Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!



Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


torstaina, toukokuuta 19, 2005

Ryhdy palstaviljelijäksi

Kaupunki vuokraa palstoja multasosrmille
Vaasan kaupunki vuokraa vuosittain viljelypalstoja kaupunkilaisten käyttöön viidessä eri paikassa ympäri kaupunkia. Palstojen vuokraus aloitetaan aina toukokuun aikana ja asiakas tulee vuokrausajan alkaessa Kansalaisinfoon katsomaan ns. vapaat viljelypalstat.

Palstoja on voinut kysellä ma. 18. 5 alkaen. Vapaiksi viljelypalstat tulevat sillä periaatteella, että edellisen vuoden vuokraaja jättää laskun maksamatta ja viljelypalsta siirtyy vapaisiin. Asiakkaalle annetaan sen alueen kartta käteen ja hän menee paikanpäälle ja tarkastaa palstan, josta hän on kiinnostunut.

Jos palsta täyttää odotukset, hän tulee takaisin Kansalaisinfoon ja maksaa vuokraushinnan 11,60 €. Viljelypalstat ovat yleensä yhden aarin kokoisia, mutta joitakin isompiakin löytyy.

Kun palstat tulevat vuokralle ensimmäistä kertaa kaupunki muokkaa kaikki palstat. Tämän jälkeen kaikki muokkaukset tapahtuvat vuokraajan toimesta. Palstoille ei saa tehdä mitään kiinteitä rakennelmia kuten kasvihuone tai vastaava.

Palstoille ei saa jättää muovi- tai maatumatonta jätettä. Palstanviljelijä on velvollinen korjaamaan jätteet alueelta pois. Kasvijätteet on hyvä kompostoida omalla palstalla!

Alunperin oli tarkoitus, että palstoilla kasvatetaan vain yksivuotisia kasveja eli perunaa, pikkuvihanneksia, juureksia ja kukkia. Käytäntö on kuitenkin lipsunut melkoisen paljon, sillä nyt alueilla kasvaa monivuotisia kasveja kuten viinimarjapensaita, raparperiä, ruohosipulia, jopa omenapuitakin on nähty palstoilla.

Tämä on yksi syy siihen, ettei kaupunki voi enää suorittaa kaikkien palstojen jokavuotista muokkausta. Kysy kansalaisinfosta: 06-3251 550.
Ota kantaa ja anna palaa! Klikkaa alapuolella olevaa comments linkkiä ja jätä mielipiteesi kommenttialueelle.Voit lähettää jutun myös kaverillesi klikkaamalla kirjekuoren kuvaketta.

4Kommenttisi:

At 11:28 ip., Anonymous Anonyymi said...

Suvilahdessa on ollut vielä tilaa palstoilla. Ojasta voi saada keväällä kalankin....

Kiitos muuten Tapio Osalalle Suvilahden viljelypalstan järjestämisestä!

 
At 7:23 ap., Anonymous Anonyymi said...

Olisiko Vaasassa tarvetta vanhantyyliselle siirtolapuutarhalle?

Jos tarvetta tällaiselle olisi, niin missäköhän se voisi sijaita?

Aluelle pitäisi olla helppo päästä ja siellä pitäisi olla vesi- ja viemäröintiasiat kunnossa.

Kiinnostunut

 
At 12:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Vanhantyylisessä siirtolapuutarhassa olisi ainakin se hyvä puoli, että siellä saisi työkalunsa turvaan. Palstoilla nimittäin tehdään jonkin verran ilkivaltaa. Siirtolapuutarhassa myös oleillaan enemmän, eli valvontaakin tulee luonnostaan. Ja onhan sellainen puutarha kauniskin.

Viemäröinti ei ole ongelma. Alueellahan voi olla vessa vain huoltorakennuksessa, vaikka joka plätillä olisi vesipiste. Sen sijaan kulkuyhteydet ovat tässä kaupungissa ongelma ainakin autottomalle. Siitä vain karttaa katsomaan... Tai sitten marssi tekniseen toimeen kysymään, miten ja missä voisi onnistua. Muita kiinnostuneita voisi kysellä lehtien kautta, ja www.siirtolapuutarhaliitto.fi auttaa alkuhommien kanssa.

Olisiko muuten kellään ideoita ilkivallan vähentämiseen? Siis muita kuin alueen aitaaminen ja lukitseminen?

 
At 9:54 ip., Anonymous Anonyymi said...

Vanhantyylistä siirtolapuutarhaa kannatetaan myös täällä. Kuten jo aikaisemmin kommentoitiin, puutarhassa oleskelua voisi nauttia enemmän.

Toivottavasti joku lähtisi ajamaan kyseistä asiaa eteenpäin.

 

Lähetä kommentti

<< Home