Kirjoita Googlen hakukenttään ensi kerralla sana vaasalaisia ja klikkaa!Keskustelu käynnissä!
Keskustelu Sportista kuumentaa!


keskiviikkona, maaliskuuta 30, 2005

Rafla Hesburgerille

Mielikuva pizza- ja roskaruokakaupungista vahvistuu

Mielikuva Vaasasta pizzanpurijoiden, hampurilaisten jyrsijöiden ja kahvinkittaajien kotikaupunkina vain vahvistuu entisestään kun Burger-In Oy osti tiistaina 29.3 päivätyllä kaupalla ns. Raflan kiinteistön SPR:n suomalaiselta osastolta.


Toukokuun puolivälissä avattava uusi ”hampparipaikka” sijoittuu välittömästi Hartmannin talossa sijaitsevan ”Mäkkärin” viereen. Burger In OY:n toimitusjohtaja Aarne Ahon mukaan tämä on vain hyvä asia. ”Nyt asiakas voi valita jommankumman paikan”.

Tämä on todennäköisesti pelkkää kosmetiikkaa. Hesburgerin ainoana tavoitteena on pudottaa kilpailija pelistä, sillä Vaasan volyymi ei millään riitä kahdelle suurelle hampurilaisravintolalle.

Tilanne on McDonaldsin kohdalla vähintäänkin kinkkinen, varsinkin kun ravintolaketju luopui ajatuksesta rakentaa ”drive in” tyyppinen hampurilaispaikka Hietalahden urheilukentän paikoitusalueelle. Ennuste ei mäkkärille hyvää lupaa.

Roskaruokakaupunki
Mielikuva roskaruokakaupungista vain vahvistuu nyt tehdyn kaupan jälkeen kun City Marketin edessä sijaitsevaan pömpeliin tulee kevään kynnyksellä pizzeria. Vieraspaikkakuntalainen näkee Vaasan roskaruokakaupunkina, missä on Suomen kallein kahvi.

Mielikuva ei ole hääppöinen ”EU:n kulttuuripääkaupungiksi” profiloituvalle Vaasalle. Ehkä EU:n piiristä löytyy jokin toinen epiteetti, joka sopii paremmin Vaasalle?

Vaasaan pitää tässä tilanteessa saada kunnollinen pihvipaikka. Joko niin että se perustetaan jonkun nykyisen ravintolan tiloihin tai sitten kysymykseen tulee aivan uusi paikka. ”Tulevassa” kulttuuripääkaupungissä täytyy olla ainakin yksi gourmet-tasoinen ruokapaikka.

Ketjureaktio
Raflan kiinteistön siirtyminen Hesburgerille on vain osa torin välittömässä läheisyydessä meneillään olevaa ketjureaktiota. Hesburgerilta vapautuneisiin tiloihin avataan ruotsalaisen JC vaateketjun 11. myymälä Suomessa. JC on erikoitunut nuorisomuotiin, lähinnä farkkuihin.

Muita muutoksia ovat mm. Kaluste IN`n muuttaminen Vaasapuistikolle bibin tiloihin, bibin muuttaminen Kultakeramiikan tiloihin Hartmannin taloon jne. Katso alempana olevasta jutusta.

Aikaisempi ”juoru” siitä, että Jarmo Valtari avaisi pizzerian City-Marketin edessä olevassa kioskissa, ei ilmeisesti enää pidä paikkaansa.

Wasa Galleria
Waasa Galleria on nyt se kohde Vaasassa, mihin suuntautuu suurin mielenkiinto. Päivän kysymys kuuluu tietysti, menikö Waasa Gallerialta JC ohi suun, vai eikö JC:n tyyppinen vaatetusliike sovi lainkaan gallerian piirustuksiin. Ulkopuolisin silmin kun näyttää siltä, että Gallerian keskeinen tila on suunniteltu nimenomaan vaatetusliikettä varten. Aika näyttää.

Ota kantaa ja anna palaa! Klikkaa alapuolella olevaa comments linkkiä ja jätä mielipiteesi Vaasasta roskaruokakaupunkina. Voit lähettää jutun myös kaverillesi klikkaamalla kirjekuoren kuvaketta.

23Kommenttisi:

At 9:21 ap., Anonymous Anonyymi said...

Panisin tuohon joukkoon vielä Kebabit. Niitäkin paikkoja löytyy Vaasasta.
Niitä voi muuten arvostella sivulla www.kebabille.com
Siellä on arvostelu jo Lindsta.

 
At 10:46 ap., Anonymous Anonyymi said...

Minulla on vahva mielikuva siitä, millainen paikka olisi sopinut parhaiten ns."Raflan" tiloihin.

Mielessäni on nuorelle aikuiselle suunnattu intiimi kohtaamispaikka, missä on suojaisia loosheja ja miellyttävä baaritiski. Tällaista ei sinne koskaan tullut.

Sen sijaan tuli 50-luvun teatteri-aulaa muistuttva "funkkispaikka", joka ei miellyttänyt nykyihmistä.

Nyt upeisiin puitteisiin tulee rasvaisia hampuarilaisia räkäkänokkaikäisille tarjoava hampparipaikka ja viellä kaupungin parhaalle näköalapaikalle. Hyi helkkari, ennen paremmin sanoisi.

 
At 1:30 ip., Anonymous Anonyymi said...

Eikö muka ole hyvä, että syntyy kilpailua?

 
At 2:10 ip., Anonymous Anonyymi said...

Eikös tuo ravintola Gustav Wasa ole melkoisen tasokas paikka? Muuten olen sitä mieltä,että kahviloiden suuri määrä on hyvä asia.En myöskään usko,että pikaruokapaikkojen suuri määrä on kovinkaan suuri imagotappio kaupungille.

 
At 2:43 ip., Anonymous Anonyymi said...

Miten mahtaa olla. Esimerkiksi Tampere tunnetaan hyvistä ruokapaikoistaan ympäri Suomen.
Pizzerioissa on jokaisessa sama lätty ja maistuvatkin melkein samalta. Sama pätee hampurilaispaikkoihin. Pulla on kaikissa sama, samoin ns. pihvi. Ainoa ero on köntsän nimi, joka sekin alkaa kaikissa yleensä sanalla BIG.

Näkisin kyllä Vaasan mieluimmin gourmet-kaupunkina.

 
At 2:58 ip., Blogger Vaasalainen said...

Sivulla www.kebabille.com on Vaasan kohdalla 17 kebab-pizzeriaa.Luvusta puuttuvat kokonaan Kotipizzat sekä sellaiset ravintolat kuten Rosso, joista saa myös pizzaa ja RAX.

Saattaa puuttua muitakin. Pelkästään nämä antavat jonkinlaisen kuvan aiheesta, mistä tässä keskustellaan.

 
At 7:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kyllä ravintoloiden määrällä ja laadulla on vaikutus kaupungin imagoon. Vaasassa on siis 17 lähinnä ns. etnistä kebab- ja pizzeriaa ja 8 Kotipizza-ketjun paikkaa eli yhteensä 25.
Montako ns. "tavallista" lounaspaikaa osaat luetella suoralta kädeltä Vaasan keskustassa.
Minulle tulee ensikuulemalta mieleen kolme: Maipin Cafe Kauppapuistikolla, Fondis torin varrella ja Lounaspaikka Rewell Centerissä ja tietysti hampurilaispaikat Hese, Mäkkäri ja Rollssi.
Olen palstan kirjoittajan kanssa samaa mieltä.

 
At 7:58 ap., Anonymous Anonyymi said...

Luettelosta taisi unohtua Rosso, Fransu ja kaksi kiinalaista ravintolaa ja yksi suomalais-vietnamilainen ja tuleva Herkku Deli Waasa Galleriassa.

 
At 8:47 ap., Anonymous Anonyymi said...

Mikä on tuo jutussa mainittu JC, joka muuttaa Pohjolan taloon Hessulta vapautuviin tiloihin? Netin mukaan kysymyksessä on kovan luokan farkkutalo, joka myy ainakin seuraavia tuotteita: Crocker, Diesel, Fornarina, Lee, Levis, Miss Sixty ja Pepe Jeans. Firmalla on myös nopea lyhennyspalvelu (odottaessa).

http://www.jc.se/

 
At 9:38 ap., Anonymous Anonyymi said...

Onhan Vaasassa sitä laatuakin. Esimerkiksi Gustav Wasa, Baccus ja Ravintola Ernst ja Martin Baari.

Fransua, Rossoa ja ABC:tä en laske mukaan, sillä ne on ketjuravintoloja ja niiden ruoka maistuu samalta "Hangosta Petsamoon".

 
At 1:12 ip., Anonymous Anonyymi said...

Älkää unohtako kansanapaikkoja, sellaisia kuin Layson Cafe, entinen ”Sailors Rest” Vaskiluodossa, rekkamiesten ruokapaikka Vaskiluodossa, Amiga Postitalossa, Cotton Club Palosaarella, Yliopiston ruokala, Academillin ruokala ja Cafe Ann-Mari samassa talossa (pieniä annoksia), ABB:n ruokala, Vaasan Aikuiskoulutuskeskuksen ravintola Runsorissa, mitä nyt tuli mieleeen.

 
At 10:33 ip., Anonymous Anonyymi said...

Vietin pääsiäisviikonlopun Tampereella ja täytyy sanoa että siellä keskustassa pyöriessä pisti silmään etnisten ravintoloiden vähyys. Vaasassa nyt on lähestulkoon joka kulmassa kebabbipaikka mutta Tampereella niitä ei näkynyt juurikaan. Vaasan keskustasta puuttuu myös paikka josta saisi normaalin kotiruoan tyyppistä ruokaa muulloinkin kuin lounasaikana, sillä aina ei tee mieli mennä Fondikseen tai Fransmanniin yms paikkoihin syömään kallista "gourmeeta" saatika sitten jotain iänikuista hampurilaista. Itseäni harmitti suuresti Raflan ja Dinerin lopettaminen, sillä nämä toivat juuri sen mukavan piristysruiskeen vaasan ravintolaelämälle. Mutta markkinatalouttahan tämä on ja tuulipukuvaasalaiset äänestävät lompakollaan menemällä heseen ja mäkkäriin....

Kiitokset blogin ylläpitäjälle loistavasta sivustosta jolla käsitellään erittäin asiallisesti ajankohtaisia Vaasalaisia aiheita. Tämä on vakiovierailupaikkani netissä nykyisin ja sivusi pääsi myös kotisivujeni linkkilistaan.

-lantsi

 
At 6:55 ap., Anonymous Anonyymi said...

Yksi huomionarvoinen paikka Vaasassa on, joka on jäänyt vähälle tässä keskustelussa, nimittäin Berltels Panorama.
Paikassa on erinomainen ruoka ja mikä parasta: Listalla on joka päivä myös kalaruokaa.

 
At 7:49 ap., Anonymous Anonyymi said...

Ei etnisissä paikoissa mitään vikaa ole niin pitkään kun ne noudattavat lakia. Niitä, ja pizzerioita, on vain liikaa suhteessa väkilukuun.

Näiden ns. "roskaruokapaikkojen" suuri määrä vaikeuettaa uusien yrittäjien tuloa markkinoille.

Tällainen uusi, monien kaipaama paikka on kunnollinen ja siedettävän hintainen pihvipaikka. Ei siis minkään ketjun "Manhattan" tai "Rico".

Mielessäni on muinainen Taurus tai "vanha Fondis", missä oli aikoinaan erinomainen venäläinen meny.

Nykyinen ravintolatilanne ei ole Art City Vaasan maineen veroinen.
Juntttilana tunnetut Tampere ja Oulu ajavat kirkkaasti Vaasan ohitse.

 
At 9:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Ottaisin tähän keskusteluun mukaan käsitteen "hyvät tavat". Perinteikäs ravintoa, jollaista siis Vaasassa ei ole, opettaa asiakkaileen ruokatapoja ja ruoan kulttuurihistoriaa.

Meille on syntynyt tai syntymässä kokonainen sukupolvi, joka ei tiedä mitään kattauksesta, juomajärjestyksestä, alku, pää- ja jälkiruoista jne.

Nämä ravintoloiden "uusavuttomat" eivät ole koskaan kuulleet "chattarista" tai "antrecoosta". Sen sijaan he ehkä osaavat tehdä eron Mackin ja bigmackin välillä.

Vaasa on auttqamattomasti syrjäinen maalaiskaupunki, missä rouskutetaan, mitä nyt sattuu halvalla saamaaan.

 
At 11:21 ap., Anonymous Anonyymi said...

Tämä menee kyllä vähän asian vierestä,vai olisiko peräti uuden keskustelun paikka:Mielestäni roskaruokapaikkoja huomattavasti suuremman imagotappion Vaasalle aiheuttavat torille sammuneet ja Vapaudenpatsaalla juopottelevat kansalaiset.Välillä tuntuu,että virkavalta on nostanut kädet pystyyn ongelman edessä,vaikka voivat seurata tilannetta kameroilla.

 
At 10:16 ap., Anonymous Anonyymi said...

I was looking for blogs referring to Dallas and found yours. Great blog! I'm in Dallas and here's some info about me

 
At 12:51 ap., Anonymous Anonyymi said...

Hello
New Game
http://italiagame.org

Bye

 
At 7:58 ap., Anonymous Anonyymi said...

http://italiagame.org/site

 
At 4:56 ap., Blogger ninest123 said...

louis vuitton outlet, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, air jordan pas cher, prada outlet, chanel handbags, longchamp pas cher, longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin, gucci outlet, ray ban sunglasses, louis vuitton, longchamp outlet, nike air max, louboutin shoes, ugg boots, nike roshe run, louboutin pas cher, tory burch outlet, burberry, ralph lauren pas cher, michael kors, nike free, air max, nike outlet, cheap oakley sunglasses, louboutin outlet, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, louis vuitton, ray ban sunglasses, kate spade outlet, jordan shoes, tiffany jewelry, oakley sunglasses, nike free, replica watches, ugg boots, nike air max, prada handbags, sac longchamp, uggs on sale, replica watches, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, longchamp outlet, oakley sunglasses, oakley sunglasses, tiffany and co

 
At 5:02 ap., Blogger ninest123 said...

north face, michael kors, hogan, replica handbags, true religion jeans, tn pas cher, coach outlet, michael kors outlet, michael kors outlet, abercrombie and fitch, michael kors, nike air max, true religion jeans, nike free run uk, air force, coach outlet, hollister, burberry, true religion outlet, ugg boots, vans pas cher, nike air max, kate spade handbags, sac guess, north face, oakley pas cher, ralph lauren uk, true religion jeans, lacoste pas cher, michael kors outlet, ray ban pas cher, nike blazer, nike roshe, michael kors outlet, new balance pas cher, timberland, michael kors, hermes, ray ban uk, ugg boots, hollister pas cher, michael kors outlet, nike air max, michael kors, vanessa bruno, converse pas cher, burberry outlet online, coach purses, lululemon, mulberry

 
At 5:04 ap., Blogger ninest123 said...

soccer shoes, vans shoes, louboutin, vans, herve leger, instyler, asics running shoes, hollister, ghd, lululemon, converse, birkin bag, nike roshe, hollister, mac cosmetics, north face outlet, new balance, ray ban, mcm handbags, hollister, nike huarache, insanity workout, celine handbags, nfl jerseys, nike air max, timberland boots, nike air max, chi flat iron, ralph lauren, babyliss, abercrombie and fitch, lancel, jimmy choo shoes, gucci, longchamp, nike trainers, soccer jerseys, converse outlet, oakley, beats by dre, mont blanc, baseball bats, iphone cases, wedding dresses, reebok shoes, p90x workout, bottega veneta, valentino shoes, ferragamo shoes, north face outlet

 
At 5:07 ap., Blogger ninest123 said...

pandora charms, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, supra shoes, karen millen, thomas sabo, juicy couture outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, moncler, louis vuitton, sac louis vuitton pas cher, swarovski crystal, wedding dresses, louis vuitton, swarovski, moncler, replica watches, canada goose, coach outlet, canada goose outlet, bottes ugg, moncler outlet, toms shoes, moncler, ugg pas cher, louis vuitton, pandora jewelry, moncler, moncler, moncler, canada goose outlet, montre pas cher, juicy couture outlet, pandora jewelry, marc jacobs, pandora charms, ugg boots uk, canada goose uk, canada goose, doudoune canada goose, links of london, moncler, hollister, canada goose, louis vuitton

 

Lähetä kommentti

<< Home