Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


maanantaina, kesäkuuta 06, 2005

Tuiri Aho

Pelkistettyjä kukkia kesäksi

Tuiri Aho on vaasalainen perustaiteilija
Vaasalaistaiteilija Tuiri Aho

Rakennusten kivijalassa ja sisäpihoilla toimivat työpajat ja ateljeerit ovat aidointa kaupunkikulttuuria. Tuiri Ahonateljeeri ja pieni sympaattinen näyttelytila sijaitsevat Vaasanpustikko 15. sisäpihalla. Helpoimmin paikan löytää kun menee rohkeasti rakennuksessa sijaitsevan Härön silmälasiliikkeen vieressä olevasta porttikongista sisäpihalle ja jatkaa siellä kunnes löytää oven ja kyltin missä lukee Design Tuiri Aho.

Pelkistettyjä kukkia
2005 - 7.6 - 18.8, paitsi 1-11.7.
arkisin klo. 13-18.00 la. 10-14.00

Tuiri Aho on pitkänlinjan vaasalaistaiteilija. Tänä kesänä Tuiri on koonnut kesänäyttelyksi kukka-aihaeisia tauluja vuosilta 1997- 2005. Tuirin kukat ovat kaukana perinteisestä vaasi-asetelmista.

-Kiinnostuin orkideoista joskus 90-luvulla ja ryhdyin maalaamaan niitä. Pian aihemaailma käsitti kaikki kukat ja viimein muodoksi tuli pelkistetyt kukat, selittää Aho.

Taulut on maalattu öljy- ja akryylitekniikalla.

Uniikkijakkuja
Taulujen ja kollaasien lisäksi Tuiri valmistaa uniikkijakkuja kaikenkokoisille naisille. Jakkuja syntyy n. 2 jakun viikkovauhdilla.

-Minun jakkujani ostavat rohkeat, persoonalliset ja luovat naiset, määrittelee Aho.

Samassa yhteydessä Aho kiittelee, että onneksi tällaisia ihmisiä ei ole kovin paljon. Oudolta tuntuva toteamus johtuu vain siitä, että jakkujen tekemiseen käytetty aika tulee vastaan.

Toinen Tuiri Ahon havaitsema ongelma liittyy tiloihin.

-Tekisin enemmän kaikenlaista jos olisi tilaa. Nyt joudun jarruttamaan itseäni tilan puutteen vuoksi, joka on tietenkin kauhea asia taiteilijalle, mutta sen kanssa on vain elettävä, sanoo Aho

0Kommenttisi:

Lähetä kommentti

<< Home