Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


maanantaina, toukokuuta 23, 2005

Arvokiinteistöt myyntiin

Sijoittajille luvassa mojova potti
Vesiylioikeuden tyhjäksi jäänyt arvokiinteistö ei kiinnosta Vaasan kaupunkia Valtion Senaatti Kiinteistöt myy kaksi Vaasassa sijaitsevaa arvokiinteistöä – entisen lääninmittauskonttorin Rantakadulla ja entisen ruotsinkielisen tyttölyseon Kirkkopuistikolla.. Mikäli Suomen Pankin kiinteistön malli toteutuu, saavat sijoittajat mojovan potin pilkkahinnalla. SP:n mallilla tarkoitan sitä, että hyvän kohteen saa valtiolta halvalla jos antaa ajan tehdä työtä puoleastaan.

Myytävistä kiinteistö ehdottomasti mielenkiintoisin on entinen vesiylioikeuden virastotalo Rantakadulla. Tämä vuonna 1912 valmistunut arvokiinteistö on suojeltu.

Kaupunkia ei kiinnosta
Vaasan kaupunki ei ole kiinnostunut kummastakaan kiinteistöstä, vaikka molemmat vastaavat kovasti mielikuvaan Kuula-opiston toimitiloista. Sen sijaan Vaasan kaupunki on lehti-ilmoituksen mukaan ilmoittanuat pyrkivänsä myötävaikuttamaan siihen, että suojeltujen rakennusten tulevaisuus voitaisiin turvata arvonsa mukaisella tavalla myös omistaja vaihdoksen tapahtuessa.

Selväkielelle muutettuna tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi HOP:n arvokkaiden tilojen muuttuminen pizzakeisarin konttuuriksi ei enää pääsisi toistumaan.

Sijoittajat kiinnostuneet
Nimimerkki vaasalaisen hankkimien tietojen mukaan molemmat kohteet kiinnostavat sijoittajia. Sijoittajamallin mukaan vesiylioikeuden rakennukseen tulisi konttoritiloja ja asuntoja ja entisen ruotsinkielisen tyttölyseon tiloihin konttoritiloja ja mahdollisesti työpajoja. Työpaja toiminnasta vastaisi nykyisinkin vastaavaa toimintaa harjoittava taho.

Tämä kaikki on tietysti vain spekulaatiota saatavissa olevien niukkojen tietojen pohjalta.

Erään kiinteistöalaa hyvin tuntevan, mutta nimettömänä pysyttelevän asiantuntijan mukaan, yksi mahdollinen kiinnostunut saattaa olla Schaumannin säätiö, jolla on jo entuudestaan kokemusta arvokiinteistöjen hankkimisesta pilkkahinnalla.

Schaumannin säätiön malli perustuu olettamukselle, että valtio on päättänyt päästä kiinteistöistä eroon hinnalla millä tahansa, mikä tarkoittaa huomattavasti käyvän hinnan alittavaa kauppahintaa.
Ota kantaa ja anna palaa! Klikkaa alapuolella olevaa comments linkkiä ja jätä mielipiteesi kommenttialueelle.Voit lähettää jutun myös kaverillesi klikkaamalla kirjekuoren kuvaketta.3Kommenttisi:

At 7:37 ip., Anonymous Anonyymi said...

Österbottens Förbund'ille tässä olisi ollut upea paikka mutta kuinkas ollakaan ruotsalainen pääoma löysi hyvän vuokralaisen.

Schaumannin säätiö vuokrasi Vasabladetin tyhjäksi jääneet tilat Hietasaarenkadulla siis veronmakasajille, joiden rahoilla se Österbottens Förbund pyörii.... Niin, mitkähän piirit molempia hallitsee?

(Ruotsinkeilienemmistöisestä ÖB:stä käytetään myös joskus nimitystä Pohjanman Liitto)

 
At 6:42 ap., Anonymous Anonyymi said...

Vanha totuushan on, että raha- ja valta keskittyvät. Ruotsinkielisen päämän valta ulottuu ja ketjuuntuu Schaumannin säätiön, monen muun säätiön, Åbo akademin, Pohjanmaan liiton jne. kautta.
Vaikka linkitys ei olisi suora niin se tapahtuu samojen ihmisten kautta.

 
At 8:07 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kukahan se kiinnostunut sijoittaja mahtaa olla? Airaksisen Pekka, vai?
Pekkahan sai Postitalon läheas ilmaiseksi sen arvoon verrattuna.

Kuulin juuri, että valtion Kapiitteli, joka omistaa Senaatti kiinteistöt yhtiöistetään ja myydään sijoittajille.

Näin valtio pääsee eroon painolastistaan, mutta siirtää samalla sijoittajille miljoonia ilmaista rahaa - siis meidän rahaamme.

 

Lähetä kommentti

<< Home