sunnuntaina, kesäkuuta 26, 2005

Galleria Wasa

Uusia yrittäjiä Galleriaan


Viime viikolla iso joukko vaasalaisia tutustui Galleria Wasan tiloihin. Tutustumistilaisuudessa tehtiin lukuisia kysymyksiä Galalerian tulevaisuudesta ja saatiin vastauksia mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin.


Bandor tulee Vaasaan
Sisustus- ja vaateliike Bandor ( on hindiä ja tarkoittaa apinaa) tulee syyskuussa liiketilaan, jossa Terttu Renko piti hetken kahvilaansa. Bandarin liikeideana on tuoda erilainen kulutusvaihtoehto kuluttajille. Valikoimiin kuuluu eettisesti valmistettuja tuotteita. Kauppias on nuori vaasalainen Leena Rajamäki.

Bandorin tavarantoimittajia ovat Glope Hope, TaikaTalvikki ja Oy Pintade Ab, joka myy Afrikassa tehtyjä sisustusesineitä kuten huonekaluja, kankaita ja keramiikkaa. Tavarat on tehty käsityönä Afrikassa. Valikoimissa on sekä uniikkeja että sarjatyönä tehtyjä esineitä. Materiaaleina käytetään afrikkalaisia materiaaleja ja kierrätysmateriaaleja. Esineet valmistetaan yrityksissä, jotka maksavat yrityksilleen kunnon palkkaa eikä käytä lapsityövoimaa.

Pintaden tarkoitus on parantaa senegalilaisten naisten ja lasten oloja. Kehitysmaakauppa ry on ympärimaailmaa toimiva järjestö. Sen tuotteisiin kuuluu mm. Reilun kaupan tuotteet sekä Aasiassa tehdyt sisustustuotteet ja elintarvikkeet. Tuotanto tapahtuu ympäristöä ajatellen. Tuottajille ja työntekijöille taataan kunnon palkat ja asumisolosuhteet.

Glope Hope on vihtiläinen yritys, jonka pääperiaatteena on valmistaa kierrätysmateriaalista ja tehtaiden ylijäämätuotteista uusia vaatteita. Valikoimista löytyy mm. Nato makuupusseista valmistettuja takkeja. Jokaisessa heidän valmistamassaan tuotteessaan on vähintään 95% vanhaa. Tavarantoimittajiin kuuluu myös Mustasaarelainen ompelimo. TaikaTalvikki

Katarina B
Syyskyyssa avaa Galleriassa ovensa myös vaateliike Katarina B. Liikkeen tuotevalikoima koostuu huippumuodista. Merkkeinä ovat mm. Kalvin Clain, DolceGabbana, farkkumerkki Rock and Republic, joka on iso hitti Lontoossa, New Yorkissa ja Tukholmassa. Farkkuja on
suunnitellut mm. Victoria Beckham. Kauppiaana toimii pietarsaaresta lähtöisen oleva Katarina Bärs.

Puskaradio tiedottaa: : Terttu Renko on kuulemma laittamassa kahvilaa Rewellin toiseen kerrokseen.

8 kommenttia:

  1. Anonyymi12:21 ap.

    Todella hienoa, että saadaan GlobeHopen tuotteita vihdoin Vaasaan! :-) Heillä on kerrassaan loistava liikeidea. Ja vieläpä todella upeita design-vaatteita. Täällä voi tutustua mallistoon: http://www.globehope.com

    VastaaPoista
  2. Anonyymi11:16 ap.

    Odotan suurella mielenkiinnolla mitä tapahtuu. Wasa Galleria tuntuu hyvältä idealta kunhan sinne vain saadaan tila täyteen yrittäjiä.
    Vaasasta puuttuu mm. laadukas maustekauppa. herklkupuoti ja laadukkaita keittiötarvikkeitä myyvä liike.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi10:49 ip.

    Wasa Gallerialta on nyt mennyt ohitse JC, Hemtex, ainakin. Onko paikka todelle liian "syrjässä". Pitääkö kaiken olla torin ympärillä?

    Kävin juhannuksena Kyyjärven Paletissa. Wasagallerian väen kannattaisi käydä siellä opintomatkalla.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi8:14 ip.

    missä se katarina b on nyt? mä kuulin että hän osti uus liike HLSKI

    VastaaPoista
  5. Anonyymi8:16 ip.

    missä se katarina b on nyt? mä kuulin että hän osti uus liike HLSKI

    VastaaPoista