Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


lauantaina, toukokuuta 28, 2005

Vaasan oikeustieteellinen

suosii ansiotta ruotsinkielisiä

Suomi24 Vaasa osuudessa on mielenkiintoinen postaus, missä väitetään että ruotsinkieliset opiskelijat saavat ansiotonta etua pyrkiessään Vaasan oikeustieteelliseen.

” ..kielikiintiöiden avulla heikommin menestyneet ruotsinkieliset vievät koulutuspaikan paremmin menestyneiltä suomenkielisiltä.”, kirjoittaa nimimerkki ”Röyhkeyden huippu”.

Kirjoittaja on todella tuohtunut:

” Heikommin menestyneiden ruotsinkielisten sisäänpääsy yliopistoon varmistetaan kohdan 1) lisäksi vielä kielikiintiöjärjestelmällä. Sisään otetaan TASAN YHTÄ PALJON MOLEMMISTA KIELIRYHMISTÄ eli ruotsinkielisillä on 50 %:n kielikiintiö.

Voiko tasa-arvoa vielä räikeämmin loukata kaksikielisessä maassa, jossa molempien kieliryhmien pitäisi saada sama kohtelu? "

Lainaus sivulta:
"Alemmat pääsyvaatimukset osoittavat, että ruotsinkielisten heikompi ymmärtämisen taso on virallisestikin todettu. ”Kielikiintiö loukkaa yhdenvertaisuutta.” (Oikeuskanslerin lausunto HS 20.5.92.)

Ruotsinkielisten oikeustieteen opiskelijoiden kiintiötä Helsingin yliopistossa nostettiin 20:stä 30:een. Kantelussaan oikeuskanslerille ainejärjestö Pykälä ry korosti, että lähes 200 karsiutunutta suomenkielistä pyrkijää sai enemmän pisteitä kuin heikoin opiskelupaikan saanut ruotsinkielinen. "

Suomi24

6Kommenttisi:

At 10:26 ip., Anonymous Anonyymi said...

Eikös kyse ole nimenomaan kaksikielisestä opetuksesta. Ruotsinkielisistä juristeista on huutava pula ja siksi heillä on oma kiintiö. Täten saatiin kaksikielisyyden livulla myös suomenkielistä juristikoulutusta Vaasaan. Hyvä juttuhan tuo on meille suomenkielisillekin - nyt kyllä haukutaan väärää puuta!
(onhan Vaasaan silti huomattavasti helpompi suomenkielisenkin päästä kuin Hesan oikikseen)

 
At 1:30 ip., Anonymous Anonyymi said...

Jos kysymys on todella siitä, että näin varmistetaan myös ruotsinkiaelisten oikeusturva, on asia ok.

Mutta on myös vahvoja näyttöjä siitä, että ruotsinkieliset ylioppilaskokelaat pääsevät helpommalla.

 
At 6:39 ip., Anonymous Anonyymi said...

Tyttärelläni oli enemmän pisteitä kuin läpi menneillä ruotsalaisilla, mutta ei
päässyt. Systeemissä tosi paljon mätää!
T: pettynyt äiti

 
At 6:43 ip., Anonymous Anonyymi said...

Esimerkiksi ruotsinkieliseen kauppatiteelliseen opetukseen pääsee paljon heikommin eväin kuin vastaavaan suomenkieliseen.

Asiaa auttaa jos vanhemmat ovat tunnetuja RKP:läisiä tai istuvat ruotsinkilisten säätiöiden halliatukissa.

 
At 5:12 ip., Anonymous Anonyymi said...

no enpä usko, että pitää paikkaansa. esim. hankkeniin on huomattavasti helpomi päästä kuin vaikkapa HSE:hen. Ja sitten vielä sellanen asia, että opetteleppa kirjoittamaan ja laittamaan ne kirjaimet oikeaan järjetykseen ennen kuin kirjoitat näille palstoille.
Kiitos.

 
At 11:41 ip., Anonymous Anonyymi said...

höpö höpö.. pettyneen äidin ja muiden pitäisi tietää myös, että suomenkielisillä ja ruotsinkielisillä on eri pääsykoekirjallisuus, joten pisterajoja on vaikea verrata.

 

Lähetä kommentti

<< Home