Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


lauantaina, helmikuuta 26, 2005

Kilpi Kylälä

Herran Kilpi suojaa vaasalaisia

Tunnettuja vaasalaisia
voi yrittää etsiä hakusanoilla tunnetuin vaasalainen maratoonari, tunnetuin vaasalainen speedway-kuljettaja ja niin edelleen tai vaikkapa sanoilla tunnetuin vaasalainen saarnamies. Jälkimmäiseen osaan vastata ilman hakukonettakin. Hän on, tai oli Vuorikadun jatkoluokkien opettaja Kilpi Kylälä.

Kylälä tuli tunnetuksi kristillisissä fundamentalistipiireissä kirjoittamansa vihkosten ansiosta. Vihkosarjan nimi oli ”Onko tämä kaikki vain sattumaa”. Vihkosissaan Kylälä muokkasi maailmanlopun itsensä näköiseksi. Ennustuksensa hän sovitti Nebukadnessarin uneen Danielin patsaasta.. Kylälä rakensi järjestelmän, missä ihmisen jokainen luu ja nivel varpaista päälakeen edusti jotakin kohtaa Danielin patsaassa. Lopputulos oli tietenkin se, että elämme lopun aikoja ja että maailma tuhoutuu ellemme tee parannusta. Koko ajatusleikki Danielin patsaasta oli siis Kylälän metafora nykyajasta. Tämä kaikki tapahtui joskus viisikymmenluvun puolivälissä. Kilven ennustuksen mukaan deadline, lopullinen The End oli noin vuoden 1987 juhannuksen tienoilla.

Kilven opetukseen liittyi myös näky muinaisista valtakunnista, jotka vastaavat nykyajan suurvaltoja. Nämä kaikki tuhoutuvat samalla kertaa kun se pitkään ja hartaasti odotettu Herramme tulemisen päivä kerran koittaa. Tätini, joka soitti kitaraa seurakunnan Katulähetyksen kitarakuorossa, tapasi sano menneisyyteen viitaten, että ”Meillä on Jumalan Kilpi suojelemassa Vaasaa.”

Tuhon ennustaja
Kilpi ennusti maailman lopullista tuhoa useita kertoja, koska aikaisemmat eivät toteutuneet. Eräs vanha vaasalainen kertoi minulle, että kerrankin koulujen kesäloman aikaan Kilpi sai houkuteltua muutaman pikkupojan mukaansa odottamaan maailmanloppua. Vuosi saattoi olla 1962. Kilpi kulki huolestuneena taivaalle vilkuillen edes- ja takaisin kadulla ja aidanpäällä istuvat pikkupojat seurasivat kiinnostuneina Kilven hermostunutta olemusta, jos kohta aina välillä taivaalle pälyillen.

Määräaika tuli ja meni, eikä maailma, eikä Vaasa tuhoutunut silläkään kertaa. Säilyttääkseen arvonsa poikien silmissä, Kylälä sanoi pojille, että maailmanloppu väistyi, koska hän rukoili edellisenä yönä voimallisesti. Meidän vaasalaisten on syytä olla kiitollisia Kilpi Kylälälle. Herramme on ainakin toistaiseksi muistanut Kilven rukouspyynnön ja Vaasa on yhä olemassa. Tai katso nyt kuitenkin varmuuden vuoksi ikkunasta ulos.

Vinkki. Käytä hakuun google operaattoria: "tunnettuja vaasalaisia *"

Eräs tulkinta Danielin kirjasta
(Vieritä alanpäin kunnes löydät oikean kohdan)
http://www.qnet.fi/mpeltonen/huomioita4.htm

Katkelma Kilven ennustuksesta
(Etsi selaimen omalla hakutoiminnalla kirjoittamalla kenttään. Kylälä)
http://www.kolumbus.fi/rov.o.peltola/usko/usko1k.html1Kommenttisi:

At 10:59 ap., Anonymous Pertti Andrejeff said...

Olin Kilpi Kylälän oppilaana vuosina -57...-59. Hänen opetustapansa koulun uskontotunneilla oli sitä luokkaa, että Kylälän oikea paikka olisi ollut mielisairaala. Edelleen ihmettelen suuresti kuinka oli mahdollista, että näin mieleltään sairas ihminen sai toimia nuorten lasten opettajana ilman, että kukaan puuttui asiaan.

 

Lähetä kommentti

<< Home