Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


tiistaina, toukokuuta 03, 2005

Vaasa maailmankartalla

Kartta vie perille oudoimmankinOletko huomannut, että kirjoittamalla Googlen hakukenttään sanan Vaasa, saat tulokseksi sivun, jonka vasemmassa yläkulmassa ovat sanat Kartta ja Vaasa ja heti alapuolella linkit Via Michelin ja Map24.


Lähetä Vaasan kartta ja ajo-ohjeet ystävällesi sähköpostilla tai printtaa karttalehti ja lähetä se sukulaisellesi kirjekuoressa. Suunnistaminen Vaasaan ja Vaasassa on nyt helpompaa kuin koskaan.

Michelin
Klikkaamalla sanaa Via Michelin saat eteesi kartan, missä näkyy Vaasa aina Seinäjoen korkeudella saakka. Viemällä kursori karttalehden päälle, kursori muuttuu ristikoksi. Nyt voit vetää alueen, jonka haluat suurentaa. Jos jätät Vaasan alueen keskelle, voi suurentaa karttanäkymää aina kauppatoriin saakka niin että ylä- ja alatori näkyvät karttakuvassa.

Michelinin palvelussa on myös ns. door to door ominaisuus eli voit suunnitella matkasi "ovelta ovelle". Voit myös lähettää karttalehden ystävällesi sähköpostilla. Michelinin palvelussa on muitakin tutustumisen arvoisia ominaisuuksia.

MP24
Map24 karttapalvelusta voi etsiä sekä Suomen että Euroopan maiden ja Yhdysvaltojen karttoja. Palvelussa toimii kaupunkien katuhaku sekä reitin etsintä paikasta toiseen. Reitin haussa voi valita lyhimmän reitin tai nopeimman reitin. Ajo-ohjeet ovat yksityiskohtaiset. Map24:sta löytyy myös tietoja alueellisista palveluista.

Google, In:nc ja Mapsolute GmbH:n välisen yhteistyön johdosta karttoja voi hakea kaikilla Eurooppalaisilla Googlen hakukoneilla. Kun syötät kaupungin tai kunnan nimen hakuavaimeksi Googleen, saat ensimmäiseksi hakutulokseksi erikoislinkin Map24.fi palveluun, joka tuo näkyville kyseisen paikan kartan. Karttapalvelussa on käytettävissä kaikki Map24 palvelun monipuoliset ominaisuudet

Hakuvihjeitä
Kirjoita Googlen hakukenttään sana Vaasa . Jos et ole tyytyväinen Via Michelinin tai Map24 palveluihin, niin vieritä sivu pohjaan ja klikkaa viimeisellä rivillä olevaa linkkiä Etsi tuloksista. Kirjoita avautuvaan ikkunaan sana kartta ja klikkaa. Nyt saat eteesi uuden hakutuloksen, joka hakee edellisestä hakutuloksesta sivuja, joissa on sana kartta.

Jo ensimmäinen hakutulos Karttoja Vaasasta, tuo Vaasan kaupungin karttasivun. Sen linkki on myös tässä:
http://www.vaasa.fi/map/

Samalta ja seuraavilta sivuilta löytyy kartat mm. yliopiston kampusalueelta ja ABB:n alueelta. Huomioi myös, että Webinfo.fi:n palvelussa on kartta ja ajo-ohjeet Vaasalaisiin yrityksiin
.
Samantyyppinen on mutta laajempi karttapalvelu on Eniro.fi palvelussa. Palvelu on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen jos et ole sitä aikaisemmin kokeillut. Eniron palvelun kautta löydät osoitteen ja ajo-ohjeet. Voit etsiä myös sijaintipistettäsi lähimmän apteekin, huoltoaseman, pankin postikonttorin jne. Lisäksi voit tulostaa kartan tai lähettää sen sähköpostina.

Vaasa ei ole enää tuntematon piste maailmankartalla.
http://www.webinfo.fi
http://www.eniro.fi
Ota kantaa ja anna palaa! Klikkaa alapuolella olevaa comments linkkiä ja jätä mielipiteesi kommenttialueelle. Voit lähettää jutun myös kaverillesi klikkaamalla kirjekuoren kuvaketta.

3Kommenttisi:

At 4:02 ip., Anonymous Anonyymi said...

http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html;jsessionid=466693EA3DFDDFD5EFA32D4E34E083CE.kkp1?lang=FI

 
At 6:22 ip., Blogger Vaasalainen said...

Kiitos.
Jos tämän sivun lukijoilla on lisää karttaressursseja niin tänne vain.

 
At 12:45 ip., Anonymous Anonyymi said...

NIin, onhan kaupungilla uusi fiksumpikin karttapalvelin
http://kartta.vaasa.fi/maplocus/

JPn

 

Lähetä kommentti

<< Home