Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


perjantaina, huhtikuuta 29, 2005

Visioita pöytään

Mistä asiakkaat Galleriaan?

Galleria Wasa on kiinnostavin visio vuosikymmeaniin VaasassaGalleria Wasa on kiinnostavin visio Vaasassa vuosikymmeniin. Toistaiseksi on puhuttava visiosta, sillä mitään päätöksiä ei ole olemassa. Toimijat käyttävät tosin sanaa hanke, koska se antaa kuvan jatkuvasti etenevästä prosessista.

Kadunmiestä ihmetyttää
Aivan tavallista kadun miestä ihmetyttää, että koko aikana ei ole puhuttu asiakasvirroista sanaakaan, vaikka se on peruskysymys. Uutta galleriaa ei tietenkään kannata rakentaa jos samoja asiakkaita vain siirrellään paikasta toiseen. Mitä siis sanoo asiantuntija, Pohjanmaan kauppakamarin Vaasan toimiston Juha Häkkinen?

-Asiakasvirroista ei ole tutkimusta, muutoin kuin Rewell Centerin osalta. Siellä luvut ovat kovia. Tässä pitäsi saada väki liikkumaan muutama sata metriä torilta eteenpäin. Anttila ja HS Center siirsivät jo osaltaan virtoja siihen suuntaan. Matkakeskus tulee myös vaikuttamaan tähän (suuntaan) positiivisesti.

-Uskon, että Pentti Tarpion suunnitelmilla on mahdollisuus toteutua ja pidän niitä hyvinä. Vanheneva väestö tarvitsee uudenlaisen asumismuodon. Oma koti, mutta silti mahdollisuus tarvittaessa ostaa palveluja. Ruokailu, siivous, lääkäri, apteekki ym. kaikki samassa., sanoo Häkkinen.

Siis vastausta asiakasvirtoihin ei Häkkiselläkään ole. Onkohan ne jollakin muulla, ja jos on, niin miksi niitä ei ole esitetty. Jos taas tutkimusta asiakasvirroista ei ole, putoaa ainakin minusta koko hankkeelta pohja. Lisäksi mietityttää löytyykö Vaasasta riittävä määrä vanhuksia suunnitteilla oleviin luxusasuntoihin. Suunnitelman kääntöpuolena on häkkikanala tai terraariotyyppinen asuminen.

Taustalla on tietenkin myös kysymys siitä, mitä tekevät Rewell Centerin kauppiaat. Halli Oy:n Heikki Punkari on jossakin yhteydessä sanonut, että Rewell Centerin Raastuvankadun puoleisen sisäpihan kattamisella ei niin kova kiire ole. Tilanne saattaa muuttua hyvinkin nopeasti.

Vaasalainen on myös kuullut, että Rewellin II kerrokseen olisi tulossa muutoksia, jotka tulevat lisäämään kakkoskerroksen vetovoimaa. Selvää on vain se, että Galleria Wasa on heittänyt taisteluhanskat kehään, vaikka sitä ei kukaan tunnustaisikaan.

Miten tahansa. Galleria Wasan korttelin Visio on komea.

Pienin askelin eteenpäin

Kauppakeskus Galleria Wasan liiketiloihin on lähiaikoina tulossa uusia yrityksiä. Kauppakeskukseeen tulevat uudet liikkeet ovat Vaasan Taide ja Kehys sekä Singershop-PippiLotta.

Vaasan Taide ja Kehys on kuvataiteen kauppagalleria, jonka toimenkuvaan kuuluu myös kehystyspalvelu. Yrittäjä Risto Helin on alan kokeneimpia osaajia Vaasassa. Liike on aikaisemmin toiminut Palosaarella.

Singershop-PippiLotta kuuluu valtakunnalliseen ketjuun, joka on toiminut jo 19 vuotta, ketjua vetää toimitusjohtaja Gunilla Räikkönen. Vaasassa myymälänhoitajana toimii Lilian Torkko. Liikeideaan kuuluvat sisustus- ja lahjatavarat sekä ompelukoneiden ja –tarvikkeiden myynti. Aikaisemmin liikkeet ovat toimineet erillisinä yksiköinä Rewell centerissä, nyt ne yhdistyvät yhteen liiketilaan Galleria Wasassa.

Tässä ollaan nyt
Hanke etenee vaiheittain ja ensimmäinen vaihe jo käytännössä toteutunut. Kaikki myymälätilat ovat valmiina, yleisön wc:t on otettu käyttöön ja Gallerian sisäänkäynnit on uudistettu. Vaasanpuistikon ja Pitkänkadun puolella sisäänkäyntien saranaovet on korvattu automaattisesti toimivilla liukuovilla, jotta liikkuminen on helppoa myös lastenvaunujen, rattaiden ja pyörätuolin kanssa.

Nyt myös Halpa-Hallin puoleinen sisäänkäynti on kokonaan uudistettu, joten Galleriaan pääsee kätevästi kolmesta suunnasta ja myös läpikulku on helppoa. Hanke on mittava. Se sisältää kaikkiaan n. 300-400 uutta maanalaista autopaikkaa ja uutta liiketilaa kahteen kerrokseen yhteensä n. 17 500 neliötä.

Liiketilojen yläpuolelle on suunniteltu rakennettavan Kondis-kiinteistö. Se on varttuneille ihmisille tarkoitettu omatoimiseen ja itserahoitteiseen asumiseen perustuva asumismuoto. Se yhdistää turvallisen ja kodikkaan asumisen palvelujen hyvään saavutettavuuteen aivan kaupungin ydinkeskustassa.

Myös Kondiksen neliömäärä on asunnot ja palvelut huomioden n. 17 500 neliötä. Siinä on yhteensä 120-150 asuntoa ja se sisältää monipuoliset ja korkealuokkaiset pääosin yksityiset palvelutilat.

Kondiksen ohella korttelin näyttävimmän osan muodostavat Galleria Wasan pääsisäänkäynnin päälle Vaasanpuistikon ja Pitkänkadun risteykseen suunniteltu n. 650 neliön ravintola-/liiketila sekä korttelin keskelle sijoittuva pyöreä torni. Siihen on suunniteltu pysäköintitilaa, toimistotiloja ja ylimpänä ravintola. Tornin suunniteltu kerrosala on yhteensä n. 4500 neliötä. Liikenteellisesti korttelin saavutettavuus turvataan sekä auto- että jalankulkuliikenteelle kaikista suunnista. Korttelin läpi kulkeva palokujan jalankulkuväylä säilyy kulkien liikekeskuksen läpi. Sen viihtyisyyttä parannetaan sen molempiin päihin muodostettavilla “minitoreilla”.

Kiinteistöjen kehityssuunnitelma on syntynyt ryhmätyönä monivaiheisen prosessin kautta. Alustavan arvion mukaan koko projektin kustannukset ovat luokkaa 42-45 milj. euroa

Galleria Wasan toiminnassa on mukana Starsoftin toimitusjohtaja Pentti Tarpio, Galleria Wasan toiminnanjohtaja Mervi Hautamäki sekä projektipäällikkö Mauri Öljymäki.
Ota kantaa ja anna palaa! Klikkaa alapuolella olevaa comments linkkiä ja jätä mielipiteesi kommenttialueelle. Kerromitä mieltä Sinä olet Galleria Wasa suunnitelmasta. Voit lähettää jutun myös kaverillesi klikkaamalla kirjekuoren kuvaketta.

15Kommenttisi:

At 9:30 ap., Anonymous Anonyymi said...

Vaasaan täytyy saada asiakkaita noin 80-90 kilometrin säteeltä, jotta uudet investoinnit kannattavat. Koska Vaasa sijaitsee rannikolla on toinen puoliska "piirakkaa" merta ja asumatonta saaraistoa.

Ahtaasti ottaen Uumaja mahtuu sektorin sisäpuolaelle.

Toinen iso ongelma on se, että ruotsinkiliset eivät tänne tule, koska atäällä puhutaan suomena ja maakunnan suomenkieliset, koska täällä puhutaan ruotsia.

Visiot on visioita ja niitä on hauska pykätä. Jos Galleria Wasa ei ole toukokuun loppuun mennessä saanut katutason tiloihinsa suurta vetovoimaista yrittäjää, voidaankoko Gallerialle sano goodbye,

Ekonomi vuodelta 1972

 
At 11:28 ap., Anonymous Anonyymi said...

Vaasalaiset on omituista porukkaa. Kaikki pitää olla torin ympärillä. BlackJack´kin on jossakin hevonkuusessa.
Jos Tarpiolla on pakka kunnossa niin perustakoon Vaasan drive in lihatiskin.

Voit hoitaa makkaraostoksesi autosta poistumatta sivuikunasta.

 
At 2:10 ip., Anonymous Anonyymi said...

Eiköhän tässä ole tarkoitus luoda niitä asiakasvirtoja ja laajentaa keskustan käsitettä torin ympäristöstä Halpahallin ja aseman suuntaan. Kyllähän ne asiakkaat tulevat sitten kun on jotain mielenkiintoista ja ihmiset rupeavat kiertämään totuttujen reittien ulkopuolellekin. Eihän se matka nyt niin pitkä ole. Varsinkin kun parkkitiloja saadaan enemmän.

Asiakasvirroista vielä... Eihän kovinkaan monella ollut asiaa Kivihakaan kolmisen vuotta sitten...

 
At 5:38 ip., Anonymous Anonyymi said...

Juu, ei ollut asiaa Kivihakaan kolmisen vuotta sitten. Me käymme perjeen voimalla Kivihaassa, mutta olemme lopettaneet käymästä Wiikaressa ja Korsholmanpuistikon Salessa.

Yhtään enenmän emme osta, ostamme vain toisesta paikasta. Tämä on samojen jalkojen liikuttelua uusia reittejä pitkin.

Joku häviää kun kysymys piatäisi olla kokonaan uuista asiakkaista.

 
At 1:52 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kauppakeskuksen henkiinherättämisen vielä ymmärrän, mutta senioriasunnot ampuvat jo yli. Ei taida mummuilla ja paapoilla hermot kestää meluisassa ja betonilla kyllästetyssä korttelissa, joka on arkkitehtuuriltaan kuin suoraan Itä-Pasilasta vetäisty. Pentillä taka-ajatuksena rakentaa itselleen mukava kattohuoneisto eläkepäiville?

-roikale

 
At 6:53 ap., Anonymous Anonyymi said...

Itä-Pasila on hyvä. Vielä parempi olisi DDR. Tehkää nyt hyvät Galleria Wasan ihmiset ja Halpa-Halli jotain tosi karseelle ympäristölle. Laittakaa tulevaa kesää varten vaikka ruukkupuita tai joitain kaeviutä rakennelmia keventämään ankeata näkymää niin Vaasanpuistikolta kuin Hovipuistikolta.

Jotain vihreätä, jotain pehmeätä.
Leena

 
At 8:49 ap., Anonymous Anonyymi said...

Tehkää jotain!
Jokka

 
At 12:55 ip., Anonymous Anonyymi said...

Lisää viheralueita ja purkakaa kaikki vanhat paskat teollisuus rakennukset, mitä niitä ny säilyttää. Esim vörkkärillä on useita, tai tai toinen vaihtoehto on tehdä niinkuin Finlaysonilla että kunnostaa ja laittaa hyötykäyttöön.

 
At 1:55 ip., Anonymous Anonyymi said...

Jonkin vaasassa jo olevan elokuvateatterin (vaikkapa sen kauppapuistikolla korjaus- ja laajennustarpeessa olevan) kannattaisi olla hankkeessa mukana ja toteuttaa yhteistyössä kunnollinen ja laadukas elokuvateatteri gallerian yhteyteen. Jos ei vaasalaisia teattereita tämä kiinnosta, niin Finnkinolla varmasti olisi kiinnostusta. Elokuvateatteri takaisi kyllä asiakasvirtoja etenkin ravintoloille ja miksei sitten muillekin liikkeille. Tällaisestahan on esimerkkinä vaikkapa Tampereen keskustorin laidalla oleva elokuvateatteri Plevna, jonka vieressä on Siperia-keskus jossa on useita ravintoloita. Tai vaikkapa Helsingissä Rautatientorin lähettyvillä oleva Kinopalatsi ja sen yhteydessä fenniakortteliin rakennetut ravintolat. Alueiden imago on elokuvateatterin ja ravintola-/kauppakeskuksen ansiosta kohentunut välittömästi.

Elokuvia tullaan pidemmänkin matkan päästä katsomaan etenkin jos teatteri on massiivinen ja tarjoaa jotain uutta koko seudulla. Ja lähimmät tällä hetkellä varteenotettavat teatterit taitavat Vaasan ohella olla Seinäjoella ja Pietarsaaressa/Kokkolassa.

Gallerian kannattaisi keskittyä pelkän päivisin toimivan vähittäiskaupan lisäksi siis myös illanviettoon ja monenlaisiin viihdepalveluihin. Kannattaa käydä tutustumassa Tampereen Siperiaan!

lansis

 
At 3:04 ip., Anonymous Anonyymi said...

Jonkinlainen kinokeskus Galleriaan on tosi hieno idis. Jos tuollainen teatteri tai teatterirypäs joskus perustetaan niin kannattaa varmaan ottaa huomioon, että tiloissa voitaisiin järjestää vaikkapa pienimuotoisia jazz-konsertteja ja pienimuotoista huoneteatteria.

Jonkinlainen live-musiikkitila ravintolan yhteydessä kuuluu ehdotomasti ko. paikkaan.

 
At 4:27 ip., Anonymous Anonyymi said...

Upeaaaa Pentti!Tällaista Vaasa tarvitsee imuroimaan tänne lisää veronmaksajia! En voi ymmärtää, miten joku voi kitistä vastaan kun kaikki projektin riskit ja rahat tulevat yksityisistä taskuista. Tehdään tästä uusi vetonaula kaupunkiimme!

 
At 6:30 ip., Anonymous Anonyymi said...

Tarjoan Galleria Wasan kehittäjille seuraavan idean ilmaiseksi.

Tehkää Radissonin ja HS Centeriä yhdistävästä "uraputkesta" uuden keskuksen keskenen symboli.

Pankaa putki kiertämään ja mutkittelemaan ja kulkemaan maan alla ja päällä ja ristiin ja rastiin. Siitä tulisi kuva juttu.

Jo visuaalisesti tälläinen putkisto olisi kiinnostusta herättävän näköinen. Yhteen putkeen tulisi tietysti laskettelua, toiseen uimaputki ja kolmas hotellin ja ravintolan yhdistävä olisi vain tavallinen juppiputki.

Jo uraputkessa

 
At 5:00 ap., Blogger ninest123 said...

louis vuitton outlet, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, air jordan pas cher, prada outlet, chanel handbags, longchamp pas cher, longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin, gucci outlet, ray ban sunglasses, louis vuitton, longchamp outlet, nike air max, louboutin shoes, ugg boots, nike roshe run, louboutin pas cher, tory burch outlet, burberry, ralph lauren pas cher, michael kors, nike free, air max, nike outlet, cheap oakley sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, louis vuitton, ray ban sunglasses, kate spade outlet, jordan shoes, tiffany jewelry, oakley sunglasses, nike free, replica watches, ugg boots, nike air max, prada handbags, sac longchamp, uggs on sale, replica watches, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, longchamp outlet, oakley sunglasses, oakley sunglasses, tiffany and co

 
At 5:02 ap., Blogger ninest123 said...

north face, michael kors, hogan, replica handbags, true religion jeans, tn pas cher, coach outlet, michael kors outlet, michael kors outlet, abercrombie and fitch, michael kors, nike air max, true religion jeans, nike free run uk, air force, coach outlet, hollister, burberry, true religion outlet, ugg boots, vans pas cher, nike air max, kate spade handbags, sac guess, north face, oakley pas cher, ralph lauren uk, true religion jeans, lacoste pas cher, michael kors outlet, ray ban pas cher, nike blazer, nike roshe, michael kors outlet, new balance pas cher, timberland, michael kors, hermes, ray ban uk, ugg boots, hollister pas cher, michael kors outlet, nike air max, michael kors, vanessa bruno, converse pas cher, burberry outlet online, coach purses, lululemon, mulberry

 
At 5:07 ap., Blogger ninest123 said...

soccer shoes, vans shoes, louboutin, vans, herve leger, instyler, asics running shoes, hollister, ghd, lululemon, converse, birkin bag, nike roshe, hollister, mac cosmetics, north face outlet, new balance, ray ban, mcm handbags, hollister, nike huarache, insanity workout, celine handbags, nfl jerseys, nike air max, timberland boots, nike air max, chi flat iron, ralph lauren, babyliss, abercrombie and fitch, lancel, jimmy choo shoes, gucci, longchamp, nike trainers, soccer jerseys, converse outlet, oakley, beats by dre, mont blanc, baseball bats, iphone cases, wedding dresses, reebok shoes, p90x workout, bottega veneta, valentino shoes, ferragamo shoes, north face outlet

 

Lähetä kommentti

<< Home