Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


sunnuntaina, toukokuuta 08, 2005

Vapaasti rullaten

Mikä on pisin matka rullaten Vaasassa?

Ostin jotakuinkin 20. vuotta sitten silloiselta kappaneuvos Timo Tuomelta venäläisen polkupyörän sadalla markalla. Vaikka hinta oli vähäinen, ei hinta ja laatu ollut missään suhteessa keskenään. Pyörässä ei ollut kuin vikoja, paitsi yhdessä suhteessa: pyörä rullasi vapaasti vallan erinomaisesti.

Tämä piirre sai minut kiinnostumaan siitä, miten Vaasassa voi liikkua mahdollisimman pitkiä matkoja vain muutamalla polkaisulla. Huomasin nopeasti että jos polkaiset muutaman kerran Wasa Teaternin kohdalla, voit rullata vapaasi Hovioikeudenpuistikkoa pitkin torin ohitse ja kääntyä Pitkällekadulle samalla vauhdilla. Vauhti pysähtyy vasta Geotrackin kohdalla. Tämä tietysti sillä edellytyksellä että ei tarvitse pysähtyä liikennevaloissa ja että risteävä liikenne ei häiritse rullausta. Monia muitakin mukavia ”ilmaismatkoja” löytyi.

Karnevalistinen festivaali
Siinä polkiessa tuli mieleen, että Vaasa olisi oiva paikka karnevalistiselle polkupyörätapahtumalle, jonka yksi kohokohtia olisi juuri tuo vapaa rullaus. Kysymyksessä olisi kilpailu, johon kaikki voisivat osallistua.

Näin mielessäni aerodynaamisiin, ihonmyötäisiin asuihin sonnustautuneita kilpailijoita, jatka yrittävät horjuvalla pyörällä päästä muutaman millinen pitemmälle kuin kilpailijansa.

Lisäksi tässä kansantapahtumassa olisi esillä kaikki lihanvoimalla kulkevat vimpaimet, kulkivat ne sitten maan päällä, veden alla tai ilmassa. Tarjoan idean vapaasti kaikkien käyttöön. Vaasa tällaista tapahtumaa tuskin saa aikaan, mutta tasaisella Seinäjoella se on mahdollista.

Pane paremmaksi
Viime viikolla huomasin, että jos polkaiset muutaman kerran Korsholmanpuistikon päässä Tielaitoksen toimitalon kohdalla ja kännyt kohti monitoimiviheriötä, pääset Roller Centerin kohdalla vain noin kolmellakymmenellä polkaisulla. Pane paremmaksi!
Ota kantaa ja anna palaa! Klikkaa alapuolella olevaa comments linkkiä ja jätä mielipiteesi kommenttialueelle. Kerro meille muillekin jos löydät Vaasasta pitkän matkan, jota voi rullata ilman polkemista!. Voit lähettää jutun myös kaverillesi klikkaamalla kirjekuoren kuvaketta.

2Kommenttisi:

At 8:08 ap., Anonymous Anonyymi said...

Pitkiä laskuja saa kun lasetttelee Vöyrinkaupungilla kohti koiratarhaa. Myös Kotirannalla Kustaalantiellä saa aikaan pitkiä lasketteluja.

 
At 7:45 ip., Anonymous Anonyymi said...

Polkaise muutaman kerran Korsholmanpuistikon ja Kauppapuistikon kulmassa ja viiletä sitten Korsholmanpuistikkoa Pitkänkadun kulmaan ja käänny vasemmalle. Seuraavan kerran joudut polkaisemaan muutaman kerran teatterin kohdalla ja sitten voitkin rullata vapaasti aina ylikäytävälle saakka.
Rullator

 

Lähetä kommentti

<< Home