Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


perjantaina, toukokuuta 27, 2005

Vankilan myymälä

Takorautaa ja puutöitä mökille ja lahjaksi

Vaasan vankilan tuotteet ovat mainio vaihtoehto tuliaisin miettivälle.
Vaasan lääninvankilan myymälän valikoimiin kuulu kymmenittäin erilaisia metalli- ja puutuotteita. Kaikissa näkyy ja tuntuu käden jälki. Varsinkin taotut tuotteet hivelevät silmää ja mieltä. Myymälän valikoimiin kuuluu myös muiden vankiloiden valmistamia tuotteita kuten puutarhakalusteita, lasten kalusteita, kirjahyllyjä ja paljon muuta.

Varastonhoitaja Markku Karjala sanoo, että Vankilan myymälässä käy tasainen asiakasvirta. Karjala on työskennellyt vankilan myymälässä 2,5 vuotta.

Sanat: Vaasan lääninvankilan vankilamyymälä, vankilatuotteet, vankilan myymälä

Lahjaksi ja kotiin vietäväksi
Vaasan lääninvankilassa valmistetut tuotteet sopivat erittäin hyvin lahjaksi mökkiläiselle tai omakotirakentajalle. Esimerkiksi taotut ovenrivat, ovenkolkuttimet, lukkosalvat ja lyhdyt poikkeavat tehdastekoisista. Vankilan tuoteissa on käden jälki.

Yksi silmiin sattuneista erikoisuuksista on hybridi savustusuuni, ei tosin Vaasassa valmistettu. Hybridin savustusuunista tekee se, että uunilla voi savustaa, grillata, halstrata, paistaa lättyjä ja keittää. Lisävarusteeksi sopii loimulauta. Hintaakin kertyy n. 250 euroa.

Metallitöiden lisäksi myynnissä on paljon puutöitä, joista massiiviset leikkuualustat vievät heti huomion. Huomiota kiinnittää myös vankkatekoiset puutarhakalusteet.

-Ne ovat kalliimpia kuin marketeissa, mutta taatusti laatutyötä ja kestävät isältä pojalle, opastaa Markku Karjala.

Omien piirustusten mukaan

Vaasan lääninvankilassa valmistetaan myön tilaustöitä asiakkaaan piirrustustenja mittojen mukaan puusta ja metallista. Markku Karjala vihjaa, että tällä konstilla voi helposti erottautua massasta.

-Tuotevalikoimissa on mm. tv-tasoja,keittiön pöytiä ja tuoleja. Teeemme mittojen mukaan mm. kipinäverkkoja ja takan tai uunin eteen tulevia kipinäalustoja mittojen mukaan tai vaikkapa persoonallisen piipunhatun mökille tai omakotitaloon.

-Aina kannattaa kysyä ja ehdottaa. Myös huonekalujen entisöinti kuuluu palveluihin, sanoo Karjala.

Vangit
Vankilan työhuoneeseen valitaan vankilaviranomaisten mukaan ”sopivat” ja sellaiset, joilla on aikaisempaa kokemusta puu- ja metallityöstä. VAnnkien palkka on jaoteltu kolmeen osaan, jonka vvankeinhoitilaitos on määritellyt. Se ei ole kovin paljon, muatta jotain kuitenkin. Myynnin perusteella eivät vangit palkkaansa nosta.

Vaasan vankilan myymälä on avoinna kesä-heinäkuusa ma-pe klo. 9-17.00. La 28. 5, 4.6, 11.6 ja 18.6 klo. 10-14.00.

Vankilatuottet
http://www.vankeinhoito.fi/

Ota kantaa ja anna palaa! Klikkaa alapuolella olevaa comments linkkiä ja jätä mielipiteesi kommenttialueelle.Voit lähettää jutun myös kaverillesi klikkaamalla kirjekuoren kuvaketta.

4Kommenttisi:

At 12:38 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kävin oikein katsomassa. Hienoja hommia. Varsinkin tuo mitä sanoit hybridiksi. Se oli vain aivan liian kallis.
Pentti

 
At 7:47 ip., Anonymous Anonyymi said...

Minusta vankien pitäisi saada provikkaa menestyvästä tuotteesta. Tälla tavoin kasvaisi hiukan "pääomaa" vapautumista varten.

 
At 1:36 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ei ole muuten lääninvankilasta kyse, vaan kyse on pelkästään Vaasan vankilasta - tuo lääni etuliite katosi lääniuudistuksen myötä.

 
At 9:46 ip., Anonymous Anonyymi said...

"Minusta vankien pitäisi saada provikkaa menestyvästä tuotteesta. Tälla tavoin kasvaisi hiukan "pääomaa" vapautumista varten."


Ei todellakaan tarvitse saada. Johan heitä elätetään yhteiskunnan varoilla tekemistään rikoksista jotka nekin ovat maksaneet yhteiskunnalle.

 

Lähetä kommentti

<< Home