Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


keskiviikkona, helmikuuta 09, 2005

Asevelikylän kyläkoulu

Koulutyö turvattu ainakin muutamaksi vuodeksi

Asevelikylän
sympaattinen kyläkoulu saa ensi syksynä 22 uutta oppilasta. Määrä on lähes puolet ennakoitua suurempi. Aloittajien määrän tuplaantuminen johtuu lähinnä Onkilahden koulun remontista ja Metsäkallion uusista perheistä. Kaksiluokkaisessa Asevelikylän koulussa on 21 oppilasta.

Pieni oppilasmäärä on ollut koulun jatkamisen uhkana useaan eri otteeseen. Asevelikyläläiset ovat pystyneet siirtämään koulun lakkauttamista taitavilla manöövereillä, lobbaamalla ja luomalla koulusta kuva ihmisläheisenä pikkukouluna, mikä tietysti pitää myös paikkansa. Yksi hengen luojista on ollut jo vuosien ajan opettaja Kirsti Rautamo, joka tunnetaan myös laulajana ja musiikin tekijänä.

Koulu jatkaa
Kaksikymmentä yksi oppilasta ei tehoyhteiskunnassa ole paljon, joten lopettamisuhan ymmärtää. Jos kaikki nykyiset ensiluokkalaiset jatkavat toiselle luokalle ja jos kaikki nyt kouluun ilmoittautuneet aloittavat syksyllä, kasvaa oppilaitten määrä 32:een. Sillä määrällä koulu saa olemassaololleen lisäaikaa.

Asevelikylän koulu täytti viime vuonna 50 vuotta. Olisi mukava tietää, mitä ajattelevat koulusta ne, jotka ovat siellä koulutiensä aloittaneet ja varsinkin miltä heistä tuntui siirtyä sitten aikanaan suurempaan kouluun? Henki sanoo että pienen kyläkoulun läheisyys ja turvallisuus antoi hyvät eväät elämälle.

Asevelikylän koulun historiasta ja rakentamisesta voi lukea lisää Kirsti Rautamon kirjoittamasta jutusta. Lue juttu TÄSTÄ:

1Kommenttisi:

At 6:19 ap., Anonymous Anonyymi said...

Vaasan ristinummella pelkkä kyttääminen on todella pientä.isä ja poika vielä hajoittaa yhtiön ja asukkaiden omaisuutta ja kun on poliisin vasikka niin ei useampia todisteita ja video tallenne

 

Lähetä kommentti

<< Home