Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


perjantaina, helmikuuta 04, 2005

Kaavoituksen kiemurat

Vaasan toriparlamentissa – siinä toisessa – pohdittiin tänään kaupungin kaavoituksen kiemuroita. Kaikki parlamentaarikot olivat lukeneet päivän Pohjalaisen, mutta kukaan ei myöntänyt ymmärtäneensä lukemaansa. Kysymys oli tietysti Mini-Manin kaavasta, joka on nyt kiertänyt virkamieheltä toiselle viisi vuotta.
-Rakennustarkastaja Eija Muttonen-Mattila tuntuu olevan ainoa mies kaavoituksessa, sanoi yksi parlamentaarikoista. Toinen sanoi panneensa merkille asuntotuotantopäällikkö Anna-Liisa Koskenmäen asukasystävällisen näkemyksen.

-Eihän sinne parkkipaikalle voi mitään kerrostaloja rakentaa. Kuka sinne nyt muuttaisi. Siellähän tulisi ahtaanpaikan kammo ja maisemakaan ei ole mikään häävi jos sinne rakennetaan iso marketti, sanoi toinen. Tässä vaiheessa keskusteluun puuttui yhdenkauden varavaltuutettu vuosien takaa.

-Siihen aikaan kun minä olin valtuustossa oli tapa sellainen että jos kaavasta tuli huono, niin kaava-alueelle rakennettiin kaupungin asuntoja köyhille ja kurjille. Nyt siihen ei ole tarvetta.

Varavaltuutettu edustaa yleensä näissä asioissa vastaansanomatonta asiantuntemusta. Niinpä varavaltuutettu katsoi asiakseen pohtia sitäkin, että olisiko syy vitkutteluun siinä, että kunnan kaavoituspuolella on yleensä rakennusliikkeen miehiä, elinkeinoelämän miehiä ja sitten kunnan miehiä ja joskus jopa kuntalaisten miehiä.

-Tosin tässä saattaa nyt olla kysymys myös maksamattomista korvauksista, joiden järjestämisessä tarvitaan uusia sopimuksia rakennusliikkeiden kanssa, sanoi varavaltuutettu. Muut nyökkäsivät mutta eivät ilmeisesti ymmärtäneet.

-Täytyy mennä kotiin ja lukea juttu uudestaan, sanoi keskustelun aloittanut.

Sportin pelotin
Analyysi tuntui järkevältä ja keskustelu siirtyi Sportin uuteen pelaajaan, jonka jäähylukemat kuulemma hipovat tilastojen kärkeä.

-Tänne otettiin pelotin. Se nyt nättiin jo eilen kun Hermeksen pojilta lörähti housuihin.

-Lisää verta kentälle, vai sanoi pitkään hiljaa ollut entinen toimittaja. Nykysin vain raitis.

Keskustelun tässä vaiheessa palstanpitäjä ryysti kahvikuppinsa loppuun ja lähti jokaamuiselle tarkastusmatkalle kaupungin rantaan. Elossa ne olivat, vielä – ne sorsat.

1Kommenttisi:

At 11:12 ap., Anonymous Anonyymi said...

Jaahahh......taas yksi rantojen mies. Kyllä meitä vielä mahtuu! JE Rupurantanetistä.

 

Lähetä kommentti

<< Home