Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


lauantaina, kesäkuuta 04, 2005

Liito-orava on peto

Peruuntuvatko Vaasan asuntomessut?

Liito-oravasta on tullut mahtava ase ympäristöihmisille

Kuvassa on Kuparisaaren liito-orava kuvattuna kesken kiimaleikkejä maaliskuussa 2005 keskellä asuntomessujen kaavailtua omakotialuetta.

Kuva: Ville Salo

Googleta sanoilla: liito-orava, liito-oravaraportti

Vaasan Vihreiden Tapio Osala sanoo olevansa valmis lyömään vetoa sen puolesta, että vuodeksi 2008 suunnitellut Vaasan asuntomessut peruuntuvat.

Osala vetoaa 3.6 julkistettuun liito-orravaraporttiin.

-Se ei mahdollista yhdenkään kaavaillun omakotitalon rakentamista Kuparisaaren metsään. Lisäksi merelle rakentaminen vaatii Vesioikeuden luvan ja se käsittely kestäisi ainakin 1,5 vuotta.

-Ollaan nyt itse Vesioikeudesta ja liito-oravasta mitä mieltä tahansa, mutta kyllä eduskunnan säätämiä lakeja on alettava noudattaa myös Vaasaa rakennettaessa. Kun kovaa maatakin vielä Vaasasta löytyy niin aika outoa alkaa möyrimään mudassa talojen rakentamisen vuoksi., sanoo Osala.

Osalan mukaan kilpajuoksuun rantojen rakentamisessa ei Vaasan pidä ryhtyä.

-Vaasan nimenomaisena kilpailuetuna on kaikkien käytössä olevat kaupunginrannat. Tätä mieltä on myös erään suuren huippuvientiyrityksemme toimitusjohtaja! Nousukkaiden muotitaloja voidaan rakennella muuallekin - esim. Ristinummelle, sanoo Osala.

Konikallion opetukset

Forssan Konikallion liito-oravakiista ja siitä annettu lausunto saattaa olla enteellinen. Lausunnon on antanut professori Heikki Hokkanen, jota pidetään yhtensä liito-osaravan merkittävimpänä’ tuntijana. Lausunto on peräisin vuodelta 1998.

”Forssan Konikallion liito-oravaesiintymän paikallista tai alueellista merkitystä lajin yksilömäärän tai elinalueen laajuuden kannalta ei käsittääkseni tunneta. Ymmärtääkseni nykyiset suunnitellut toimenpiteet (hakkuut, louhinta) ovat selkeästi vastoin luonnonsuojelulakia ja siten laittomia. Mikäli toimille harkitaan poikkeusluvan myöntämistä, tulee mielestäni ensin selvittää esiintymän merkitys, sekä tehdä alueellinen suunnitelma liito-oravakantojen elinkyvyn ylläpitämisestä ja lajille sopivan elinympäristön määrän ja laadun riittävyydestä Forssan seudulla”

Forssan Konikallio
http://www.saunalahti.fi/konik/liito.htm

82Kommenttisi:

At 5:38 ip., Anonymous Anonyymi said...

Olisihan se ollut aivan sairas paikka rakentaa taloja. Mudan päälle - siellähän on muta täynnä myrkkyjä kun aikoinaan viemäri lasi siihen lahteen.
Lisäksi se rantaraitti on aivan paras asia mitä Vaasalla on! Olisi kuvottavaa ajella muotitaloalueen läpi pyörällä kaupunkiin!
Hyvä liito-orava! Pelastit Suvilahden aarteen - Kuprisaaren hienon metsän!
"Suvilahtelainen"

 
At 5:59 ip., Anonymous Anonyymi said...

Mikähän maakasa on Ahvensaaren P-paikalla? Olihan se tarkoitettu Asuntomessujen rakentamiseen?
Onko Variskarin skandaali toistumassa?
Ensiksi ajellaamn maata - ja sitten vasta suunnitellaan ja haetaan luvat?
Kuka maksaa maan ajon - ja sen pois ajon? Eikö noita kaupungin omia insinöörejä saada rahan tuhlauksesta vastuuseen?
Tuo kivikasan tuonti/vienti maksaa varmasti enemmän kuin Suvilahden kirjaston parin vuoden kulut!

Hyvä että Ympäristöseura on aktiivinen! Liityn siihen!

 
At 6:05 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hyvä että Kuparisaari säästyy! Hieno paikka! Voihan niitä Asuntomessuja hakea pari vuotta myöhemminkin ja rauhassa hakea hyvä paikka -kovalta maalta (ja kannattaa tutkia ne liito-oravat etukäteen!).
Mitähän se juuri palkattu Asuntomessupäällikkö nyt tekee?

 
At 6:10 ip., Anonymous Big-Bang said...

Vain pieni merkki niin huolehdin siitä, että liito-orava ei enää estä Vaasan kehittymistä.

 
At 6:16 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kysymys:
Mikä on se luonnontuote, jonka arvo on kokoon ja laatuun nähden moni-miljardikertainen?

 
At 7:17 ip., Anonymous Anonyymi said...

Big-Bangille: Nythän liito-orava esti Vaasan tuhoamisen! Kun ei omat virkamiehet ja päättäjät itse tajua mikä meille on tärkeätä!

 
At 7:19 ip., Anonymous Anonyymi said...

Syyttäkää EU:ta ja eduskuntaa. Älkää liito-oravaa!
Silti olen sitä mieltä että hyvä oli jättää Suvilahden lutakko ja Kuparisaaren metsä rauhaan!

 
At 7:24 ip., Anonymous Anonyymi said...

Täältä pääsee itse liito-orava raporttiin.
http://netti.nic.fi/~tapioo/vaalit2004.htm

Kiitos tiedon välityksestä Tapio O.

Eikö nuo meidän virkamiehet vielä oikein ymmärrä tehdä asioita oikeassa järjestyksessä. Paljonkohan on palanut rahaa tähänkin nyt turhaan? Mustikkamaasta ei mitään opittu? Sekin kaava kaatuu juuri puutteellisen valmisteluun.

Laki on laki!

 
At 7:27 ip., Anonymous Anonyymi said...

Me vaasalaiset halaumme rantamme säilyvän kaikkien käytössä! Pois niitä rakentamasta! Hyvä että EU ja eduskunta on suojellut oikein lailla liito-oravan. Samalla meidän rakkaat rantaraitit säilyvät! (Oletteko muuten huomanneet että näitä messuja puuhastelleet ovat kaikki olleet muualta muuttaneita!)

 
At 7:29 ip., Anonymous Anonyymi said...

Haloo toimittaja! Liito-orava on kasvissyöjä eikä mikään peto! Ja söpö sellainen!

 
At 9:24 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kuka pässi on keksinyt käydä rantojemme kimppuun? Mitähän meillä on mitä muilla ei ole? Mietipä sitä!
Onko niitä montakin joiden mielestä rannat ovat kauppatavaraa? Rantakadulla on kämppiä myynnissä!

 
At 10:14 ip., Anonymous Anonyymi said...

Mistähän johtuu että Osala on aina kaikkea rakentamista/kehitystä vastaan, paitsi jos kyse on Ristinummesta? On herra tullut maksamaan Vaasalle ja paljon kun on viivästyttänyt ja yrittänyt siirtää kaikkea Ristinummelle. Aivan kuin Ristinummi olisi joku Vaasan taivas jonne kaikki haluaa (taitaa olla päinvastoin).

 
At 11:03 ip., Anonymous Anonyymi said...

Sillä lailla saadaan kaupunki tehokkaasti pilattua, että ilman kokonaisnäkemystä ja hyvää yleiskaavaa huiskitaan asuntoalueita sun muuta sinne tänne. Lopputulos on täysin pirstottu ja pilalle rakennettu kaupunki, jossa ei viihdy kukaan. Tasaisin välein, joka suunnalla, pitää kunnollisia luontoalueita, joista ihmisetkin nauttivat. Ja rannat täytyy säilyttää vapaina eikä sulkea pois valtaenemmistöltä. Olisi hienoa, jos voisimme pitää Vaasaa sivistyneenä kulttuurikaupunkina.

 
At 11:10 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kuinkahan paljon se maksaisi jos Ristinummesta tulisi vetovoimainen kaupunginosa.
Siellä on paljon asuntoja myynnissä ja koulut valmiiksi rakennettu ja maksettu -jotka ovat tyhjenemässä?
Eikö asuntoketjun päähän juuri jää uusi tyhtjä asunto Ristinummella kun kaupungin väkiluku ei kasva ja uusia asuntoja rakennetaan?

Kun katsoo asuntoilmoituksia niin minkäänlaisista asunnoista ei ole pulaa Vaasassa. Uusi asuntoalue tulee kalliiksi kun yli 90 % sinne muuttajista tulee omasta kaupungista. Sitten päiväkodit, koulut...

Odottaakohan jossain Espossa armeija iloisia veronmaksajia jotka vain odottavat Kuparisaaren pääsyä?

Eivät kai nuo liito-oravat ja eduskunnan säätämä tiukka suojelu nyt Osalan syytä ole?

 
At 11:29 ip., Anonymous Anonyymi said...

Miten niin Osala tullut kalliiksi? Vaikkei se miehen ansiota olekaan että Mustikaamaan älytön kaava tuskin toetutuu ja Asuntomessut ehkä peruuntuvat niin näissähän vain säästyy PALJON rahaa. Mustikkamaan tontit olisivat olleet historian kalleimmat veronmaksajille. Ja Asuntomessut ne vasta kalliksi olisivat tulleetkin.
Lisäksi niiden toteutuessa kaupunkimme olisi muuttunut selvästi epäviihtyisemmäksi - nykyisille asukkaille!

Eiköhän panna asiat tärkeysjärjestykseen ja huolehditaan sairasta ja lapsistamme (lääkäripulanon hengenvaarallinen ja peruskoulu on hätäsäästöjen edessä!) Messurahat kouluavustajille ja lääkärirekrytointiin!

Mutta nuohan eivät ole "isojen poikien" mielestä kovin tärkeitä asioita.
Jos se Kuparisaaren "luxusasuntoalue" olisi toteutunut niin olisikohan sinne muuttanut väkeä samoin perustein kuin aikoinaan Patteriniemeen?

 
At 12:08 ap., Anonymous Anonyymi said...

Mielenkiintoinen keskustelu! Kuka päättää mitä me vaasalaiset haluamme?

Lumio-Jyväskylä
Lonka-Vantaa
Kouhi-Kauhajoki
Rauhala-Laihia
Nordman-Petalax
....

 
At 10:48 ap., Anonymous Anonyymi said...

Turha inistä siitä, miltä paikkakunnalta valtuutetut ovat kotoisin. Vaasalaiset ovat äänestäneet heidät päättämään Vaasan asioista.

RKP on suomenkielisiä syrjivällä kilipolitiikallaan pitänyt vuosikymmenet huolen siitä, että paljasjalkaiset vaasalaiset saavat etsiä työpakkansa jostain muualta. Siksi meidän on nyt tyytyminen näihin Laihia rauhaloihin ja muihin B-luokan poliitikkohin ;)

 
At 11:26 ap., Blogger Vaasalainen said...

Toki tiedän, että liito-orava on kasvisyöjä. Snalla "peto"! tarkoitin liito-oravan asemaa suomalaisessa yhteisakunnassa.

 
At 11:28 ap., Anonymous Anonyymi said...

Mitä hyötyä Asuntomsessuista olisi Suvilahdessa?
-en tiedä


Mitä haittaa Asuntomessuista olisi?
-erittäin paljon veromarkkoja
-hieno luonto tuhoutuisi
-maailmanluokan rantaraitti pilalle
-koulun ympäristö pilalle
-jalkapallokenttä menetettäisiin

Palvelujen turvaaminen = väkipohjan lissäntyminen) voidaan hoitaa lisäämällä rakennusoikeutta kerrostaloihin (esim 1-2 kerrosta lisää), jotta hissit saadaan myös osaketaloihin.

 
At 1:49 ip., Anonymous Anonyymi said...

Se olisi Vaasalle niin iso imagotappio, jos asuntomessut peruuntuisivat, että oksat pois. Mutta toisaalta niin vaasalaista, että aina omaan jalkaan ammutaan kun olisi mahdollisuus kehittää kaupunkia ja hankkia niitä veronmaksajia kustantamaan meidän kaikkien palveluita. Ellei kaupunki kehity, se näivettyy eikä pysty pitkällä tähtäimellä luomaan asukkaille riittäviä peruspalveluita.

 
At 3:13 ip., Anonymous Anonyymi said...

Olen kierrellyt polkupyörällä ristiin rastiin Suvilahtea ja huomannut miten erinomainen asia asuntomessualueen perustaminen suunnitellulle paikalle on. Toteutuessaan se tuo uusia veronmaksajia ja saa aikaan koko Suvilahden vanhan asuinalueen kasvojen kohotuksen. Näin myös vanhan alueen asuntojen hinnat ja sitä kautta varallisuus nousevat.

Täällä asiasta tuntuvan mellastavan lähinnä ns. luontoaktivistit, jotka taitavat olla etupäässä kateellisia tuleville ”luxus-asukaille”.

Kumma että kukaan heistä ei ole huomannut, että tämän jutun alla on juttu siirtolapuutarhasta. Kun täällä tuntuu kerran olevan liikkeellä jonkinlainen vihreänkukertavien kööri, niin perustakaa siirtolapuutarhayhdistys ja järjestäkää oma siirtolapuutarha-mökki näyttely.

Tässä mittakaavassa parilla liito-oravalla ei ole mitään merkitystä.

Big-Bang

 
At 5:22 ip., Anonymous Anonyymi said...

Osala vastusti I vaiheen toriparkkia, mutta parkkeeraan nykyisin amerikanrautansa?! toriparkkiin.

Uskon että T.O. muuttaisi miaelellään asuntomessualueelle valmistuviin luxusasuntoihin jos se vain olisi mahdollista.

Besserwisser

 
At 5:33 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kysymys:
>Mikä on se luonnontuote, jonka arvo on kokoon ja laatuun nähden moni-miljardikertainen?<

Vastaus:
Kysymyksessä on tietysti liito-oravan papana!

 
At 6:05 ip., Anonymous Bigger-Glang said...

Uskooko joku todella, että pari liito-oravaa estää asuntomessualueen rakentamisen?

Sepä vasta olisi imagotappio tälle merelliselle menttäjälle.

Olen valmis hoitamaan Big-Bangin kanssa asiat niin, että Vaasan maine edistyksellisenä kaupunkina säilyy.

 
At 6:30 ip., Anonymous Anonyymi said...

Vaasalla ei ole mitään menetettävää mainetta on vaan huono maine, jota pitäisi parantaa. Asuntomessujen peruuntuminen olisi vain huvittava yksittaistapaus mokailujen ketjussa. Busines maailmassa on hyvin tiedossa, että Vaasassa ei hankkeet etene.

Kysymys jokaiselle vaasalaiselle: jos saisit valita asuinpaikkasi ja muotosi Vaasassa ihan vapaasti, niin missä ja miten asuisit ?

Itse asuisin omakotitalossa merenrannalla..

 
At 10:13 ip., Anonymous Anonyymi said...

No eipä ollut yllätys! Suvilahden varsin mittava liito-oravaesiintymä on ollut tiedossa jo pitkään. Johan sitä jäähallin laajentamisen yhteydessäkin puitiin. Oli silkkaa tyhmyyttä kaupungin virkamiehiltä ja päättäjiltä edes ehdottaa aluetta asuntomessualueeksi, kun se oli jo alun alkaen tuhoon tuomittu! Todella ihmetyttää tämä touhu täällä Vaasassa! Eikä liito-oravaa pidä ottaa syntipukiksi. Samalla kun sen elinympäristö säästetään, turvataan myös lukuisten muiden kasvi- ja eläinlajien elinpiiri sekä ihmisille mahdollisuus luonnon tarkkailuun, virkistäytymiseen ja rauhoittumiseen. Suvilahden ranta-alue on todella upea, yksi parhaista asioista Vaasassa, samoin Kuparisaaren metsä vanhoine puineen. Olisi todella sääli, jos ne menetettäisiin! Ja vielä pieni kommentti asuntomessuista ja Vaasan imagosta: luuleeko joku todella, että ihmiset muuttavat Vaasaan sen takia, että täällä voisi asua meren rannassa?! Haloo, ensin olisi aika viisasta saada niitä uusia työpaikkoja ennen kuin tänne tulee uusia ihmisiä!

 
At 10:20 ip., Anonymous Anonyymi said...

Bigger Glangille... ei todellakaan ole kysymys vain parista liito-oravasta vaan viidestä naaraasta, vähintään yhtä monesta koiraasta ja ties kuinka monesta poikasesta! Suvilahden alue on todennäköisesti Vaasan merkittävin liito-oravaesiintymä ja erittäin tärkeä populaation säilymisen kannalta. Jos ei laki miellytä niin siitä vaan eduskuntaan muuttamaan sitä ja EU:seen muuttamaan direktiiviä!

 
At 11:58 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hei, älkäähän mollatko Ristinummea! Se on aivan liian aliarvostettu kaupunginosa!! Ristinummella on todella hyvät palvelut (tosin bussit sais kyllä kulkea useammin) ja lähellä myös luontoa (Pilvilampi) ja myös historiallinen Vanha-Vaasa kävelymatkan päässä. Me ristinummelaiset olemme todella tyytyväisiä asuinalueeseemme! Tosin, kyllä asuntomessut meille kelpaisi, päästäisiin ehkä tästä "huonosta" maineesta ja kuten joku täällä taisikin sanoa saisimme varmasti lisää asukkaita myös nyt tyhjänä oleviin asuntoihin. Ristinummi rules! :)

 
At 12:58 ap., Anonymous Anonyymi said...

Onpa kehtiysoptimisteilla kevyet argumentit!

... "miten erinomainen asia asuntomessualueen perustaminen suunnitellulle paikalle on. Toteutuessaan se tuo uusia veronmaksajia...Näin myös vanhan alueen asuntojen hinnat ja sitä kautta varallisuus nousevat."

Uusille asuinalueille muuttaa Longan mukaan yli 90 % oman kunnan asukkaita (esim Patteriniemen merenläheiselle omakotialueelle muutti 100%).

Mitenkä varallisuus nousee jos asuntojen hinnat nousevat? Ostajanko? Silloinhan on taas vain suurempi kynnys muutaa Vaasaan kun maalla on niin halpaa!

"omaan jalkaan ammutaan kun olisi mahdollisuus kehittää kaupunkia ja hankkia niitä veronmaksajia kustantamaan"

Ne muutama mahdollisesti Asuntomessualueelle muualta muuttava muuttaisi tänne muutenkin - he muuttavat työn perässä. Huikeasti veromarkkoja maksava alue ei koskaan maksaisi itseään takasin!

"Vaasalle niin iso imagotappio, jos asuntomessut peruuntuisivat"

- Se olisi imagotappio "isoille pojille". jotka eivät osaa valmistella asioita oikeasssa järjestyksessä. Kun ensimmäinen ajatus asuntomessuista tuli Kuparisaareen niin olisi heti pitänyt tilata tuo liito-oravaraportti. Vasta sen jälkeen ottaa seuraava askel. Pässiä porukkaa - hakea nyt messuja täysin mahdottomalle alueelle! Kaikkihan uo liito-oravat siellä tiesi!

"Ellei kaupunki kehity, se näivettyy eikä pysty pitkällä tähtäimellä luomaan asukkaille riittäviä peruspalveluita"
Kehittymistä on monenlaista - hyvää ja huonoa. Viihtyisyyden huonoa kehitystä on jos arvokkaat viher- ja virkistysalueet hävitetään. Se vähentää poismuuttamisen kynnystä. Viihtyisä ja virikkeellinen kaupunki voi edes pitää nykyiset iloiset veronmaksajat täällä ja teollisuudellamme hyvää työvoimaa. Sanoihan Citecin johtajakin että kannattaa pitää rannat asukkaiden yhteisenä omaisuutena!

Rantarakentamisbuumi ei nyt ole Vaasan keksintö. Tässähän oltaisiin vain mainstreamin perässähiihtäjiä. Asuntomessuille on keksittävä jokin uusi idea jos niitä aiotaan hakea. Vaasassa on jo paljon "merenläheistä asumista" - ja kämppiä vapaana - esim Rantakadulla -Palosaarella....

Kertooko siis joku kehitysoptimisti ne Asuntomessujen edut aiotulla paikalla, mitä ei saavutettaisi jonain muuna vuonna ja jollain toisella alueella - esim Gerbynniemellä tai Sundomin louhoksen liepeillä?

Tuo aiottu alue olisi ollut kovin, kovin pieni asuntomessualueeksi. Pari sataa vaasalaista asukasta, olisi muutamaan muotialoon ja pariin kerrostaloon ehkä mahtunut. Mitäpä siitä olisi kostunut? Monta miljoonaan euroa olisi kaupungilta palanut - eikähän niille loydetä parempaa käyttöä kuin upottaaa myrkkymutaan?

 
At 1:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Ristinummi on hyvä kaupunginosa! Aliarvostettu ja siksi edullinen ja hyvä paikka asua. Asuuhan tamikin siellä ja kehuu paikkaa! Lentokenttä ja Golf lähellä! Sinne voisi ruopata järviä! Johan olisi "vedenläheistä asumista" - asunnot on jo valmiina!

 
At 1:25 ap., Anonymous Anonyymi said...

Mielnekiintoisen saitti - ystävä kertoi tästä. Heti pieni kommentti:


Kuinka asuntomessut yleensä haetaan?

1. Pitää olla yleiskaava (sitä Vaasassa ei ole).
2. Yleiskaavasta pitää löytyä sopiva rakentamaton alue
3. Pitää olla uusi IDEA ”clue”
4. Pitää hankkia maat kaupungin omistukseen aiotulta alueelta
5. Pitää tehdä tarpeelliset selvitykset luonnosta ja maaperästä
6. Järjestetään arkkitehtikilpailu
7. Aikaa vähintään 5-6 vuotta (yleiskaavan valmistumisen jälkeen)

Nyt joku vain sai yhtäkkiä idean messuista. Lonka vastusti aikataulun kireyden ja sopivan alueen puutteen vuoksi mutta pakotettiin hakemaan kuitenkin. Mitään uutta ideaa ei ollut. Messut saatiin silti vähän ”yllätyksenä”. Alue valittiin jo kaupungin omistuksessa sattumalta olevista alueista – ei siis lainkaan yleiskaava-/yhdyskuntasuunnittelullisin kriteerein. Aikataulu oli epärealistisen kireä – varsinkin tuollaiseen lutakkoon ja liito-oravia vilisevään metsään! Luontoselvityksiä alettiin tehdä aivan liian myöhään.

Olisikohan päättäjien/ylimpien virkamiesten syytä katsoa peiliin? Olisikohan satsattava pitkänteiseen suunnitteluun esim. yleiskaavaan?

 
At 7:01 ap., Anonymous Anonyymi said...

Luulen, että tämä liito-orava aihe on vain T. Osalan keino hakea julkisuutta. Aihe on sitä luokkaa, että Pohjalainen olisi repäissyt siitä, isot otsikot sunnuntaina tai tänään jos jutussa olisi jotain perää.

Lähetin tästä sivusta Pohjalaiseen anonyymiviestin lauantaina iltapäivällä ja mitään ei ole kuulunut.

 
At 9:52 ap., Anonymous Junnu K. said...

Se, että Pohjalainen ei ole reagoinut johtuu todennäköisesti siitä, että lehdellä ei ole toimittajia töissä viikonvaihteen aikna kuin muutama käsittelijä.

Senhän näkee tämänpäivän (ma) lehdestä, missä ei ole kuin edellisviikolla tehtyjä varajuttuja.

Jos Pohjalainen ei ole huomiseen mennessä julkaissut asiasta juttua niin silloin voidaan todeta, että kysymyksessä on Osalan kupru muutoin ei.

 
At 11:12 ap., Anonymous Anonyymi said...

Katsokaa tänään alueuutiset tv:stä tai kuunnelkaa Pohjanmaan radiota!

 
At 11:17 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kuten eräässä botniatv:llä tulleessa kokouksessa esityksen jälkeen sanoi, "ja onko Osala vastaan?".

 
At 12:29 ip., Anonymous Anonyymi said...

On Osala kova poika. Uskaltaa vastustaa asioita - ihan omalla nimellään. Ja vielä on yleensä pirun oikeassa! Jatka samaan malliin. Ihailtavaa ( ja kadehdittua) rohkeutta!

Pohjallinen on ollut viikonloppuvapaalla. Eivät taida päivystää Osalan nettipäiväkirjaa muutenkaan...
Juuri tuli Radio Pohjanmaasta juttu aiheesta.

 
At 12:35 ip., Anonymous Anonyymi said...

Sokea usko Mediaan? Eikö asiaa ole oikeasti olemassa ja tapahtunut jos siitä ei yksi media kerro? Typeryyksiä! Täämä "vaasalaisia" blogi on kertonut MONTA asiaa ensimmäisenä. Nyt tämänkin ja muut mediat tulevat perässä.

Katsokaa liito-oravaraportti ja kartat Osalan sivuilta (nettipäiväkirja.

 
At 1:05 ip., Anonymous Anonyymi said...

Itse en ole liito-oravaa onnistunut Kuparisaaressa näkemään mutta itse metsä on hieno!
Alueen metsä on monikerroksista ja puut ovat pitkälti yli 100 vuotta vanhoja ja että tältä osin alueella on kansallispuistoihin metsäluontoon verrattavia piirteitä.

Asuntomessuhanke oli mielestäni jo alunperin mieletön. Pehmeä, matala, savipohjainen vesialue, johon puhdistamattomat ja myöhemmin lammikoimalla esikäsitellyt jätevedet ovat muodostaneet fosforipitoisen sedimentin, myllätään ja täytetään jätemaalla. Mitähän myrkkyjä siellä muhii? Rakennustoiminta tällaisilla alueilla pilaa veden laadun pitkäksi aikaa.

Kuparisaaren metsä ja rannat rauhaan! Hyvä Osala kun nostit asian esille!

 
At 1:33 ip., Anonymous Anonyymi said...

Tämä on meidän vaasalaisten juttu. Ei saa raiskata rantojamme! Henoimmat paikkamme meinataan tuhota muukalaisten vuoksi!

Järjetöntä - ei niitä edes sinne tulisi. Kenen rahoilla pidettäisiin mataloituvan lahden vesipeili auki? Arvatkaa?

Ei tässä Osala ole yksin! Hänähän vain tuo faktoja esiin. Hyvä kun saa tietää - edes täältä ja Osalan kotisivulta.

 
At 1:36 ip., Anonymous Aulis said...

Nyt jäitä hattuun!

Ei se, että Osala antaa asiasta lausuntoja Poahjanmaan aradiolle, aluetv:lle ja vaikka lähettelee meiliä tälle vaasalaisia sivulle, tee liito-oravajutusta sen valmiimpaa.
Kysymyksessä on ymmärtääkseni vain yksi raporatti ja se voidaan kiistää tai vaatia selvennyksiä jne.
Tällä välin suunnitelmat asuntomaessujen aikaansaamiseksi jatkuvat ja hyvä niin.

Vanha arabialainen sananlaskukin sen tietää: "Koirat haukkuu, mutta karavaani kulkee".

Asunatomeassut Suvilahteen!

 
At 1:47 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kyllä se nyt vaan on niin, että kun kerran tällainen raportti on tilattu (olisi muuten todellakin pitänyt tehdä ENNEN kuin asuntomessuja edes haettiin!!) niin sen sanoma pitää vaan hyväksyä. Voin kertoa, että raportin tekijä on todellinen liito-oravaekspertti, johon kaupunginkin on luottaminen. Suvilahtelaiset ovat tienneet liito-oravistaan jo kauan, niin olisi kaupungin virkamiesten ja päättäjienkin pitänyt asia muistaa. Tapio Osala ei tässä ole todellakaan yksin asialla, sen voin taata! Hyvä, että joku uskaltaa sanoa sen, mitä niin moni hiljainen mielessään ajattelee, mutta ei uskalla nousta kaupungin suuria herroja vastaan!
Suunnitelmat asuntomessusta voivat jatkua, mutta kyllä aika mitättömän pieneksi supistuu tuo alue. Lakia kun kaupunki tuskin rupeaa rikkomaan (vaikka onhan se kyllä valitettavasti ennenkin nähty, että täällä Vaasassa ei mitkään lait päde...). FAKTA: yksikin valitus ja hanke kaatuu!

 
At 2:14 ip., Anonymous Anonyymi said...

Unohdetaan nyt Osala hetkeksi ja keskitytään itse asiaan.
Olin itse Suvilahden koululla tierotustilaisuudessa ja siellä kysyttiin luonnoksia kaavaillusta alueesta.

TKJ Lonka kertoi että TÄYSIN PUHTAALTA pöydältä lähdetään. Kun asuntomessualueesta on ensimmäinen luonnos se heti tuodaan suvilahtelaisten kommentoitavaksi.
Mitäs luonnoksia on käytetty Asuntomessuhakemuksessa? Salainen?
Valehdeltiinko meille? Jos se ranta aiotaan tuhota Ahvensaarta myöten ja vielä Kuparisaaren metsäkin niin suvilahtelaisena käännän kelkkani ja vastustan jyrkästi!
Puhehan oli alunperin vain Ostoskeskuksen-koulun välisestä rantakaistaleesta...

Nyt jo siis aiotaan kaataa metsä ja aloittaa maansiirto alueelle! Käsittämätöntä piittamattomuutta ja petosta!


"Kohta entinen suvilahtelainen"

 
At 2:21 ip., Anonymous Anonyymi said...

Vaasa on rikas!

Se teki kalliin ja laittoman Varsikarin häkellyttänvän älyttömän "luontopolun". ja joutuu hakeman joka kiven taksin. Kukahan maksaa?

Onkohan mitään järkeä lähteä tekemään teknisesti vaativia ja taloudellisesti kalliita rakentamistoimia nyt Suvilahti-Kuparisaaressa - varsinkaan jos siitä hankkeesta, jota varten toteutus tehdään, joudutaan luopumaan?

No, Vaasalla on rahaa näihin mutta ei kouluavustajiin tai lääkäreiden rekrytointiin! Aika oudolla tavalla ovat kansalaisten asialla!

 
At 2:39 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hyvät hyssykät, ihmiset, käykää paikalla niin tiedätte, mistä puhutaan! Se on uskomattoman kaunis paikka ja todellinen rikkaus kaikkien vaasalaisten ulkoilualueena! Ja on todella upeaa, että liito-orava viihtyy täällä, sekin kertoo jo paljon luontomme monipuolisuudesta! On todella sääli, että nykyihminen on menettämässä silmänsä luonnon kauneudelle eikä ymmärrä sen valtavaa merkitystä. Kuinka moni ulos lähtiessään huomaa (ja vieläpä tunnistaa) kauniita kasvejamme ja eläimiämme, kysynpä vaan!

 
At 2:41 ip., Anonymous Anonyymi said...

Pohjanmaan radion nettisivulta:

Suvilahden liito-oravakanta uhkaa asuntomessujärjestelyjä

Vaasassa epäillään asuntomessujen järjestymistä Suvilahteen. Viime viikolla valmistuneen liito-oravaselvityksen mukaan alueella on runsas liito-oravakanta. Vihreä vaasalaisvaltuutettu Tapio Osala ei vastusta asuntomessujen järjestämistä Vaasaan, mutta hän sanoo kaupungin hakeneen liian kiireisesti messuja väärälle alueelle. Osalan mukaan kaupungin tulisi luopua vuoden 2008 asuntomessuista, hakea messuja myöhemmille vuosille ja siirtää ne Suvilahdesta esimerkiksi Gerbynniemeen.

 
At 3:06 ip., Anonymous Anonyymi said...

Taasko se Osala on keksinyt jotain? Jarruttaa nyt hyvää asuntomessuhanketta Suvilahdessa mokomien liito-oravien takia! Vai ovatko ne oikeasti edes Osalan omaa keksintöä? Kopioida nyt muiden keksintöjä!

Öjenin metsään pitäisi viedä koko mies...

 
At 3:24 ip., Blogger Tapio Osala said...

Olisi hyvä yrittää pysyä itse asiassa.

Mitä on tapahtunut?

1. Kaupungin virkamiehet pakotettiin vasten tahtoaan hakemaan Asuntomessuja jo vuodelle 2008. Mahdolliset alueet käytiin hätäisesti läpi.
2. Asuntomessut saatiin.
3. Vasta sitten alettiin tutkia maankäytöllisiä edellytyksiä.
4. Lain hyvin suojaaman eläimen tiheä esiintymä Messujen kannalta strategisella alueelta löytyi.
5. Yllätyksenä on tullut ilmeisesti vesioikeuden luvan tarve ja sen käsittelyaika (1,5 - 2v)
6. Alueen ulkoilulliset ja muut ympäristöarvot on ehkä jätetty liian vähälle huomiolle.
7. Alueluonnnoksia ei ole julkisesti esitelty

En vastusta Asuntomessuja Vaasaan. Messujen kannalta alueen valinta kyllä kovasti huolestuttaa. Se olisi kannattunut vähän tarkemmin harkita - ja tehdä tarvittavat selvitykset ensiksi. Nyt suojeltu ja uhanalainen eläinraukka voi joutua meikäläisen ohella syntipukiksi kun mielestäni syyllistä olisi etsittävä lainsäädännöstämme ja asian valmistelusta.
Asuntomessut pidetään onneksi joka vuosi. Minusta olisi ihan hyvä kompromissi jos ne pidetään 2009 tai 2010. Mahdolliset alueet on sitten tutkittava tarkoin että tällaisiin ongelmiin enää törmätä.

(kiitos "vaasalaisia" -saitille asian esilletuonnista)

 
At 3:27 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ei ne oravat ole kenenkään keksintö. Kaupunki itse tilasi lakisääteisen tutkimuksenn ja niitä löytyi- ja paljon! Pysytään asiassa!

 
At 3:35 ip., Anonymous Anonyymi said...

Just tuli Pohjanmaan radiosta kaup hall pj H Kouhin haastattelu asiasta.

Hän piti selvänä että kun liito-oravia on löytynyt niin hankkeesta tällä alueella luovutaan > siirretään.

 
At 3:56 ip., Anonymous Anonyymi said...

Osalaa syytellän aihettomasti milloin mistäkin. Jm. jäähallin kaavaa tehdssä muka viivästytti sitä. Ei pidä muuten paikkaansa. Kaavakäsittelyssä yhtä paikkaa siirrettiin - samassa kokouksessa. Tuli katsottua TV-lähetys. Ei kai ne liito-oravat ja lainsäädäntö ole sentään Osalan syy? Puhukaa asiasta!

 
At 5:42 ip., Anonymous J-P.M said...

Kiinnostaisi tietää mistä T.Osala on saanut liito-oravaraportin ennen varsinaisia virkamiehiä ja luottamusmiehiä? Onko joku vuotanut ja mistä syystä ja kuka?

Jos asuntomessut kaatuu oraviin, niin sille nauraa koko Suomen kansa. Siinä showssa ei ole voittajia, vaan ainoastaan häviäjiä.

Vaasa sai jo mainetta vaatimnalla sosiaalietuuksien saajilata sormenjäljet ja nyt tämä. Pian ryhdyn vieraalla paikakunnalla sanomaan, että olen kotoisin Seinäjoelta.

 
At 5:47 ip., Anonymous Anonyymi said...

Naurakoot sitten Suomen eduskunnalle! Ja EU:lle. Onko tämä Vaasan Watergate: oliko raportti tarkoitus pitää salassa? Kuka paljasti että Keisarilla ei ollut vaatteita? Onko paljastaja syyllinen?

 
At 5:49 ip., Anonymous Anonyymi said...

Näinhän se menee aukottomalla logiikalla: 1) liito-oravia todetaan tutkitusti olevan Suvilahdessa, 2)niiden pesäpaikkoja ei lain mukaan saa tuhota, ja 3)Osala on syyllinen asuntomessujen kaatumiseen.

Näinhän sitä päätellään, eikö vain?

 
At 6:31 ip., Anonymous Juhani M. said...

No helkkari
Vääntäkää nyt tyhmälle rautalangasta mistä on kysymys. Tai vastatkaa ja täydentäkää.

-Ovatko siis virkamiehet edenneet liian nopeasti. Olisiko ensin pitänyt odotaa raporttia ja kaavaa?

-Joudutaanko nyt tienhaaraan kasatut kivenmurikat viemään takaisin Variskarille tai jonnekin?

Nämä nyt tuli mieleen. Voisinko saada joltain tietävältä vastauksen?

Tästähän on tulossa oikea hulabaloo!

 
At 6:43 ip., Anonymous Anonyymi said...

Onko ne liito-oravat loppujenlopuksi niin uhanalaisia kun niitä tuntuu löytyvän AINA joka paikasta kehityksen tieltä?!

 
At 7:13 ip., Anonymous Anonyymi said...

Inside tieto kertoo, että liito-oravan papanat kulkevat tikkuaskissa maihaarin taskussa aina kun jossakin suunnitelaan jotain uutta.

 
At 7:29 ip., Anonymous Anonyymi said...

Juhanille (ja muillekin):
Kyllä. Asiassa olisi pitänyt nimenomaan toimia niin, että ENSIN olisi tehty tarvittavat selvitykset ja vasta sitten olisi nähty, soveltuuko alue näinkin laajamittaiseen rakentamiseen. Vieläpä kun kaupungin virkamiehillä oli hyvin tiedossa Suvilahden liito-oravat jo jäähallin laajentamisen yhteydestä niin kyllä nyt tyhmyydestä sakotetaan!

Syy, miksi kaupunki toimi hätiköiden, on toki selvä: koska idea messuista keksittiin niin myöhään, selvityksiä ei olisi ehditty millään teettää ennen hakuajan umpeutumista. Oli silkkaa hulluutta edes hakea messuja alueelle, jossa ei vielä ole edes kaavaa, tällä aikataululla!!

Kivenmurikoista voin taata, ettei niitä ainakaan Variskareille viedä!! Kaupunki tarvitsisi pikaisesti paikan, johon niitä voisi LAILLISESTI viedä. Nykyäänhän meininki on niin hulvatonta, että noita kasoja syntyy ties minne aina kun silmä vähän välttää...

 
At 7:34 ip., Anonymous Anonyymi said...

KEHITYS on hyvin subjektiivinen käsite. Jokainen voi mielessään miettiä, minkälaista kehitystä kannattaa!

 
At 7:49 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kyselkää liito-oravasta eduskunnalta joka lain sääti. Ovat sen luokitelleet uhanalaiseksi lajiksi - selittäkää kansanedustajille jos niitä onkin LIIKAA!

Ei muuten löytynyt Variskarilta papanoita...

Asuntomessualueelta on ihan oikeita eläviä oravia - valokuvattunakin. (Itse asiassa ei papanat edes riitä niiden todentamiseksi)

 
At 7:58 ip., Anonymous Anonyymi said...

Vaasan ulkoilualueiden kehitys on joko sellasita että esim. hyvät rantaraitit joko vähenevät tai lisääntyvät. Suvilahden rantaan ilmestyi muutama vuosi sitten uusi rantaraitti - se oli mielestäni hyvää kehitystä.
Nyt Suvilahti-Kuparisaaren-Ahvensaaren rantaraitti on uhanalainen. Asuntomesujen toteutuessa olisi kehitys mielstäni menoa huonoon suuntaan.
Vaasa siis kehittyy aina johonkin suuntaan. Hyvään tai huonoon - riippuen siitä mitä arvostaa.

Minä maksan veroni tänne iloisesti niin kauan kuin viihdyn Vaasassa. Nämä ulkoilureitit ja pyörätiet merenrannassa ovat minun viihtyvyyteni kannalta YKKÖSASIA.

 
At 10:35 ip., Anonymous Anonyymi said...

Eräs Asuntomessuja läheltä seuraava virkamies vastasi kysymykseen josko olisi syytä luopua tästä hankeesta ja etsiä parempi paikka:

-Meille maksetaan siitä että uskomme tähän. Jos sitten oikeusinstanssit päätyvät toiseen lopputulokseen niin minkäs sille voi. Tällä polulla jatketaan kunnes muuta päätetään.

 
At 10:54 ip., Anonymous Anonyymi said...

No huhhuh! Juuri tämä osoittaa, kuinka jääräpäisen tyhmiä virkamiehet voivat olla!

 
At 12:18 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kivaa kun tulee vähän säpinää. Välillä tuntuu kuin kaupunki olisi täynnä joo-joo miehiä. Piristävää kun aivan kaikkea ei niellä pureksimatta. Aika oudossa järjestyksessä on menetelty. Kuka maksaa mokat - joskus riidellään pienistä säästöistä - nyt palaa rahaa taivaan tuuliin? Ottaako kukaan vastuuta?

 
At 12:25 ap., Anonymous Anonyymi said...

Huh, huh... Kyllä kaupunginjohtaja Lonka oli aivan oikeaasa kun sanoi, että Vaasasta puuttuu kehityshalu. Olisi vain pitäytynyt alkuperäisessä päätöksessään eli ei messuja Vaasaan. Oltaisiin päästy paljon helpommalla.

Se on kuitenkin fakta, että tässä kaupungissa ei osata kuin jarruttaa kaikkea mikä voisi viedä kaupunkia eteenpäin. En puhu nyt ainoastaan asuntomessuista, mutta ihan kaikesta. Rakennusmaata olisi vaikka kuinka paljon Mansikkasaaressa, Vaskiluodossa, Suvilahdessa, Mustikkamaalla, Gerbyn niemellä, raviradalla ja bussiaseman plaanilla. Näin esimerkiksi sanottuna. Mutta mitä vain näistä viedään eteenpäin, alkaa kauhea jarnatus miksi mitään ei voida tehdä ja etsitään kaiken maailman liito-oravat ja ikimetsät ja haetaan suojelua joko rakennuslain tai luonnonsuojelulain perusteella. Mainitsemani kohteet ovat vielä auki, mutta kaikkein mustin tapaus on kyllä tuo Osalan masinoima lepikko ikimetsäprojekti, jolla menetettiin Öijenin metsikkö suojelualueeksi.

Onhan se totta, että lakia pitää noudattaa, mutta saisi tervettä järkeäkin käyttää. Ketä oikeasti haittaa se, että esimerkiksi Variskareille tehtiin tieyhteys ? Tuskin ketään. Kenen mielestä variskarien merenpuoleinen yli 2m korkea penger on nätin näköinen ? Tuskin kenenkään. Mutta mesoamalla saatiin työt lopetettua ja tuo ruma penger jäi nyt täksi kesäksi paikoilleen ja saas nähdä kuinka moneksi vielä tämän jälkeen. Jos projektia ei olisi laitettu jäihin, olisi isolahtelaisilla nyt nätti ulkoilualue kun penkereet olisi maisemoitu ja alueelle olisi rakennettu silta, uimaranta ja luontopolku. Mutta näin ei käynyt kun ihmiset rupesivat arvostelemaan keskeneräistä työtä. Ei mitään voida rakentaa elleivät kaivinkoneet ja kuorma-autot pääse liikkumaan.

Ei tämän enempää. Vaasa ei kaadu yksiin asuntomessuihin. Asuntomessujen kaatuminen vain on valitettavasti taas yksi menetetty tilaisuus katkaista huonojen päätösten (päättämättömyyksien) ketju. Voisivatpa vaasalaiset käyttää edes murto-osan siitä energiasta mitä käytetään kaupungin kehityksen jarruttamiseen kaupungin kehittämiseen, olisi Vaasa hiton hyvä paikka elää.

 
At 1:10 ap., Anonymous Anonyymi said...

Olen lueskellut näitä kommentteja ja yrittänyt vetää johtopäätöksiä asiaperustein. Kovin dramaattisiin lopputuloksiin en päässyt. Pienet dikotomiat kuitenkin:

Asuntomessujen edut
1. Turisteja Vaasaan – julkisuutta hetki

Jos nimenomaan Suvilahti - Kuparisaaressa
2. Onnekkaille kivoja omakotitontteja
3. Maansiirtourakoitsijoille kovasti hommia – rakentajillekin vähän (kovin pieni alue – vähän asuntoja maansiirtokustannuksiin nähden)

Asuntomessujen haitat
1. Kalliita tontteja kaupungille (miljoonien kulut – kovapalkkainen projektipäällikkö jo aloittanut työt)
Haitat nimenomaan Suvilahti - Kuparisaaressa
2. Suuri riski peruuntumiselle (vesioikeuden lupa - liito-oravat), suuri imagotappio vaarana, jos mennään liian pitkälle
3. Harvinaisen kallis projekti – huikeat massanvaihdot kun rakennetaan pääasiassa mudan päälle. Kovin vähän asuntoja luvassa / Perustamiskustannukset / asuntoneliö huikeat.
4. Menetetään suosittu luonnonläheinen rantaraitti
5. Riski: joskus messuasunnot ovat jääneet myymättä, nyt luonnoksissa oli kerrostaloja joidenka päädyt oli merelle päin – kenelläkään ei edes merinaköalaa…ellei kurkota ikkunasta…
6. Liito-oravien pakkomuutto

Jos nyt heti peräännyttäisiin tästä alueesta ja siirrettäisiin projektia parilla vuodella niin:

Edut:
1. Rahaa säästyisi pari vuotta
2. Riski suuresta imagotappiosta vähenisi
3. Yleiskaavallinen selvitys hyvistä alueista ehdittäisiin tehdä
4. Saisi valmistella kaavan valmiiksi ennen uutta hakemusta > valitusriski pois
5. Saisi kilpailuttaa kaavan > taso nousisi
6. Säästyisi arvokas rantaraitti > liito-oravat pitäisivät kotinsa
Haitat
1. Nykyiset kokousponnistelut menisi hukkaan > viikon palkka projektipäällikölle
2. Messuturistien saapuminen ja hetken julkisuus viivästyisi hieman

Lopputoteamus:

Joidenkin mielestä Vaasaa parannetaan uusia asuntoja neitseellisille paikoille rakentamalla – kaikki muu on ”kehityksen” jarruttamista (sinänsä ristiriitainen oletus > kaikki muutos on kehitystä määritelmän mukaan). Näillä on kova usko että uusiin asuntoihin muuttaa muualta uusia veronmaksajia jotka pelastavat Vaasan. Kehitys on tälle joukolle = kasvua.

Toisten mielestä taas Vaasan kauniit rakentamattomat paikat on säilytettävä nykyisten asukkaiden viihtyisyyden - Vaasan vetovoiman – takia kaikkien käytössä, virkistysalueina. Nämä jopa luulevat asuntoja olevan riittävästi Vaasassa tarjolla jo nyt > Vaasan asukasluvun lisääntymiseen johtaa vain uudet työpaikat. Hyvänä kehityksenä tämä joukko pitää myös arvokkaan ja hyvän säilymisenä. Kasvu ei sisällä suurta postiivista arvolatausta.

On mahdotonta sanoa kumpiko äärijoukko on oikeassa sillä koskaan ei päästä aidosti vertailemaan molempia vaihtoehtoja yhtä aikaa > ne sulkevat toisensa pois.

Öjenin luontopolkua voivat moittia vain ne, jotka eivät ole sitä kiertäneet. Helmi.

Hyvä että tällainen reaaliaikainen foorumi on syntynyt – se ainakin on HYVÄÄ kehitystä. Kiitos – ja pankaa sanaa kiertämään!

 
At 9:02 ap., Anonymous Anonyymi said...

Lueskeiln aamun lehtiä ja heräsi kysymys:
Onko liito-oravan käyttämä kulkureitti myös suojeltava? Onko sen päästävä esimerkiksi Suvilahteen? Entä sen rauokapaikka?

Vai riittääkö että löydetyt pesäpuut jäävät yksin törröttämään pystyyn?

Uskoisin että juuri tässä suojeluasteessa on suuria eroja luonnonsuojelijoiden ja rakennusinotilijoiden välillä. Mutta mikä lie viranomaisten tulkinta asiassa? Onko ennakkopäätöksiä?

Kun katselin aikoinaan messuhakemisen yhteydessä julkaistua luonnosta messualueesta ja liito-oravaraportin karttaa (kiitos T.O:lle esillepanosta verkkoon) niin siitä saa käsityksen että pahasti menevät päällekkäin.

Jos kokonaan päällekkäisyykisltä haluttaisiin välttyä niin veden päälle pitäisi asunnot lähes kokonaisuudessa rakentaa?

Mitenkä muuten lie hakemuksen laita Länsi-Suomen Vesioikeuteen? Sehän väistämättä tarvitaan kun merellekin rakennetaan. Onkohan sitä jopa haettu? Kauanko käsittely kestää? 2 v?

 
At 9:28 ap., Anonymous Obscurantti said...

Arvoisat keskustelijat
Sanomalehti Pohjalaisen hillitty journalismi pani tänään 7.6 palikat paikalleen tässä keskustelussa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Heikki Kouhin (kok)mukaan asuntomessualue ei uhkaa liito-oravan elinaluetta.

Mainio oli myös viittaus korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Hallbergin lausuntoon, jonka mukaan liito-orava ei voi haitata järkevää rakentamista.

Kouhin haastattelusta käy myös selville, että ainoastaan valitukset voivat viivyttää asuntomessujen saamista Vaasaan. Jopa aiheetonkin valitus saattaa kaataa hankkeeen.

No, ainkaan Tapio Osala ei voi tällaista valitusta allekirjoittaa, sillä hän on tällä sivustolla ilmoittanut, että "ei sinänsä vastusta asuntomessuja"

Eli karavaani kulkee, vaikka koirat haukkuu.

Sinänsä hieno asia, että kaupunkiin on saatu tällainen kaupunkiblogi, missä voi tunteitaan tuulettaa. Nyt vain toivoisi että myös päättäjät löytävät nämä keskustelut.

Liito-oravakeskustelu on tosin ollut melko yksituumaista, mutta se johtunee tämän sivuston huonosta tunnettuudesta.

Obscurantti

 
At 9:45 ap., Anonymous Anonyymi said...

Valitus tulee IHAN VARMASTI ja hanke kaatuu siihen!!!

 
At 9:48 ap., Anonymous Anonyymi said...

Ei tosiaankaan riitä, että vain pesäpuut jätetään pystyyn. Tämä alue on merkittävä liito-oravan kannalta nimenomaan sen antaman suojan vuoksi (ja tietysti sen takia, että alueella on monipuolista puustoa). Myös liito-oravan kulkureitti on turvattava, sillä jos se hävitetään niin heikennetään sen lisääntymis- ja levähdyspaikkoja!

 
At 9:50 ap., Anonymous Big-Bang said...

Obscurantille siitä tunnettudesta.

Et kai vain kuvittele, että Pohjalainen tai Vasabladet kirjoittaisi tästä saitista jotain. Ei koskaan. Nehän kokee tällaiset kilpailijaksi.

Ns. suuressa maailmassa lehdet seuraavat tarkkaan kaupunkiblogeja ja kommentoivat sekä lainaavat niitä tai perustavat oman blogin niin kuin Aftonbaldet, mutta ei tällaisessä tuppukylässä.

 
At 9:52 ap., Anonymous Anonyymi said...

Sillä mitä mieltä Kouhi, Hallberg tai Osala ovat tästä asiasta on merkityksetöntä.
Merkitystä on sillä kuinka valtion piirihallintoviranomaiset tulkitsevat lakia.
Jos joku valittaa asiasta niin silloin asian lopullisesti ratkaisee vasta KHO - tai vesiasissa VHO.
Mielenkiintoinen case ja saitti joka tapauksssa.

 
At 10:11 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kyllähän alueella on voimassa Suvilahti-Risön osayleiskaava - ministeriössä sitä tosin ei ole hyväksytetty, mutta kaupunginvaltuustossa kuitenkin. Kyseisessä osayleiskaavassa tulevalle messualueelle on kaavoitettu kerrostaloja "torin" rantaan ja pientaloja Kuparisaareen. Myös täyttöjä merelle ja niihin virkistysalueita on kaavaan merkitty. Koko Vaasan yleiskaavan on tarkoitus valmistua ensi vuoden aikana.

Minusta rantarakentaminen tällä alueella ei välttämättä merkitse rantaraitin tai liito-oravien menettämistä. Tarvitaan vain hyvää suunnittelua. Alueella on kaikki mahdollisuudet kehittyä upeaksi messualueeksi. Suvilahden lähiöuudistus, ruoppaustyöt sekä virkistysreitin rakentaminen osittain saarten kautta tekisivät alueesta omaleimaisen ja siksi hyvän messualueen!

 
At 10:41 ap., Anonymous Polkupyörämies said...

Minua innostaa erityisesti Suvilahden lähiöuudistus. Suvilahden kujat, kujanteet, "raitit" ja niitä ympäröivät talot ja viheralueet ovat mielikuvitusta kutkuttava kokonaisuus.

Nyt vain pitäisi saada suvilahtelaiset ja siellä olevat taloyhtiöt ja omistajat asialle.

Rempaamalla, korjaamalla ja parantamalla alueesta on mahdollista kehittää Suomen oloissa ainutlaatuinen asuinalue.

Se työ vain pitäisi aloittaa jo nyt.

Yksi ongelma lienee se, että alueen väestö vanhenee eli käy pihimmäksi ja ajattelee enemmän hautaa kuin tulevaisuuta.

Lisäksi Suvilahatiseeura lienee vain jonkinlainen keskustelukerho kun se voisi olla myös toimija.

 
At 10:56 ap., Anonymous Anonyymi said...

Suvilahtiseuran toimintaa voi jokainen arvioida itse menemällä seuran nettisivulle, jonka löytyminen on muuten kiven alla.

Entinen suvilahtelainen:

http://www.suvilahtiseura.net

 
At 1:03 ip., Anonymous Harju said...

Löysin tämän paikan vasta nyt kaverin vihjeen perusteella. Luin jokaisen postauksen tästä orava-aiheesta. Todella mielenkiintoista.

Jos olen ymmärtänyt oikein niin tämä on yksityisen ihmisen ylläpitämä kotisivu tai blogi?

Ihan hyvä juttu, mutta miksi joku viitsii raapia uusia juttuja monta kertaa viikossa?

Siinä olen samaa mieltä, että Vaasaan tarvitaan jonkinlainen keskustelupaikka. Se on kai sitten tämä.

 
At 10:38 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ensikertalainen myös tällä Asuntomessukohun takia. Olis kiva päästä itse myös esittämään aiheita mistä kesksutella.

Tuota ykköjuttua ihmettelen. Kuinka Kouhi pääsi "etusivulle" omalla jutulla? Onks tää joku kokkareiden saitti? Onko Osala blokeerattu?

Miksiköhön Kouhi yleensä hyökkää Osalaa vastaan? Olisi vastannut vaan asiallisesti - väähän limbo juttu.


Onkohan pienelle piirille kerrottu enemmän kuin kansalle? Missä on kartta messualueesta? Sitä ja oravakarttaa vertailemallahan voisi kukin vedelle omia johtopäätöksiä.

No - hyvä saitti - jos ei ole siis puolueellinen. Toi Kouhin naama vähän kyllä kuvottaa etusivulla.

 
At 11:18 ip., Anonymous Anonyymi said...

On kyllä Kouhilta hävytöntä väittää, että liito-oravaesiintymä olisi suunnitellun asuntomessualueen ulkopuolella, kun juuri sinne keskeisimpään liito-orava-alueeseen oli suunniteltu omakotialue. Toteutuvatko messut nyt sitten ilman näitä omakotitaloja?! Kysynpä vaan. Vai onko niille keksitty uusi paikka?

 
At 1:04 ap., Anonymous Anonyymi said...

Missä on messualueen kartta? Olisi kiva verrata sitä liito-oravaraporttiin. Näkis vähän kuka puhuu puppua täällä.

 
At 11:43 ap., Anonymous Anonyymi said...

Jes jes jes! Todella hyvä ettei tullu mitään asuntomessuja Suvilahden rantoja pilaamaan!!!!!

 
At 10:39 ip., Anonymous Anonyymi said...

TapioOasla.com sivuilta löytyy molemmat kartat.

Eipä taida tulla omakotitaloja lainkaan asuntomessuille... tai sitten ne on ponttoonien varassa uivia!

 
At 1:21 ip., Anonymous Anonyymi said...

liito-osala ja osala bin laden. sama vai eri mies?

 
At 9:52 ip., Blogger Blog World said...

A dying man needs to die, as a sleepy man needs to sleep, and there comes a time when it is wrong, as well as useless, to resist.
Stewart Alsop- Posters.

 

Lähetä kommentti

<< Home