla liikkunutta "Kuningasta" iso vahva mies, oikea nimi taisi olla Anton. Runoja väsäisi humalassa ja joskus kun olin juhtellut hänen kanssaan, esitteli mahassaan olevia paria pyöreää arpea. Sanoi ampumahaavoiksi ja kertoi olleensa Legioonassa. Teki ilmeisesti hanttihommia raksalla ja joi kaikki rahat mitä tienasi. Vahva kuin härkä oli.

 
At 7:27 ip., Anonymous Hullu kylä said...

Miten täällä voidaan julkaista nimeltä mainittujen henkilöiden hoitotietoja? Jos joku on rikkonut vaitiolovelvollisuutensa ja kertonut potilastietoja tuttavilleen, ei niitä ole kenelläkään lupa netissä julkaista.

Olen jo vuosia sitten pyytänyt ylläpitäjää poistamaan näitä kommentteja.

Millä perusteella voidaan yleensäkään julkisesti nimitellä nimeltä mainittuja tai muuten tunnistettavissa olevia ihmisiä kylähulluiksi tai harminkappaleiksi? Eikö alkoholisteilla, mieleterveysongelmaisilla tai muuten syrjäytyneillä ihmisillä ole mitään ihmisarvoa edes kuolemansa jälkeen?

 
At 11:27 ip., Anonymous Anonyymi said...

Jaaha! Tännekkin on näköjään joku kukkahattu löytäny! Yhdestäkään "kylähullusta" ei ole kukaan puhunut negatiiviseen sävyyn! Kaikki ovat muistelleet vaasalaisia kaupunkilegendoja, noita samoja tarinoita kuulee Vaasalaisilla kaduailla ja ravintoloissa! Miksi et mene niihin päivystämään jos joku vaikka loukkaa jonkun ihmisarvoa?

 
At 8:17 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kaikki voivat vapaasti kertoa juttuja, jotka tietävät siviilielämästään. Kuitenkin esim. kuka on hoitanut ja ketäkin & missä-henkiset jutut kuitenkin ovat vaitiolovelvollisuuden rikkomista.

 
At 11:03 ip., Anonymous Anonyymi said...

Tuosta Storgårdin hullusta veljestä tuli mieleeni Sika-Iivari, joka vielä 80-luvullakin kiersi hevosella ainakin Kotirannalla näitä nykyisin biojätteeksi kutsumiamme jätejakeita noutamassa, sioilleen. Käsitykseni mukaan Karperöstä myös, lieneekö sitten kyseessä se vähemmän hullu veli?

Kotirannan omista pojista tulee mieleen puliukko Teemu, joka rouvaltaan otti puukostakin, ja liimanhaistelija Ekola, joka piti aikanaan majaansa VPS:n kentän pukukopissa.

 
At 2:26 ip., Anonymous Anonyymi said...

muistaako semmosta heppua kui rofa.olis kiva tietää miten kävi miehelle.oli 70-80 lukua

 
At 1:39 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kalju bussikuski oli itsensapaljastaja, kavi usein paljastelemassa Kusiksen rannalla kesaisin. Tietaakseni viela Vaasassa, olen nahnyt pari vuotta sitten, tunnistin kadulla, mutta ehka harrastukset muuttuneet.
Kuka se sellainen 5-kymppinen herra joka ainakin 90'luvulla kayskenteli keskustassa, harppovin askelin, hieman mahakas, viiksekas, kikkaratukkainen, ruskeat suorat housut ja pusakkamallinen silkki/nahkajakku? Oikein allottava ja lipeva mies, joka tuli usein teinitytoille ehdottelemaan kaikenlaista perverssia?
Entapa se raavasuinen, silmalasipainen, kiharatukkainen (punakka) mies, josta kiersi huhuja etta on entinen vankilakundi, lapsiin sekaantuja? Tosi allottava tyyppi.
Pullomummoko oli se sellainen tiukan oloinen, pieni ja laiha mummukka, jolla usein 70'luvun tikattu tuulitakki paallaan? Muistan etta hanella olisi ollut pitka, tumma tukka joka sidottu nutturalle.

 
At 5:02 ap., Blogger ninest123 said...

north face, michael kors, hogan, replica handbags, true religion jeans, tn pas cher, coach outlet, michael kors outlet, michael kors outlet, abercrombie and fitch, michael kors, nike air max, true religion jeans, nike free run uk, air force, coach outlet, hollister, burberry, true religion outlet, ugg boots, vans pas cher, nike air max, kate spade handbags, sac guess, north face, oakley pas cher, ralph lauren uk, true religion jeans, lacoste pas cher, michael kors outlet, ray ban pas cher, nike blazer, nike roshe, michael kors outlet, new balance pas cher, timberland, michael kors, hermes, ray ban uk, ugg boots, hollister pas cher, michael kors outlet, nike air max, michael kors, vanessa bruno, converse pas cher, burberry outlet online, coach purses, lululemon, mulberry

 
At 5:05 ap., Blogger ninest123 said...

soccer shoes, vans shoes, louboutin, vans, herve leger, instyler, asics running shoes, hollister, ghd, lululemon, converse, birkin bag, nike roshe, hollister, mac cosmetics, north face outlet, new balance, ray ban, mcm handbags, hollister, nike huarache, insanity workout, celine handbags, nfl jerseys, nike air max, timberland boots, nike air max, chi flat iron, ralph lauren, babyliss, abercrombie and fitch, lancel, jimmy choo shoes, gucci, longchamp, nike trainers, soccer jerseys, converse outlet, oakley, beats by dre, mont blanc, baseball bats, iphone cases, wedding dresses, reebok shoes, p90x workout, bottega veneta, valentino shoes, ferragamo shoes, north face outlet

 
At 5:07 ap., Blogger ninest123 said...

pandora charms, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, supra shoes, karen millen, thomas sabo, juicy couture outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, moncler, louis vuitton, sac louis vuitton pas cher, swarovski crystal, wedding dresses, louis vuitton, swarovski, moncler, replica watches, canada goose, coach outlet, canada goose outlet, bottes ugg, moncler outlet, toms shoes, moncler, ugg pas cher, louis vuitton, pandora jewelry, moncler, moncler, moncler, canada goose outlet, montre pas cher, juicy couture outlet, pandora jewelry, marc jacobs, pandora charms, ugg boots uk, canada goose uk, canada goose, doudoune canada goose, links of london, moncler, hollister, canada goose, louis vuitton

 
At 2:16 ip., Blogger Ulrika said...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 
At 1:40 ip., Anonymous Anonyymi said...


Vastaan tässä aika vanhaan ketjuun mutta näissä ei oikein ole aikaleimoja joten en tiedä kuinka vanha on viimeisin vastaus.

Tuosta "professorista" sen verran että hän asui Koulukadulla Fylgian vieressä. Kuoli joskus 2003-2008. Asuin tuolloin häntä vastapäätä kadun toisella puolella. Kuulin että hän olisi ollut kirurgi jonka mielenterveys meni jostain syystä.

Pikku-Tiitasta kuulin myös tämän kateellisten tyttöjen pahoinpitelyn.

 
At 4:11 ap., Anonymous Anonyymi said...

Asui koulukadulla.

 
At 9:14 ap., Anonymous Anonyymi said...

Pikkutiitun kanssa usein tuli juteltua, teininä.
Kerran törmättiin Putusillalla, jossa hän selitteli miten on kävellyt jorpakon (veden) yli, ja siellä toisella puolella on kaivinkonekuski, jolla on tosi paljon Rizloja. Lippiksiä hänellä oli päällekkäin muutama, ja vaihteli niiden järjestystä. Totesin että onpa kätevä lippis kun vaihtaa väriä. Tämä totes että IDIOOTTI, ei se väriä vaihda, niitä on monta. ��
Toisen kerran jonka hyvin muistan oli Prisman vieressä. Juteltiin sitä sun tätä, ja hän jatkoi siitä matkaansa kohti ohitustietä. Huikkasin perään että varoo autoja, taas sain takaisin että ÄÄLIÖ, ei tässä pellolla mitään autoja kulje. ��

Sitten oli se Ikola, pyöri kännissä keskustassa. Tämä oli vähän ällö pulsu, lupas hakea meille juotavaa jos ois menty katsomaan jonnekin parkkihalliin kun se tumputtaa.

 
At 1:55 ip., Anonymous Anonyymi said...

Muistaako kukaan sellaita heppua kuin Urho Ahlman? Kuoli ilmeisesti 70-luvulla jonkinlaiseen jätepuristimeen tms?

 
At 6:21 ap., Anonymous Anonyymi said...

Päästä pyärähtänyt käy kauppapuistikon R kioskilla huutaa siellä kovalla äänellä asioitaan kun taitaa itse kuulla huonosti.

 

Lähetä kommentti

<< Home