Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!



Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


tiistaina, toukokuuta 31, 2005

Vaasan kauppatori

Miksi tori näyttää autiolta ja tyhjältä?
Ei ole hölmömpää kuin pieni myyntipöytä keskellä valtaisaa toria.
Ensimmäinen vastaus kuuluu tietysti, että ”koska tori on autio ja tyhjä”. Mutta se on vain osa totuutta. Kaikki näyttäisi paljon paremmalta jos torikauppiaat vain suostuisivat asettumaan yhteen ryppääseen alatorin varrelle.

Ei ole hölmömpää näkyä valtaisalla torilla kuin yksi pieni myyntipöytä keskellä toria ja sekin ilman myyjää. Tyhjän torin ylittäminen vain saadakseen kukkia tai puoliskan kaalia, on monelle aivan liian iso asia.

Eihän marketeissakaan tavarat ole siroteltu sinne tänne, vaan kahvipakettien vieressä ovat sokeripaketit, teepaketit ja vaikkapa keksit.

Torin syvällisempää elämää tuntevat, tietävät mistä on kysymys. Torikauppiaat eivät tule toimeen keskenään ja ovat saamarin kateellisia toisilleen sen asemasta että ryhtyisivät yhteistyöhön. Ehkä juuri siksi he ovat vain torikauppiaita.

Kaupungin tulisi pakottaa torikauppiaat tiiviimmin yhteen. Siitä seuraisi tietysti ”sota ja veriset vaateet” pariksi viikoksi, mutta loppujenlopuksi kaikki olisivat tyytyväisiä. Torikauppiaisiin ei pure muu kuin pakko ja nälkä.

23Kommenttisi:

At 12:17 ip., Anonymous Anonyymi said...

Torikauppiaat olivat toriparkin ensimmäisen rakennusvaiheen aikana yhdessä Hovioikeunpuistikon varrella ja kauhen murinan jälkeen kaikki olivat tyttyväisiä.

Onko ne kokemukset nyt unohtune?

 
At 1:30 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kävelykadusta tulee hieno, mutta tori on surkeassa kunnossa.

Ensinnäkin nupukivet pitäisi vaihtaa laatoiksi. Toiseksi Maipin hirvittävä mökkirumilus ja Alataorin ja Vaasanpuistikon kulmassa oleva kahvivaunui tuli poistaa torilta.

Puhe valkoisista muovituoleista on totta. Ne ovat kammottavia.

Olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa, että torikauppiaat on pantava järjestykseen ja yhteen nipuun Alatorin reunaan ja siitä sitten keskemmälle jos kauppiaita riittää.

 
At 5:38 ip., Anonymous Anonyymi said...

Toria olisi keinolla millä tahansa "pienennettävä". Yksi keino olisi rakentaa torille joko Vaasanpuistikon tai Ylätorin varteen myymälärivistö, jossa olisi kahvila, kukkakauppa, kaupungin infopiste ja vaikkapa pikaruokamyymälä.

 
At 6:45 ip., Anonymous Anonyymi said...

Miksi Vaasan kauppatorilla ei ole savukalaa, silakkaa ja siikaa?

 
At 6:57 ip., Anonymous Anonyymi said...

on sitä kadotettu muutakin kuin torikauppiaita....

http://kotisivu.mtv3.fi/tahde/

 
At 7:26 ip., Anonymous Anonyymi said...

Voisiko ajatella että Vaasassa olisi torikauppiaille myös kiinteitä toripöytiä. Näin ainakin osa kauppiaista saataisiin atiiviimpään muodostelmaan?

 
At 8:41 ip., Anonymous Anonyymi said...

Torille pitäisi istuttaa enemmän puita ja asentaa esim. leikkipuisto lapsille, niin sitä kautta torimyyjille jäisi automaattisesti pienempi tila

 
At 9:20 ap., Anonymous Anonyymi said...

Ajatus lapsiparkista ei ole hullumpi. Keskelle toria voisi rakentaa jonkinlaisen istuskelualueeen, vaikka sen "lapsiparkin" läheisyyteen.

 
At 12:25 ip., Anonymous Anonyymi said...

Yksi torin suurimmista ongelmista on nupukivetys, joka on epätasainen ja täysin mahdoton esimerkiksi jos on korkokengät.

Torilla pitäisi olla laatoitus, joka jakaa torin erilaisiin sektoreihin. Perusratkaisu on pysty- ja poikkilinjat jotka "lokeroivat" torin erilaisiin toiminta-alueisiin, niin että kaikki tietävät mitä tapahtuu missäkin.

Tässä voidaan käyttää erilaisia- ja erivärisiä kivimateriaaleja.

Nupukivet eivät sovi enää moderniin kävelykatuun.
Leena

 
At 9:48 ap., Anonymous Anonyymi said...

Yksi pieni huomautus: Vaasan torilla ei muistaakseni ole nupukiviä. Nupukivi on kooltaan jostain tennispallon ja lentopallon väliltä ja kutakuinkin pyöreä. Nupukivettyjä katuja ja toreja oli ainakin vielä 50 - 60 -lukujen vaihteessa, varmaan myöhemminkin.

 
At 10:45 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kukahan näitä hulluja päätöksiä tekee Vaasassa? Eikä koskaan kysytä asukkaiden mielipidettä. Esim. nupukivien käyttö torin päällysteenä kuulosti todella typerältä ajatukselta, kun siitä lehdestä luin ennen torin remonttia. Mutta eipä vaan kukaan vaasalainen siitäkään asiasta kaupungin päättäjiä kritisoinut. Itse ne onneksi torilla liiku kuin korkeintaan pari kertaa vuodessa.

 
At 12:38 ip., Anonymous Anonyymi said...

Vaasalaisen legendan mukaan toriparkin ensimmäisen rakennusvaiheen aikana Vaasasa oli jopa ns. nupukivipuolue, joka perusteli nupukivet sillä, että C.C.G. Mannerheim on astelleut Vaasan nupukivillä.

Kannattamalla nupukivipuoluetta kunnallisneuvos Raimo Rauhala varmisti uudelleenvalintansa kaupunginvaltuustoon.

 
At 2:07 ip., Anonymous Anonyymi said...

Vilkas torikauppa ja helppo liikkua kuuluvat ilman muuta yhteen. Tämän eteen pitäisi tehdä jotain.

Lisäksi torille tulevan esiintymislavan eteen voisi suunnitella jonkinlaisen nousevan katsomon tai puoliamfiteatterikatsomon eli siis nousevan puoliskaympyrän muotoisen katsomon kasän ajaksi.

Olisiko se niin, että esiintymislava saadaan vasta ensi vuonna?

 
At 2:54 ip., Anonymous Anonyymi said...

Torin keskelle Havis Amandan mittasuhteet omaava suihkulähde ja sen ympärille penkkejä ympyrään. Siinä ratkaisu torin pienentämiselle.

 
At 9:39 ap., Anonymous Anonyymi said...

Hei!

Kaipaan kunnollista Vaasan tapahtumakalenteria, joka kokoaisi kaikki tapahtumat siipiensä suojaan. Tällä hetkellä ei kaikkea tapahtumaa löydä kätevästi mistään netissä.

 
At 12:20 ip., Blogger Tapio Parkkari said...

Hieni idis tänään la. 18.6 Pohjalaisessa. Torille uusia rakennuksia, Yes!

 
At 1:24 ip., Anonymous Anonyymi said...

Joku on jossakin luvannut, että torille tulee ilmoitustaulu, joka hoitaa homman.

 
At 6:41 ip., Anonymous Anonyymi said...

jep..torille(bussipysäkkien paikoille suunnilleen) tosiaan ollaan suunniteltu kaupparakennuksia..Niihin tulisi sekä firmojen konttoreita että paljon kauppoja..Tosi hyvä idea, ja hienoilta näytti...Ne tosiaan saisivat torin vähän pienemmäksi..ja kaupathan toisivat enemmän väkeä Vaasaan..:)..kunpa vain kaupunki nyt sallisi niiden rakentamisen..toivotaan..

 
At 2:42 ip., Anonymous Anonyymi said...

Tampereen Tammelan torilla on osa alueesta tavallisilla torimyyjillä. Osa alueesta taas on kirpputorimyyntiä varten, ja sillä alueella on valmiit tukevat pöydät. Torimyyjät sen sijaan käyttävät omiaan, osalla heistä on muu järjestely kuin pöytä. Hyvin tuntuu toimivan, tori on tiivis ja järjestyksessä. Sieltä kannattaisi käydä kyselemässä, miten homma kulissien takana toimii.

 
At 11:31 ap., Anonymous Anonyymi said...

Very interesting site :) You can find more information at :
arbitration debt elimination
consolidation debt lead
debt elimination science
consolidation debt mortgage re
calculator debt repayment
recovery of bad debt accounting
debt dissolveyourdebt.com financial recovery reduce
Hope it will always be alive! THE END :)

 
At 4:41 ap., Anonymous Anonyymi said...

vblfpyi ehy mljvl adult models

vkcey!

mgcst uyqefu btn cumshot

 
At 7:18 ip., Anonymous Anonyymi said...

nssf msoli [URL=http://www.bigtits234.com]bigtits234[/URL] pdyqzb o sz n jlm

 
At 2:01 ap., Anonymous Anonyymi said...

uwfd aanvk xnxx rrtjxi a dr y uwq

 

Lähetä kommentti

<< Home