Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


torstaina, helmikuuta 24, 2005

Anarkistit Vaasassa

Tapaamisen teemana ekoanarkismi

Vaasassa järjestetään 25-27. 2. 2005 anarkistitapaaminen. Tapaamisen teemana on ekoanarkismi. Kokouksia järjestetään ainakin Järjestötalolla. Biletys on Kubi 25:ssa. Tilaisuuteen on tulossa väkeä muualtakin kuin Suomesta.

Liikettä hiukan googlettaen pääsee nopeasti käsitykseen, millaista porukkaa nämä anarkistit oikein ovat.. Toisaalta – tietämättä heidän sisäisestä organisaatiostaan – voi joistakin kirjoituksista päätellä, että isompaan joukkoon, mahtuu myös äkkivääriä mielipiteitä.. Näitä tullaan ilmeisesti kuulemaan myös Vaasassa kun eläinaktivistit pääsevät ääneen.

Myös Vaasassa toimii anarkistien paikallisyhdistys. Sen läheisiä liittolaisia ovat Antifa 65, Aseistakieltäyttyjäliiton Vaasan osasto, Oikeutta eläimille ja Vegaaniliiton paikallisosasto. Osastoilla ei ole omaa vaasalaista nettisivua, vaan yhteydenotto ja rekrytointi tapahtuu sähköpostilla tai puhelimitse. Joukko on vähäinen ja se on kokoontunut ainakin Klubi 25:n yläkerrassa.

Anarkistit ovat hyvissä ajoin virittäytyneet tunnelmaan ja postailleet Vaasan tapaamisen tiimoilta omilla sivuillaan:
Anarkistitapaaminen

Anarkismi on ideologiana monitahoinen, ja sitä on vaikea määritellä lyhyesti. Yleistettynä voisi sanoa, että anarkismi on vapauden aate, joka ei hyväksy auktoriteettia missään muodossa

Helsinkiläinen Anarkistinen toiminta on omilla nettisivuillaan julkaisut toimintaperiaatteensa. Periaateohjelman kohta kolme, sisältää toiminnan keskeiset kohdat:

3: Järjestö kannattaa kaikkien ihmisten tasa-arvoa yhteiskunnalliseen asemaan, sukupuoleen, etniseen taustaan, seksuaaliseen suuntautumiseen, poliittisiin tai uskonnollisiin mielipiteisiin tai mihinkään muuhunkaan henkilökohtaiseen ominaisuuteen katsomatta. Myös luonnon moninaisuuden puolustaminen, elinympäristön viihtyisyyden kehittäminen ja eläinten oikeuksien huomioonottaminen kuuluvat järjestön periaatteisiin.

Anarkistinen toiminta

Toiminnan laajuusSuomalaisten anarkistien toiminnan laajuutta on vaikea arvioida liikkeen ulkopuolelta. Jotain toiminnasta kertoo se, että anarkisteilla on oma nettimyymälä ja oma äänenkannattaja. Anarkistien nettimyymälään pääset TÄSTÄ: Anarkistien äänenkattaja on Kapinatyöläinen Anarkisteilla on myös Nettikirjasto

Anarkistifoorumi
Anarkistit tulevat todennäköisesti käymään kiivasta ideologista keskustelua omalla foorumillaan.. Keskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä sähköpostilla. Tämä saattaa merkitä näkymätöntä keskustelua muille kuin rekisteröityneille. Anarkistifoorumin osoite on tässä:

Syvällisempää tietoa suomalaisesta anarkismista ja liittolaisista saat AnarkismiWikissä: Anarkismisävytteistä keskustelua käydään myös PunkFoorumilla: Muita vertais- tai liittolaissivuja ovat mm. Elänten vapautuksen uutispalvelu: ja Toimintakalenteri sekä sen kautta avautuvat resurssit:

Mitä tuo tapaamisen teemana oleva ekoanarkismi tarkoittaa? Tässä saattaa olla vastaus.

Mitä anarkismi ei ole:
Google ekoanarkismista:

Huomaa myös tämä
Lisää sisältöä ääriliikkeiden mm., anarkistit ja eläinaktivistit, tutkimiseen saa kun tutustuu Suojelupoliisin tutkija Mari Kallialan tutkimukseen ja sen julkistamisen aiheuttamiin reaktioihin. Kallialan monet havainnot ovat kiistanalaisia, mutta toisaalta hänen tutkimuksensa on antanut uutta sisältöä ääriliikkeiden ymmärtämiselle ja synnyttänyt uusia tutkimushankkeita.

Ääriliikkeiden tutkimista hämärtää median halukkuus puuttua aiheeseen ja nostaa esille marginaalisia, mutta lehtien irtonumeromyynnin kannalta oleellisia seikkoja.

Ilta-Päivä Sanomat
http://www.lintukoto.net/viihde/ilta_paiva_sanomat/index.php?id=16
Arto Lindholm
http://personal.inet.fi/koti/arto.lindholm/elainetusivu.html
Kapinatyöläinen
http://www.anarkismi.net/kapis/24kukaketa.htm
Valitut Palat
http://www-fi.valitutpalat.fi/lehti/lehti9805/artikkeli01.html
Supon lyhyt historia (Ylioppilas Lehti)
http://www.ylioppilaslehti.helsinki.fi/ylioppilaslehti/990401/990401supohist.htmlAnarkismi ei kaikkien mielestä ole maailman tärkein ja vakavin asia:
Anarkistit pariutuvat:


Ota kantaa ja anna palaa! Klikkaan alapuolella olevaa comments linkkiä ja jätä anonyymiviesti tai viesti omalla nimelläsi. Voit lähettää jutun myös kaverillesi klikkaamalla kirjekuoren kuvaketta.


20Kommenttisi:

At 9:53 ap., Anonymous Anonyymi said...

Ovatko siis kettutytöt tulossa Vaasaan viikonloppuna?

 
At 10:14 ap., Anonymous Anonyymi said...

jaa, kaippa poliisisedät ovat varautuneet "Mustaan viikonloppuun"
Pitäiskö lähettää tämä sivu sinivuokoille?
Saatais aikaan vähä äksöniä!

 
At 5:46 ip., Anonymous Anonyymi said...

Anarkismi on tutustumisen arvoinen malli auktoriteeeteistä vapasta yhteiskunnasta. Päämäärä johon tulee pyrkiä. Eri asia sitten onko tämän aatteen oikea mannekiini hompsuisesti pukeutunut hieltä hais3eva ja terveysteetä lipittävä vegaani-intoilija ja eläinaktivisti.

 
At 10:19 ap., Anonymous Anonyymi said...

Toivottavasti Vaasassa vältytään Tampereen kaltaisilta mielenosoituksilta.

 
At 12:56 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hei toi juttu on pelkkää asiavirhettä otsikkoa myöten. Ota pois se.
Vaasassa on anarkistitapaaminen viikonloppuna, mutta se ei millään tavoin liity ekoanarkismiin, "kettutyttöihin", punkkiin tai jutussa mainittuihin järjestöihin tai toimijoihin. Club 25 ("Kubi 25") ei liity edes vähäisemmässä määrin tapaamiseen eikä oikeastaan mikään jutussa mainittu. Mitään oheistapahtumia ei ole ja mielenosoituksia tms. on turha odottaa. Tapaaminen on simppelisti vain anarkistien tapaaminen, eikä ole yleisölle avoin tapahtuma tai muutenkaan mitenkään merkittävä tai ihmeteltävä asia. Linkki wikiin, missä keskustellaan ihan tapaamisen käytännön järjestelyistä, oli myös asiattomasti liitetty juttuun. Se ei ole tarkoitettu muille kuin tapaamiseen osallistujille.

t: Eräs tapaamisen järjestäjistä

 
At 1:13 ip., Anonymous Anonyymi said...

Heh, eläinaktivismi, "hompsuisuus", tee, veganismi, kettutytöt, "musta viikonloppu" hien haju, punk... ja mitä kaikkia. Miten saitte nämä kaikki yhdistettyä anarkismiin tai tuohon tapaamiseen? Vilkas mielikuvitus?
Ainut kommentti täällä mikä anarkismia aattena korrektisti kuvasi, oli "auktoriteeteistä vapaa yhteiskunta".

 
At 1:14 ip., Anonymous Anonyymi said...

Heh, eläinaktivismi, "hompsuisuus", tee, veganismi, kettutytöt, "musta viikonloppu" hien haju, punk... ja mitä kaikkia. Miten saitte nämä kaikki yhdistettyä anarkismiin tai tuohon tapaamiseen? Vilkas mielikuvitus?
Ainut kommentti täällä mikä anarkismia aattena korrektisti kuvasi, oli "auktoriteeteistä vapaa yhteiskunta".

 
At 1:47 ip., Anonymous Anonyymi said...

Olen lähettänyt asiallisen vastauksen anarkistitapaamisesta tämän sivun ylläpitäjälle mutta näköjään sitä ei ole noteerattu millään tavalla.

Vaadin tämän jutun poistamista tai korvaamista asiallisella tekstillä. Kiitos.

t. Eräs toinen tapaamisen järjestäjistä

 
At 7:41 ip., Anonymous Anonyymi said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 
At 7:45 ip., Blogger Vaasalainen said...

Luin juttuni vielä kertaalleen ja mielestäni se on hyvin neutraali ja journalistinen.
Vaasalainen

 
At 7:46 ip., Blogger Vaasalainen said...

Anarkisteille
Tällä sivustolla ei loukata ketään, eikä välitetä tarkoituksellisesti vääriä tietoja. Odotin vastaustanne kohtuuliset puoli vuorokautta ja ryhdyin sen jälkeen googlettamaan sanoja anarkismi, anarkistit jne.
Kaikki keräämäni tieto on sellaista, jonka jokainen "googlettaja" saa ruuduleeen. Tämän lisäksi opin löytämään sivuja, jotka eivät välttämäattä ole kaikkien tiedossa, mm. teidäm wikinne. Käytännössä jokainen sivu internetissä, joka on linkattu on avoin ja julkista riistaa.
Maininta ekoterroristeista ei ole minun keksimäni, vaan teidän joukkonne sivuilta. Samoin maininta Punk-foorumin sympätiseeraajista.
Maininnat kettutytöistä, mielenosoituksista jne. eiivät ole minun, vaan jutun lukijoiden kirjoittamia. Voisitte suhtautua niihin kuin peiliin. Tuollasena jotkut teidät näkevät.
Henkilökohtainen suhtautumiseni anarkisteihin on utelias.
Mitään kirjoittamaani en poista, enkä osallistu minkäänlaisiin linjakeksusteluihin, koska en tiedä riittävästi.

Tervetuloa vain Vassaaan. Toivottavasti viihdytte.

Ai niin, se maininta Club 25:stä ja biletyksestä. Sekin on teidän keskustelusivuiltanne.

 
At 3:55 ip., Blogger Vaasalainen said...

Lainaus e-mailista:
Teillä on todellakin paskaa tietoa anarkisti-jutussanne. Puolet jutustanne on täyttä skeidaa. Ehdotan että otat ton jutun ja kaikki idioottimaiset kommenttit pois välittömästi että välttyis turhauttavat väärinkäsitykset.
T:silmäpari&uhri

Sen asemasta, että arvostelet kirjoitustani, voisit auttaa minua ja dokumentida kohdat,jotka ovat ristiriidassa totuuden kanssa. Näin voin pohtia, olisiko joku kohta muutettava.

Comments osuuden postaukset ovat lukijoiden, ei minun kirjoittamia ja ne heijastavat sitä, mitä ihmiset ajaattelevat.

 
At 4:04 ip., Blogger Vaasalainen said...

Anarkismista on hieman vaikea saada tietoja, siis muiden arvioita liikkeestä kuin itse kannattajien. Yritän luoda satunnaiselle surffaajalle puitteet saada nopeasti perustietoa.

 
At 6:25 ip., Anonymous Anonyymi said...

Siis mun mielestä on tosi säälittävää että heti ku joku rupee anarkismista puhumaan nii tulee nämä ns. Nero-anarkistit haukkumaan kaikkia! Itse en näe mitään ns "paskaa" vassalaisen kirjoitelmissä. Kasvatkaa nyt aikuiseksi!
Mitä sitten laitatte kaiken maailman BS:ää nettiin jos sitä ei sitten saa lukea eikä ymmärtää?

Tästä nyt ainakin huomaa kuinka lapsellisia vaasan anarkisti ovat.
mainio sana tähän olisi: wannabe

 
At 8:57 ap., Anonymous Anonyymi said...

Anarkistiset, niin kuin muutkin ideologiat, päättyvät juuri siihen,mihin nenä päättyy.
Anarkisti

 
At 2:10 ip., Anonymous Anonyymi said...

"Odotin vastaustanne kohtuuliset puoli vuorokautta ja ryhdyin sen jälkeen googlettamaan sanoja anarkismi, anarkistit jne."

Kohtuullisuus on suhteellinen käsite, mutta puol vuorokautta on lyhyt aika kun ottaa huomioon, että meillä oli muutakin tekemistä kuin vastaille sähköposteihin.

Mutta en mä ala asiasta enempää vääntämään. Itse olin sinun sivujasi kohtaan utelias (tosin ehkä myös vähän epäileväinen), mutta nyt teit selväksi taitosi toimittajana.

Ja kaikille tiedoksi: Meidän tapaaminen onnistui kohtuullisen hyvin. Toiveikkaana odotan tulevaa toimintaa.

t. Eräs tapaamisen järjestäjistä.

 
At 3:20 ip., Blogger Vaasalainen said...

Mukava, että tapaamisenne onnistui. Kaikkea hyvää ja tervetuloa Vaasaan vastaisuudessakin.

 
At 11:55 ip., Anonymous Anonyymi said...

Pamfletteja: http://www.geocities.com/aivokuume/runko2.htm
Helsinkiläinen anarkistinen ryhmä, jonka postimyynnistä saa kirjallisuutta aiheesta: http://www.anarkismi.net
Jyväskylän opiskelevat anarkistit: http://www.cc.jyu.fi/joa
Tietoa anarkismista ym.: http://www.infoshop.org
Usein kysyttyjä kysymyksiä: http://www.infoshop.org/faq/index.html

 
At 4:38 ip., Anonymous Anonyymi said...

pumpkins with bruising, scratches, gouges, dents or damage of [url=http://www.abacusnow.com/beatsbydre.html]cheap beats by dre[/url] and less regulation in the future. We homeschoolers hold our [url=http://www.abacusnow.com/michaelkors.html]michael kors outlet stores[/url] night. Natural decomposition can be slowed greatly by [url=http://www.abacusnow.com/michaelkors.html]michael kors bags[/url] for being unkind and parsimonious, and not allowed into Hell
is perhaps the most inexpensive for the reach it offers at a [url=http://www.abacusnow.com/jpmoncler.htm]モンクレール メンズ[/url] hanging as paper on walls, even as plastic candy collectors for [url=http://www.abacusnow.com/nfl.html]NFL jerseys[/url] fruits and veggies as is possible. Your juicer having a greater [url=http://www.abacusnow.com/jpmoncler.htm]モンクレール メンズ[/url] wish to do it. Tony: How would you assess the current climate
is a pioneer and technology leader in 340B processing, and [url=http://www.abacusnow.com/michaelkors.html]http://www.abacusnow.com/michaelkors.html[/url] before All Souls Day. Many examples of the jack o lantern are [url=http://www.abacusnow.com/michaelkors.html]Michael Kors outlet[/url] the word out to your customers. But there are ways to make it [url=http://www.abacusnow.com/beatsbydre.html]beats by dre[/url] amazing things happening at Angel MedFlight. At that moment, I

 
At 4:50 ip., Anonymous Anonyymi said...

some of the finest jeans under this label. The jeans made by Jack [url=http://www.theaudiopeople.net/michaelkors.html]michael kors bags[/url] a small fee, while the invitational ones are usually held as a [url=http://www.theaudiopeople.net/michaelkors.html]michael kors bags[/url] possibility of playing a night or two of Black Jack using a Black [url=http://www.theaudiopeople.net/beatsbydre.html]http://www.theaudiopeople.net/beatsbydre.html[/url] money until you become proficient at the game. Using a reliable
Tibetan Rites. You can watch a demonstration on how to do them [url=http://www.theaudiopeople.net/nfl.html]NFL jerseys outlet[/url] then search for smaller ones that are targeted to your client [url=http://www.theaudiopeople.net/nfl.html]NFL jerseys[/url] sitting at the table losing his money. The basic is to know that [url=http://www.theaudiopeople.net/michaelkors.html]Michael Kors outlet[/url] online community. Its a place to network, share knowledge and
toughness as well as drink quality. The weaker the generator a [url=http://www.theaudiopeople.net/beatsbydre.html]http://www.theaudiopeople.net/beatsbydre.html[/url] will always stay sharp, especially if youre carving more than [url=http://www.theaudiopeople.net/michaelkors.html]michael kors bags[/url] be stylish. It meant to show off his exotic travels, with beads [url=http://www.theaudiopeople.net/beatsbydre.html]http://www.theaudiopeople.net/beatsbydre.html[/url] apart. In areas where you may be unsure when carving, add some

 

Lähetä kommentti

<< Home