Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


sunnuntaina, helmikuuta 06, 2005

Sundomin böcklinkiä

Sundomin savusilakka ja maalahden limppu

Böckling kollektiivisessa tajunnassa olisi miljoonien arvoinen ilmainen mainos.

Sundomin böckling on paikallinen herkku, jonka koko Suomi tuntee. Onhan tätä maankuulua kullanruskeata herkkua myytävänä jopa Helsingin kauppatorilla, vaikka silakan kalastuspaikasta ei olisikaan parempaa tietoa. Menetelmä nyt kuitenkin on kaikille tuttu. Aidon sundomilaisen tunnistaa siitä, että silakka on ripustettu savustumaan silmistä.

Tämä on siis paikallinen uskomus. Jos böcklinkiä googlettaa netistä, niin tuloksena on yksi ainoa osuma ensimmäisten parinkymmenen hakutuloksen joukossa ja sekin vie Jannen Saluunan ruokalistaan. Mitään oikeata ”juttua” böcklingin valmistuksesta, historiasta ja böcklingreseptejä ei netistä löydy – ei ainakaan hakusanoilla sundomin böckling tai böckling.

Missä vika?
Tämän ilmiselvän puutteen ymmärtää jos sanaa böckling vertaa sellaisiin sanoihin kuin ”Kalakukko” tai ”Musta makkara”. Edellinen tuo mieleen Kuopion ja jälkimmäinen Tampereen. Googlettaminen sanalla kalakukko tuo 12.500 osumaa ja sanalla musta makkara 523 osumaa. Sana böckling tuo 5 osumaa.

Tässä olisi selvästi tekemisen paikka Merenkurkun Neuvostolle ja Fiskarförbundetille ja kaikille muille, jotka ovat kiinnostuneita positiivisten alueellisten mielikuvien luomisesta. Böcklingin yhdistyminen Sundomiin ja Vaasaan kansan kollektiivisessa tajunnassa olisi miljoonien arvoinen ilmainen mainos. Eikö se eteen pitäisi ponnistella? Ehkä Merenkurkun Neuvoston satoihin tuhansiin kohoavat eu-tuet olisivat avuksi? Ne voisi ohjata vaikka minulle. Sen verran osaan html-koodia että voisin jonkinlaisen böckling sivun vääntää.

Pressalle tarjottiin savusilakkaa!
Netistä on luettavissa että tasavallan presitentille tarjottiin Vaasan vierailun yhteydessä savusilakkaa –ei siis böcklinkiä. Pitäisikä asia tulkita niin, että silakka hankittiin muualta on kuin paikalliselta kalastajalta?

Tasavallan Presidentin vierailu Vaasassa
Lounas Maaherrantalolla 24. lokakuuta 2001 klo 12
Menu
Savusilakka-pinaattiterriini

-marinoituja kantarelleja
Lampaanseläkettä naurispedillä
-kermainen kahvikastike
-perunakuorukat, pieniä punajuuria
Omenaunelma
-puolukkakastike

Vaasan yliopiston kirjastojuhlat:

Maalahaden limppu
Huomattavasti paremmin markkinoinnissa on onnistunut maalahden limppu. Syynä lienee se, että kysymys on kaupallisesta tuotteesta, jolla on jo sen verran volyymiä, että näkyvyyttä on riittänyt. Googlella tehty haku ”maalahden limppu” antaa peräti 70 osumaa, joista ensimmäinen johtaa leipomoon.

Maalahden limppu


5Kommenttisi:

At 7:34 ap., Anonymous Anonyymi said...

Aivan erinomainen havainto. Tosin kysymys saattaa olla siitäkin, että ketään ei enää kiinnosta böcklingin savustaminen, ei ainkaan kalastajia, ei ainakaan näillä hinnoilla. Taitaa olla niin, että böcklingistä tulee parissa vuodessa muinaisherkku.
"Silakan ystävä"

 
At 2:10 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kyllä kai böcklingia ostetaan jos sitä vain on saatavilla. Sen pitäisi olla tuoretta ja mahdollisesti valmiiksi perättya. Siitähän voisi kehittää vaikka mitä.

 
At 2:13 ip., Blogger Vaasalainen said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 
At 11:02 ap., Anonymous Anonyymi said...

Lähiruoasta vastaavat tarvitsevat ilmeisesti kouluatusta hakukoneoptimoinnissa.

 
At 11:18 ap., Anonymous Anonyymi said...

Laitetaan böckling Vaaan vaakunaksi.

 

Lähetä kommentti

<< Home