Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


keskiviikkona, huhtikuuta 13, 2005

Tervetuloa vieras

Kaikki perustuu vastavuoroisuuteen

Jos Simä rapsutat minua, niin minä rapsutan Sinua Perustin tämän sivuston tämän vuoden helmikuun ensimmäisenä päivänä, koska en löytänyt netistä sivustoa, jolla olisi keskitetysti kaikki vaasalaisuuteen ja Vaasaan liittyvät linkit samalla sivulla yrityksiä lukuun ottamatta. Nehän ovat melko hyvin löydettävissä kaupallisten portaalien kautta.

Naivi ajatukseni oli, että saan apua muilta vaasalaisilta, jotka ovat kiinnostuneita omasta kotikaupungistaan. Lähetin runsaat 70 sähköpostia sivujen haltijoille, joiden linkki ovat tällä sivulla ja pyysin heitä vastaavasta linkkaaman tämän sivun omalla sivullaan. Kuusi sivua on tähän mennessä laittanut vaasalaisia-sivun linkin omalle sivulleen. Hiukan nureksun tulosta, sillä lokista näen, että joidenkin sivujen asiakasvirta on saanut tältä sivulta lisää virtaa.

Tunnettuus haaveena
Jokainen sivun ylläpitäjä haluaa mahdollisimman paljon kävijöitä. Tämän päämäärän saavuttamiseksi on olemassa lukuisa joukko hyväksyttyjä ja vähemmän hyväksyttyjä konsteja, esimerkiksi sivun ”submittaminen” hakukoneisiin, hakukoneiden huijaaminen, linkkien levittäminen linkkikokoelmiin, keskustelupalstoille ja niin edelleen. Olen ottanut ne kaikki käyttööni.

Menestys on ollut vain kohtalainen. Tähän mennessä (12.huhtikuuta klo. 8.00) sivulaskuri on pyörähtänyt 10 460 kertaa ja lokin mukaan sivustossa on käynyt 3674 uniikkivierasta, joista siis pieni osa muodostaa tämän sivuston päivittäisen kävijämäärän, mistä olen kovasti kiitollinen. Kokemus on ollut sen verran myönteinen, että harrastusta kannattaa jatkaa. Lokin mukaan sivusto kasvaa orgaanisesti ja tasaisen vauhdin periaatteella sivuston kävijälaskuri on vuoden lopussa pyörähtänyt noin 70 000-80 000 kertaa.

Suuri ongelma on edelleen tunnettuuden lisääminen. Esimerkiksi Vasabladet ja Pohjalainen ovat saaneet tältä sivulta uutisidean, mutta eivät tietenkään ole maininneet uutisessaan lähdettä.

Kari A. Hintikka
Kysyin sivustosta mielipidettä Kari A. Hintikalta. Kari on Suomen arvostetuin verkkoasiantuntija. Kysyin häneltä mm., mitä seurauksia olisi siitä, jos kaikki tällä sivulla olevat linkit linkkaisivat toinen toisensa suureksi vaasalaiseksi superverkoksi. Hintikan vastauksen ydin on tässä:

-Yksi tällainen kerrannaisvaikutus voisi olla, että vaasalaiset tietäisivät asioita aiempaa nopeammin. Otetaan esimerkiksi liikenneonnettomuus tai muu liikennettä haittaava tekijä, kuten kaatunut puu. Jos osakin vaasalaisista raportoisi nopeasti, niin se helpottaisi myös liikennettä. tai jos jossain on esimerkiksi erittäin halpa bensatarjous, niin tieto siitä leviäisi nopeammin ja kuluttajat hyötyisivät enemmän. Ennemmin tai myöhemmin blogiin liittyy myös mobiililaitteet.

Tällaisen palvelun aikaansaaminen edellyttäisi tämän sivuston kaupallistamista ja ylläpidon kokopäiväisyyttä, jonka Hintikka myös mainitsee s-postissaaan. Kari A. Hintikka suosittelee lukemaan Albert-László Barabasin teos Linkit – verkostojen uusi teoria, Terra Cognita 2002. Siinä käydään lävitse laajasti verkostojen ilmiöitä, vaikutuksia ja seurauksia sekä tutustumaan Wikipediassa olevaan artikkeliin: http://fi.wikipedia.org/wiki/Verkkoteoria

Osa Kari H:n mainitsemista ideoista on jo käytössä, esimerkiksi ilmainen kuvablogi, jonne on mahdollista nopeasti downloudata uutiskuvia jos Vaasassa jotain merkittävää tapahtuu. Sivulla olevat kuvat eivät toistaiseksi vielä ole ”uutiskuvia”, ehkä onneksi, sillä ”uutinen” on yleensä aina ikävä uutinen. Kuvablogin osoite on tässä: http://www.vaasalaisia.myphotoalbum.com.

Houkuttavuus
Lokin uniikkivieraita ja vierailuaikoja tutkimalla huomaa nopeasti, että vierailuajat vaihtelevat suuresti. 70,1 % prosenttia vierailijoista viipyy sivulla 0-30 sekuntia. Tässä ajassa heidät pitäisi siis vakuuttaa sivun kiinnostavuudesta, vai pitäisikö? Tämän sivuston käyttäjistä 23,2 % viipyy sivulla 2 minuutista 15 minuuttiin ja noin 3,9 prosenttia 15-30 minuuttiin. Karkeasti ottaen ¼ kävijöistä on todella kiinnostunut sivuista.

Tulisiko houkuttelevuutta lisätä grafiikalla, erilaisilla linkeillä vain juttujen painopistettä muuttamalla? Siihen antaa taas vastauksen kun tutkii millä hakusanoilla vaasalaisia sivuille on tultu. Ehdoton ykkönen hakusanoissa on vaasalaisia eli 20,8 %, seuraavaksi eniten sivuille on tultu hakusanojen marika fingerroos perässä. Miten tämän tulisi tulkita ja mikä painoarvo Marikalle tulisi antaa?

Näitä ja monia muita asioita pohdin päivittäin. Toistaiseksi koen sivuston tärkeimmäksi funktioksi linkit. Vastaavaa linkkikokoelmaa et löydä muualta ja seuraavaksi vasta tekstin. Tämän sivuston linkkikokoelmasta on erittäin suuri hyöty kouluopetuksessa sekä kaikenlaisessa kotiseutuun liittyvässä tietojen etsinnässä. Jos tämä houkuttelee sivuille päivittäin yli 100 vaasalaista, niin kuin tekee, on sivun olemassaolo perusteltu.

Tästä eteenpäin
Nyt siis pitäisi osata päättää jatkosta. Mahdollisuuksia on kaksi: ryhtyä yksin tai yhdessä kiinnostuneiden kanssa kaupallistamaan sivustoa nopeuden, päivittäistarjousten, päivän puheenaiheen ja mobiilipalveluiden suuntaan tai sitten säilyttää sivusto nykyisenkaltaisena ja amatöörimäisenä. Jälkimmäinen houkuttaa kovasti, sillä se sisältää enemmän vapauksia kuin kaupallinen sivusto. Toisaalta kaupallisuuskin kiinnostaa, sillä lähitulevaisuus avaa aivan uudentyyppisiä palveluja. Aika näyttää.

Mutta sitä ennen: Jos huomaat että oma sivustosi linkki on tällä sivulla, niin lisää tämä sivu oman sivusi linkkilistaan. Kerro minulle sähköpostilla jos löydät mielenkiintoisia vaasalaisia sivuja, jotka eivät vielä ole linkkilistalla. Kerro myös, mitä mieltä olet sivustosta niin osaan kehittää sitä edelleen.

Vaasalainen
Ainakin vielä toistaiseksi anonyymi

Ota kantaa ja anna palaa! Klikkaa alapuolella olevaa comments linkkiä ja jätä mielipiteesi kommenttialueelle. Kerromitä mieltä Sinä olet tällaisesta kaupunkiblogista ja miten sitä voisi kehittää. Voit lähettää jutun myös kaverillesi klikkaamalla kirjekuoren kuvaketta.

15Kommenttisi:

At 8:34 ap., Anonymous Anonyymi said...

Minusta tämä on hieno ja kiinnostava sivusto ja olenkin ollut kohtalaisen vakituinen lukijasi parin viikon ajan. Mutta yksi asia minua ärsyttää: nuo teinianimaatiot. Ota ne pois, niin sivuston ulkoasu paranee hetkessä.

Hyvää jatkoa ja kärsivällisyyttä näkyvyyden kehittymiseen

kari k

 
At 9:08 ap., Anonymous Anonyymi said...

Voisit kirjoittaa rohkeammin ja räväkämmin kun kerran tunnut tietävän asioista. Yksityisessä blogissa sallitaan sellainenkin, jota ei sallita lehdissä.

Liitan blogisi linkkikokoelmaani.
P.

 
At 9:20 ap., Anonymous Anonyymi said...

Älä huoli, kyllä erinomaiset sivusi leviävät vähitellen laajempienkin piirien tietoisuuteen... Itse olen ainakin aina sopivassa tilanteessa mainostanut. Itselläni ei ole varsinaista linkkiluetteloa kuitenkaan kotisivuillani . Laajemman kansan tietoisuuteen sivustosi pääsee vasta kun jokin sanomalehti tekee jutun. Tämä räjäyttäisi kerralla kävijämäärän. Mutta pahoin pelkään, että sinun pitäisi antautua henkilökohtaisesti haastateltavaksi. Tämä taas tarkoittaisi jo vähintään puoliksi anonymiteetistä luopumista...

 
At 10:15 ap., Anonymous Anonyymi said...

Älä vain ryhdy kaupallistamaan sivuasi. Uuden työpaikan luominen maksaa n. 10.000-70.000 eroa. Tarvitset vähintäänkin päätoimitaja/toimitusjohtajan, yhden ilmoitusmyyjän ja yhden sekätyömiehen. Lisäksi toimitilat, koneet jne.

Sanotunkaltaisen Vaasa-aiheisen portaalin perustaminen on epävarmaa tilanteessa,missä paperimedia taistelee hampaat irvessa ilmoitusmarkkinoista.

Esimerkkinä nyt Asuntolehti ja muut Sture Uddin ilmoitusvälineet.

Säilytä foorumi tällaisena ja yritä kehittää itsellesi vinkkimies- ja naisverkosto. Luulisi että monilla virkamiehillä olisi jotain sanottavaa tietysti anonyymisti.

Tsemmpiä
J.A

 
At 1:20 ip., Anonymous Anonyymi said...

J.A kirjoitit, että uuden työpaikan luominen maksaa 10.000-70.000 euroa. Millä vuosisadalla Sinä elät?

Tämän sivun kaupallistaminen maksaa korkeinaan muutama sata euroa, jos sitäkään.

Domainin-maksu on n. 30 dollaria. Sen lisäksi tarvitaan pari jo olemassa olevaa konetta, missä on office-paketti ja toisessa koneessa jokin kelvollinen html-softa ja kuvankäsittely-ohjelma, missä on animaatio-palikka bannereita varten. Tällainen on PSP.

Lisäksi tarvitaan mahtava määrä pizzaslicejä. muutama kori cocista ja puhdas paita ja kravatrti sekä siisti villapaita liikeneuvotteluja varten.

Toimitilaksi riittää mikä tahansa rähjäinen opiskelijaboxi ja siiten vaan duuniin. Näin se menee.

 
At 10:41 ip., Anonymous Anonyymi said...

Olipa mielenkiintoiset sivut! Tsemppiä jatkokehittelyille, vaikka sivut jo nyt ovat kiinnostavat.

K

 
At 7:23 ap., Anonymous Anonyymi said...

Tämän sivuston linkkikokoelma on todella mielenkintoinen. Linkeistä iso osa on sellaisia, joita ei tavaliselle hakukoneella löydä.
Miten ihmeessä ne on löydetty?

Syy on tietysti siinä että ihmiset eivät osaa tehdä sivuilleen oikeita sanoja, jotka auttavat hakukonetta ne löytämään. Monilla vaasalaisilla sivuilla ei tuoda selvästi esille, että kysymys on Vaasasta.
Kiitos sivuista

A.K

 
At 8:42 ap., Anonymous Anonyymi said...

Ketä Vaasa oikeasti kiinnostaa?

 
At 5:28 ip., Anonymous Anonyymi said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 
At 7:35 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kirjoiti että 70.1 % kävijöistä viipyy sivullasi 1-30 sekuntia. Siitä ei pidä huolestua. Tilanne on sama muillakin sivuilla. Keskity sensijaan niihin, jotka käyvät sivullasi 1-3 keraa viikossa. He ovat Sinun kohderyhmäsi.

Sivusi ovat mallitkaat, mutta yhden neuvon antaisin: Mieti voitko luopua anonymiteetistäsi. Se avaisi Sinulle paljon enenmän mahdollisuuksia. Useimmat ihmiset suhtautuvat epäillen pelkkiin nimimerkkeihin.

Omassa blogissasi voit omalla nimelläsi tehdä mitä haluat, mutta sivusi arvovalta kasvaa.

Kun kävijämäärä kasvaa jotain 500-1000 vakituista päivässä, blogiasi ei voida enää sivuuttaa, vaan toimijoiden on otetttava huomioon, mitä kirjoitat.

Tätä en tarkoita kritiikiksi.

20 vuotta alalla

 
At 5:00 ap., Blogger ninest123 said...

louis vuitton outlet, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, air jordan pas cher, prada outlet, chanel handbags, longchamp pas cher, longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin, gucci outlet, ray ban sunglasses, louis vuitton, longchamp outlet, nike air max, louboutin shoes, ugg boots, nike roshe run, louboutin pas cher, tory burch outlet, burberry, ralph lauren pas cher, michael kors, nike free, air max, nike outlet, cheap oakley sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, louis vuitton, ray ban sunglasses, kate spade outlet, jordan shoes, tiffany jewelry, oakley sunglasses, nike free, replica watches, ugg boots, nike air max, prada handbags, sac longchamp, uggs on sale, replica watches, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, longchamp outlet, oakley sunglasses, oakley sunglasses, tiffany and co

 
At 5:03 ap., Blogger ninest123 said...

north face, michael kors, hogan, replica handbags, true religion jeans, tn pas cher, coach outlet, michael kors outlet, michael kors outlet, abercrombie and fitch, michael kors, nike air max, true religion jeans, nike free run uk, air force, coach outlet, hollister, burberry, true religion outlet, ugg boots, vans pas cher, nike air max, kate spade handbags, sac guess, north face, oakley pas cher, ralph lauren uk, true religion jeans, lacoste pas cher, michael kors outlet, ray ban pas cher, nike blazer, nike roshe, michael kors outlet, new balance pas cher, timberland, michael kors, hermes, ray ban uk, ugg boots, hollister pas cher, michael kors outlet, nike air max, michael kors, vanessa bruno, converse pas cher, burberry outlet online, coach purses, lululemon, mulberry

 
At 5:05 ap., Blogger ninest123 said...

soccer shoes, vans shoes, louboutin, vans, herve leger, instyler, asics running shoes, hollister, ghd, lululemon, converse, birkin bag, nike roshe, hollister, mac cosmetics, north face outlet, new balance, ray ban, mcm handbags, hollister, nike huarache, insanity workout, celine handbags, nfl jerseys, nike air max, timberland boots, nike air max, chi flat iron, ralph lauren, babyliss, abercrombie and fitch, lancel, jimmy choo shoes, gucci, longchamp, nike trainers, soccer jerseys, converse outlet, oakley, beats by dre, mont blanc, baseball bats, iphone cases, wedding dresses, reebok shoes, p90x workout, bottega veneta, valentino shoes, ferragamo shoes, north face outlet

 
At 5:08 ap., Blogger ninest123 said...

pandora charms, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, supra shoes, karen millen, thomas sabo, juicy couture outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, moncler, louis vuitton, sac louis vuitton pas cher, swarovski crystal, wedding dresses, louis vuitton, swarovski, moncler, replica watches, canada goose, coach outlet, canada goose outlet, bottes ugg, moncler outlet, toms shoes, moncler, ugg pas cher, louis vuitton, pandora jewelry, moncler, moncler, moncler, canada goose outlet, montre pas cher, juicy couture outlet, pandora jewelry, marc jacobs, pandora charms, ugg boots uk, canada goose uk, canada goose, doudoune canada goose, links of london, moncler, hollister, canada goose, louis vuitton

 
At 5:08 ap., Blogger ninest123 said...

pandora charms, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, supra shoes, karen millen, thomas sabo, juicy couture outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, moncler, louis vuitton, sac louis vuitton pas cher, swarovski crystal, wedding dresses, louis vuitton, swarovski, moncler, replica watches, canada goose, coach outlet, canada goose outlet, bottes ugg, moncler outlet, toms shoes, moncler, ugg pas cher, louis vuitton, pandora jewelry, moncler, moncler, moncler, canada goose outlet, montre pas cher, juicy couture outlet, pandora jewelry, marc jacobs, pandora charms, ugg boots uk, canada goose uk, canada goose, doudoune canada goose, links of london, moncler, hollister, canada goose, louis vuitton

 

Lähetä kommentti

<< Home